En Sıcak Konular

ARINÇ: ''ALLAH BUNLARA HİDAYET ETSİN''

12 Şubat 2009 20:44 tsi
ARINÇ: ''ALLAH BUNLARA HİDAYET ETSİN'' Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP'nin siyasi açılımlarını değerlendirirdi.

KAHRAMANMARAŞ - Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP'nin siyasi açılımlarını değerlendirirken, ''Bir Kadiri şeyhinin çocuğuna rozet takıyor bir beyefendi. Hem de 'Kadiri şeyhinden' diye de ilan ediyor. Bu sözleri içimizden biri söyleyiverse ben eminim Ankara'da birileri sabah dava açabilirdi'' dedi.
     Arınç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığın'da yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin çalışmalarını anlattı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi.
     CHP'nin son günlerdeki açılımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve devamının gelmesi halinde bu açılımlara destek olacaklarını belirten Arınç, şöyle konuştu:
     ''Bir Kadiri şeyhinin çocuğuna rozet takıyor bir beyefendi. Hem de 'Kadiri şeyhinden' diye de ilan ediyor. Bu sözleri içimizden biri söyleyiverse ben eminim Ankara'da birileri sabah dava açabilirdi. Şimdi artık açılımın son noktasına gelmişler. Sultanahmet kaçkını bir imamı da Sultanbeyli'den aday yapmışlar. Diyor ki bunun ardında 7 bin tane oy vardır. Kadiri tarikatı buna bakar diyor. Laiklik nerede, rejim nerede, Cumhuriyet tehlikede mi değil mi, niye Cumhuriyet mitingleri yok diye ah içimden neler geçiyor ama. Allah bunlara hidayet etsin diyorum. Zaten sandık görününce bunlar da hidayete erdiler.''
     Bülent Arınç, başı açık kadınlarla başı kapalı kadınlar arasında ayırım yapmanın ahlaksızlık olduğunu vurgulayarak, kendilerinin başı açık, başı kapalı kadın ayrımı yaparak kadınlara kamplara ayırmadıklarını ifade etti.
     Arınç, ''Ama onlar her defasında başı örtülü hanımları aşağıladılar, suçladılar, pek çok imkanlardan mahrum ettiler. Şimdi eğer bu yanlışlarından dönüyorlarsa kalplerini yarıp bakamayız, biz zahire göre hükmederiz'' dedi.
     CHP'den siyasi söylem ve davranışlarında ''samimi'' olmasını isteyen Arınç, şunları söyledi:
     ''Bir kadını siyasi varlık olarak kabul edip yakasına rozet takmak alkışlanacak bir davranıştır. 'Bunu oy için yapıyormuş, kocası aday olacakmış da onun için yapıyormuş' biz ona bakacak durumda değiliz. Baykal'dan 'imam hatiplerde katsayı adaletsizliği sona erdirilsin' diye bir söz duymak bu gidişle mümkün olacak. Aman ne güzel. Aman ne tatlı. Çünkü bu sözden dolayı biz 71 defa suçlandık Anayasa Mahkemesi'nde. Şükür ki para cezası ile kurtulduk. Onlar desinler. Onlar fevkalade himayeye mazhar bir parti. Bu rejimin önünde bu sistemin karşısında onlar söyler de suç olmazsa artık bundan sonra biz de söylersek suç olmayacak demektir.''

ARINÇ: TÜRKİYE TEMİZLENİYOR

     Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Türkiye temizleniyor, darbelerden, ihtilallerden, müdahalelerden, seçilmiş insanlara başkalarının müdahalesinden, demokrasi dışı müdahalelerden, parlamentoya yöneltilmiş haksızlıklardan kurtuluyor'' dedi.
     Arınç, Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği'nin düzenlediği toplantıda, iş adamlarının çeşitli konulara ilişkin yönelttiği soruları yanıtladı.
     Türkiye'de siyasi istikrarın, demokrasinin güçlenmesiyle mümkün olabileceğini söyleyen Arınç, ''Demokrasi halkın yönetimi. Halkın kendi sivil iradesine sahip çıkması. Demokrasi bu iradenin önündeki engellerin kaldırılması, militarizmden uzak tutulması, sivil demokratik anlayışın Türkiye'ye hakim olması. Yıllardır gayemiz, amacımız bu oldu, mücadelemiz bu oldu'' şeklinde konuştu.
     Arınç, her gün Türkiye demokrasisinin sınıf atladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Çekilen sıkıntılar, yaşanan tatsız olaylar, her gün televizyon ekranında 'vay anasını' diyebileceğiniz hayret nidaları ile izlediğiniz olaylar, bir doğum sancısıdır. Türkiye demokraside sınıf atlamaya başladı. Ben bir yerde 'bağırsaklarını temizliyor' demiştim, birileri bundan alınmışlar, içimden 'yarası olan gocunur' dedim.
     Türkiye temizleniyor, darbelerden, ihtilallerden, müdahalelerden, seçilmiş insanlara başkalarının müdahalesinden, demokrasi dışı müdahalelerden, parlamentoya yöneltilmiş haksızlıklardan kurtuluyor. Bu memleketin tertemiz insanları, demokrasiye aşık, milletine güvenen, milletin iradesini her şeyden üstün tutan tertemiz temsilcileri, bunlara meydan okuyor. Türkiye temizleniyor, temizlenecek. Tertemiz günleri çocuklarımız, torunlarımız ve gelecek nesillerle göreceğiz.''
     Arınç, Türkiye'nin demokrasiye geçtiğini ve bu geçişini başka ülkeler gibi kolay yapmadığını söyledi. Arınç, ''Demokrasi sınavı kolay değil. Ama hamd olsun bu kadar geçirdiğimiz sınavlardan sonra, acı olaylardan sonra bugün ayakta kalan bizleriz, debelenen, zengin olan başkaları. Neler gördük, neler işittik. Cesur, iddialı ve kararlı olan kazanır'' dedi.
     Arınç, Cumhurbaşkanı seçimine gidilirken, ''söylenen sözler, yapılan müdahaleler, tehlikeler, tuzaklar ve aba altından sopa göstermeler karşısında 'Biz bu milletin evladıyız, milletten aldığımız emaneti yine ancak ona teslim ederiz' diyerek dimdik ayakta durduklarını'' ifade etti.
     O zaman bir siyasi partinin genel başkanının ''367'yi kabul etmezseniz Türkiye karışır diyerek Anayasa Mahkemesi'ni tehdit ettiğini'' savunan Arınç, bu tehditlerden, şantajlardan, baskılardan korkan insanların, başını kumun içine sokan insanların olduğunu söyledi.
     Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Ben yaptırmadım, ben yedirmedim' diye kollarını kaldırıp teslim olan insanlar oldu. Ben 28 Şubatı hatırlarım. Öyle günler geçirmiştik ki bazı milletvekilleri lojmanlarını bırakıp Amerika'ya uçmuşlardı. Ara ki bulasınız. Hiç unutmuyorum, 12 Haziran günü şunlar olacak diye bize de telefon edip, acıdıklarını söylüyorlardı. Biz de onlara telefonda cevap verdik, 'biz buradayız, kim gelecekse biz burada bekliyoruz' dedik. Kaçacak başka bir yerimiz yok, sığınacak başka kapımız yok, gidecek başka bir yerimiz yok. Dolayısıyla Türkiye'de kalıp demokrasi mücadelesini inanan insanlarla vereceğiz ve halkımızla bütünleşeceğiz. Halk size güvenirse her şey olur Allah'ın izniyle.
     Sezer giderse bir daha Sezer gibi bir adam Türkiye'de Cumhurbaşkanı olmaz demiştim. 'Bu kadar da olur mu' dediler. Buramıza gelmişti. Bu insan seçerse artık kendisine benzeyen bir insan seçecek, Gül gibi bir Cumhurbaşkanı seçecek. Adamlar gece yarısı bildiri koydular. Bak Mehmet Akif 'korkma' diyor. 'Korkma' diye başlıyor İstiklal Marşı. Böyle şeylerden korkulmaz.''



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,740 µs