En Sıcak Konular

TBMM GENEL SEKRETERİNDEN MATBAA BİNASINI SU BASTIĞI İDDİASINA YANIT

11 Şubat 2009 16:37 tsi
TBMM GENEL SEKRETERİNDEN MATBAA BİNASINI SU BASTIĞI İDDİASINA YANIT TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, Mecliste matbaa olarak kullanılacak binanın bodrum katını su bastığı iddialarına karşılık, burayı gazetecilere gezdirdi.

ANKARA - TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, Mecliste matbaa olarak kullanılacak binanın bodrum katını su bastığı iddialarına karşılık, burayı gazetecilere gezdirdi.
     Meclis yerleşkesi içindeki tabur binası yanında, matbaa olarak kullanılacak binanın bodrum katını su bastığına ilişkin haberler üzerine, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal ve diğer yetkililerle gazetecilere bilgi veren Koca, basımevinin bu binaya taşınması kararından sonra, binadaki tamirhanenin kaldırıldığını, buradaki garaj uygulamasına da son verildiğini ifade etti. Koca, temelden yeni bina inşa edilmediğini sadece ek uzatmaların yapıldığını söyledi.
     Koca, zemin etüdünün, daha önce planlanan büyük bir kompleks nedeniyle yapıldığını, zeminle ilgili yerleşkenin hiçbir yerinde sıkıntı olmadığını belirterek, ''Kampüs içinde zemin etüdü yapılmayan yer yok. Burası asansör boşluğu, drenaj kuyusu; oradan su her zaman çıkabilir. Yeni yaptığımız ziyaretçi kabul binasının altından da sürekli su çıkıyor. Keşke su olsa, her tarafta kullansak. Geçen yıl, sulamada kullanmak için sondaj yaptırdık, 130 metre derinlikte su bulamadık. Suyu boşaltmak çok zor bir şey değil'' diye konuştu.
     ''Matbaa makinesini buraya taşıyacak mısınız?'' sorusunu Koca, ''Tabii'' diye yanıtladı. Koca, matbaanın taşınması kararının Başkanlık Divanında alındığını, binanın kasım ayında tamamlandığını, Meclisin tatile girmesiyle taşınma işleminin yapılacağını vurguladı.
     Koca, 100 bin metrekarelik, milletvekili odalarının da bulunduğu kompleks çalışmasının sorulması üzerine, proje çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
     Meclis yerleşkesindeki taburun, kompleks içinde kalıp kalmayacağına ilişkin soruyu Koca, şöyle yanıtladı:
     ''Bir proje çalışması var. Bu çalışma taburu mu kapsayacak yoksa şu andaki ziyaretçi kabul binasının yan tarafında mı yapılacak... Başkanlık Divanından çıkan bir karar yok. Başkanlık Divanının kararı olarak önümüzde Genel Sekreterlik ve kütüphane arşiv binası var. Yeni yapılan proje çalışması bittikten sonra, Divan yeni bir karar alırsa, onu uygularız. Karar, bu binayı, taburu ne kadar ilgilendiriyor, proje tamamlandıktan sonra belli olur. Başkanlık Divanında, projenin, taburun yerine yapılması kararı çıkarsa, taşınabilir. Ama kampüs içinde olur. Hiçbir şekilde taburun, Meclisin dışarısına herhangi bir şekilde geçici veya sürekli taşınmasıyla ilgili hiçbir çalışma ve düşünce yoktur.''

Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,566 µs