En Sıcak Konular

ERDOĞAN: DOSYA SİYASETİ YAPIYORLAR

11 Şubat 2009 15:39 tsi
ERDOĞAN: DOSYA SİYASETİ YAPIYORLAR AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime 45 gün kaldığını, ancak muhalefetin, ''Ankara'da oturup, hala, karalama, çamur ve dosya siyaseti yaptığını'' ifade ederek, ''Bu kadar dosyaların varsa, biraz da şu ülkede neler yapacak

KASTAMONU - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime 45 gün kaldığını, ancak muhalefetin, ''Ankara'da oturup, hala, karalama, çamur ve dosya siyaseti yaptığını'' ifade ederek, ''Bu kadar dosyaların varsa, biraz da şu ülkede neler yapacaksın onları bu dosyalarla anlatın da bunları görelim'' dedi.
     Erdoğan, partisince Kastamonu Nasrullah Meydanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, başbakan olarak 8. kez geldiği, bu tarihi şehirden bütün illeri selamladığını dile getirdi.
     İktidardaki son 6 yılda, son 5 yılda ise yerel yönetimlerde belediyelerde tek önceliklerini millete hizmet üretmek olduğunu anlatan Erdoğan, ülkenin gençleri, ''daha aydınlık bir geleceğe umutla baksınlar'' diye siyaset yaptıklarını söyledi.
     Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresinin hiçbir toprağını, ayrımcılık yapmadan sahiplendiklerini, 81 ilin tamamını hizmetlerle, alt ve üst yapı tesisleri ile donattıklarını ve bunun sürdüğünü anlatan Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Yerel yönetimlerin onlarca yıllık ihmalini giderdik, gideriyoruz. Türkiye'nin imkanlarını yeniden Türkiye'ye kazandırıyoruz. Bundan dolayıdır ki, 22 temmuz seçimlerinde benim milletim 81 vilayetin 80'inde AK Parti'ye milletvekillerini verdi. 6 yıllık iktidarımızda neler yaptığımız görüyorsunuz. Sizin takdirinizle, sizin iradenizle, sizin teveccühünüz ile son 6 yılda Türkiye'yi nereden nereye taşıdığımızı en iyi siz biliyoruz.''
     Başbakan Erdoğan, ''AK Parti'li belediyelerin üniversiteli öğrencilere burs verdiğini, ancak CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi'nin bu bursların verilmesini yasakladığını'' ifade ederek, ''bu uygulamanın durmasının ardından bir CHP'liye öğrencilerin neden bu başvuruyu yaptıklarını sorduğunu'' söyledi.
     CHP'linin, ''bursların miktarını az gördükleri için artırılmasını istedikleri'' yanıtını verdiğini ifade eden Erdoğan, ''Bunların yaşam tarzı bu, bunların yaklaşımı bu. Bunlarda dürüstlük yok, bunlarda doğruluk yok. Bunların işi gücü sabahtan akşama maalesef hep doğru olmayanı üretmek, nasıl yalan üretiriz bu. Yapılan bu'' dedi.
    
     -YARDIMLAR-
    
     Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
     ''AK Parti'nin özellik iktidara geldiğinden bu yana kömür dağıtmasını, yoksula, garip gurebaya kol kanat germesini eleştiriyorlar. Sonra da çıkıyor meydana ne diyor; 'ben de kömür dağıtacağım, her aileye şunu vereceğim, her ay Ankara'da her aileye 600 lira vereceğim.' Bunu söylüyor ve bol keseden atıyor var olan para verilir, var olmayanı nereden vereceksin? Hep söylüyorum ya bekara karı boşamak kolaydır.
     Biz, CHP'li belediyeleri biliriz; bunlar geldiğinde hep yokluk gelmiştir, hep yoksulluk gelmiştir.
    
     -''ENGELLERİ AŞMAKTA KARARLIYIZ''-
    
     ''Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz ve bu milletin onurunu asla ayaklar altına aldırmayacağız. Akif diyor ya 'yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım'. Böyle yürüyeceğiz'' diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Tabii bunlar AK Parti'yi engellemeye çalışıyorlar. Bunlar Türkiye'nin yakasına yapışıyorlar. Bunlar aslında büyük Türkiye'ye muhalefet ediyorlar. Ama biz diyoruz ki, ne yaparlarsa yapsınlar, karşımıza hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar, biz Türkiye'ni yolunu açmaya, milletin önüne çıkartılan engelleri aşmakta kararlıyız. Kimse bizi millete hizmet yolundan döndüremez. Onun için 'durmak yok yola devam' diyoruz, ''durmak yok hizmete devam' diyoruz.
     Şurada seçime ne kadar kaldı? 45 gün kaldı. Bunlar ise Ankara'da oturmuş hala karalama siyaseti, çamur siyaseti, dosya siyaseti yapıyorlar. Bu kadar dosyaların varsa, biraz da şu ülkede neler yapacaksın onları bu dosyalarla anlatın da bunları görelim.

 -"BATIRDIĞINIZ BANKALARIN HESABINI VERİN"-

     Başbakan Erdoğan, Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti'nin Türkiye'yi ''marka'' yaptığını söyledi.
     Yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomik alanda attığı adımlardan örnekler veren Başbakan Erdoğan, kişi başına milli gelirin 3 bin 300 dolardan 10 bin dolara çıktığını dile getirdi.
     İhracatın da 36 milyar dolardan 132 milyar dolar seviyesine yükseldiğini anlatan Erdoğan, borçlanma faizini de yüzde 63'ten yüzde 13-14'e düşürdüklerini anlattı.
     Erdoğan, ''enflasyonun görünmeyen bir hırsız'' olduğunu belirterek, enflasyonu yüzde 30'dan tek haneli rakam olan yüzde 9.5'a çektiklerini ifade etti.
     TL'den de 6 sıfırı attıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Bu sıfırları kimler bizim paramıza koydu? MHP'liler koymadı mı? CHP'lisi koymadı mı? DYP'lisi, ANAP'lısı koymadı mı? Hepsi koydular.
     Biz bu sıfırları atacağız dedik. 'Yapamazsınız' dediler. Enflasyon patlar, çatlar dediler. Biz geldik bu 6 tane sıfırın tamamını da attık mı? Ya paramızı para yaptık be... Paramızı para yaptık. Eskiden delikli parayla tuvalete gidilirken öyle bir hale getirdiler ki Türkiye'yi, tuvalete girmenin bedeli 1 milyon oldu be... Bu hale getirdiler. Ama geldik, sıfırları attık. Ha şimdi kuruşlarla tuvalete girilmeye başlandı. İşte biz buyuz. Farkımız bu. Yani Türk lirasının değerini arttırdık, ona onurunu kazandırdık. Biz buyuz, AK Parti bu... Bu mu yolsuzluk?''
     Göreve geldiklerinde 9 ilde doğal gaz olduğunu, şimdi ise 63 ile doğal gaz ulaştırıldığını anlatan Erdoğan, bu adımı atarken öncelikle kadınları düşündüklerini dile getirdi.
     İnebolu Limanı'nın 125 yıldır tamamlanamadığını belirten Erdoğan, AK Parti Hükümeti'nin ise bu limanı tamamlayarak uluslararası bir liman haline getirdiğini dile getirdi.
     MHP'nin koalisyon ortağı olduğu DSP-MHP-ANAP Hükümeti döneminde 16 bankanın TMSF'ye devredildiğini belirten Başbakan Erdoğan, ''3.5 yıl MHP'nin ortak olduğu iktidar daha dün gibi hatırımızda. Önce MHP'ye, MHP'lilere şunu sorun, önce batırdığınız bankaların hesabını verin. 16 banka o 3.5 yılda battı. Bunun benim milletime faturası ne biliyor musunuz? 46 milyar dolar... Önce bunun hesabını verin. Kimin cebinden çıktı bu para? Milletimin, vatandaşımın cebinden çıktı'' diye konuştu.



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,003 µs