En Sıcak Konular

AKTÖR MEL GİBSON'A SOYKIRIM GERÇEĞİNİ ANLATTILAR

21 Aralık 2007 23:07 tsi
AKTÖR MEL GİBSON'A SOYKIRIM GERÇEĞİNİ ANLATTILAR Ermeni iddialarını anlatan filmde rol alacağı söylenen Mel Gibson'ı bu fikrinden vazgeçirmek için başlatılan kampanyadan olumlu sonuç alındığı bildirildi.

Selçuk Aval - Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneğinin (ASİMED), 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını anlatan filmde rol alacağı söylenen aktör Mel Gibson'ı bu fikrinden vazgeçirmek için başlattığı elektronik mektup kampanyasından olumlu sonuç aldığı bildirildi.

ASİMED Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1915 olaylarının konu alınacağı bir filmde rol almaya sıcak bakan Mel Gibson'a gerçekleri anlatmak ve bu tür bir filmde rol almamasını sağlamak için geçen ay elektronik mektup gönderme kampanyası başlattıklarını anımsattı.

Kampanya kapsamında 10 bini aşkın elektronik mektubun Mel Gibson ve ortağı olduğu film şirketine gönderildiğini anlatan Eğilmez, 'Özellikle ABD'de yaşayan Türkler kampanyamıza büyük destek verdiler' diye konuştu.

Mel Gibson'un sözcüsü ve yardımcısı Alan Nierob'un ise derneklerine defalarca gönderdiği elektronik mektuplarda, soykırım konusunda ciddi bir film projesinin olmadığını, böyle bir olayda yer almayacaklarını ifade ettiğini belirten Eğilmez, 'Nierob, derneğimiz ve benim özel elektronik postama defalarca elektronik mektuplar göndererek kampanyayı durdurmamızı talep etti' dedi.

Ermeni diasporasının 1915 olaylarına uluslararası destek sağlamak amacıyla 100 milyon dolar kaynak ayırdığını ve bu kaynağı Hollywood yapım şirketlerine aktararak, tezlerini savundukları sinema filmleri yapmak istediklerine dikkati çeken Eğilmez, bu tür yapımlarda rol alacak tüm sanatçılar için bu tür kampanyalar düzenleyerek gerçekleri anlatmaya devam edeceklerini kaydetti.

STALLONE'YE 3 BİNİ AŞKIN MEKTUP GÖNDERMİŞLERDİ

Geçen aylarda 'Musa Dağı'nda 40 Gün' filmini çekmek ve bu filmde rol almak istediğini açıklayan Sylvester Stallone'ye 3 bini aşkın elektronik mektup gönderdiklerini hatırlatan Eğilmez, 'Stallone'nin Avrupa basınında yer alan ifadelerinde elektronik mektuplar sonrası kitabın doğruluğu konusunda endişeye düştüğü ifadeleri yer almıştı' diye konuştu.

Mel Gibson ve Sylvester Stallone örneğinde olduğu gibi 1915 olaylarıyla ilgili tüm Türklerin katılacağı kampanyaların düzenlenmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Eğilmez, şunları söyledi:

'Her iki aktöre de gönderdiğimiz elektronik mektupların ne kadar etkin olduğunu gördük. Bu bize bir kez daha gösterdi ki potansiyelimizin farkına varıp, birlikte hareket etmeyi başarabilirsek birçok zorluğu aşabiliriz. Kampanyamıza verdikleri destekten dolayı özellikle ABD'deki Türkler ve tüm elektronik mektup gönderenlere teşekkür ediyorum. Yeni bir Gece Yarısı Ekspresi karalamasıyla karşı karşıya kalmamız için bu tür projeler hayatiyete geçmeden adım atmalı ve sonuç almalıyız. Yoksa film çekildikten sonra koyulacak tepkinin bir faydası olmaz.'


    



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,422 µs