En Sıcak Konular

İLK ''BELGESEL FOTOĞRAF OKULU'' 1 MARTTA AÇILACAK

11 Şubat 2009 12:15 tsi
İLK ''BELGESEL FOTOĞRAF OKULU'' 1 MARTTA AÇILACAK Fotoğraf Vakfının desteği ile Galata Fotoğrafhanesi tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ''Belgesel Fotoğraf Okulu'' 1 Martta açılacak.

İSTANBUL - Fotoğraf Vakfının desteği ile Galata Fotoğrafhanesi tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ''Belgesel Fotoğraf Okulu'' 1 Martta açılacak.
     Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 2011'de kapılarını basın fotoğrafçısı ve belgesel fotoğrafçı olmak, bu alanda profesyonelleşmek isteyenlere açması planlanan Fotoğraf Akademisinin hazırlık dönemi olarak planlanan ''Belgesel Fotoğraf Okulu''nun ilk periyodu 5 ay sürecek.
     Başvuranlar arasından 25-27 Şubat tarihleri arasında yapılacak mülakatla seçilecek araştıran, sorgulayan, tartışan, muhalif 15 fotoğrafçı, Türkiye'nin ilk belgesel fotoğraf okulunun öğrencileri olacak.
     Fotoğraf Vakfının desteği ile Galata Fotoğrafhanesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında 15 fotoğrafçı, 5 ay boyunca belgesel fotoğraf ve bu alanla ilişkili diğer bilimsel disiplinlerden oluşan bir dizi seminere katılacak. Seminerler pazar günleri yaklaşık 8 saat sürecek.
     Öğrenimin önemli parçalarından birini de danışman hocalar eşliğinde yürütülecek belgesel projeler oluşturacak.
     Belgesel Fotoğraf Okulundaki seminer dizisinin bugüne kadar gerçekleştirilen kısa vadeli çalışmalardan belirgin farkları bulunuyor. Fotoğraf alanının dışında kişisel gelişimin güçlendirilmeye çalışılacağı seminerler, devam zorunluluğu da bulunan okulun en belirleyici özelliği.
     Belgesel Fotoğraf Okulunda bir yandan geleneğin etkisindeki klasik belgesel fotoğrafın kilometre taşları öğretilirken bir yandan da dünyanın çeşitli ülkelerinde gelenekten kopmaya başlayan yeni bir belgesel rüzgarının ilk sonuçları masaya yatırılacak.
     Fotoğrafçıların üretim süreçlerinin yoğun biçimde destekleneceği okulda, düşünsel birikimin güçlendirilmesi de en büyük hedeflerden biri olacak.
     Belgesel Fotoğraf Okulu katılımcılarına ilk aşamada bir tarz etrafında toplanmalarından çok, temel hak ve özgürlüklere kayıtsız ve şartsız sahip olunması kültürü verilecek.
     Koordinatörlüğünü Yücel Tunca'nın yürüttüğü projede çeşitli üniversitelerde çalışan çok sayıda fotoğrafçı ve öğretim görevlisi gönüllü olarak yer alacak.
     2011 yılında Fotoğraf Akademisinin açılışına kadar üç kez tekrarlanacak seminer dizisinin bir sonraki takvimi 2009 Ekim ayında başlayacak ve 8 ay sürecek.

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,002 µs