En Sıcak Konular

ERDOĞAN: KURU SLOGANLA MİLLİYETÇİ OLUNMUYOR

10 Şubat 2009 19:05 tsi
ERDOĞAN: KURU SLOGANLA MİLLİYETÇİ OLUNMUYOR AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Milliyetçilik bu ülkeyi sevmektir. Milliyetçilik bu ülkeyi büyütmektir. Milliyetçilik sofradaki ekmeği çoğaltmaktır. Kuru sloganla milliyetçi olunmuyor'' dedi.

KIRŞEHİR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Milliyetçilik bu ülkeyi sevmektir. Milliyetçilik bu ülkeyi büyütmektir. Milliyetçilik sofradaki ekmeği çoğaltmaktır. Kuru sloganla milliyetçi olunmuyor'' dedi.
     Erdoğan, partisince Kırşehir'de Ankara Caddesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, son 6 yılda atılan adımlarla Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini söyledi.
     AK Parti Hükümetinin Türkiye'yi nereden nereye taşıdığını Türk halkının iyi bildiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin başarısında AK Parti'nin imzası olduğunu vurguladı.
     ''Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır'' diyen Erdoğan, şimdi yeni başarılara imza atacaklarını ve yeni rekorlar kıracaklarını dile getirdi. Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Şimdi, büyük Türkiye'yi inşa etmenin günüdür. Gün, artık büyük düşünme günüdür. Türkiye'ye küçük düşünmek yakışmaz. Benim Kırşehir'li vatandaşıma küçük düşünmek yakışmaz. Büyük düşüneceğiz, büyük. Hiçbir şehrimize, hiçbir vilayetimize küçük düşünmek yakışmaz. Ahi Evran'ın şehri Kırşehir'e küçük düşünmek yakışmaz. Yunus Emre'nin hemşehrilerine küçük düşünmek yakışmaz. İşte onun için diyoruz ki sen Türkiye'sin büyük düşün. Onun için diyoruz ki sen Kırşehir'sin büyük düşün.
     Bakınız bizden önce de hükümetler, iktidarlar oldu. Onların neler yaptığını, neler ürettiğini gördünüz. Şu son 6 yılda bizim bu ülkeye neler kazandırdığımızı da gördünüz. Yaptığımız her şeye karşı çıktılar. Ürettiğimiz her şeye karşı çıktılar. Ankara'da oturup hizmete, üretime engel oldular. Bir de kendilerine milliyetçi dediler. Milliyetçilik bu ülkeyi sevmektir. Milliyetçilik bu ülkeyi büyütmektir. Milliyetçilik sofradaki ekmeği çoğaltmaktır. Kuru sloganla milliyetçi olunmuyor. Bu ülke için bugüne kadar ne yaptınız? Onu anlatın. Kaç tane derslik açtınız, kaç tane okul yaptınız, kaç üniversite kurdunuz? Kırşehir'e bugüne kadar beyefendiler neden üniversite açmadılar? Sorun onlara 'kaç kilometre yol yaptınız, kaç tane büyük projeye imza attınız?' Onlara bunu sorun. 'Önce bu sorulara cevap verin' diyin.
     İktidara geldiğimizde 'ezberleri bozacağız' dedik. 'Çözümsüzlük bir çözüm olamaz' dedik. Kıbrıs meselesinin üzerine gittik. Kıbrıs'ta dengeleri değiştirdik. Proaktif politika yürüttük. Masadan kaçan taraf biz olmadık. Rum kesimini masaya çeken taraf olduk. İktidara geldiğimiz günden itibaren, 'Kıbrıs satılıyor' diye bağırıyorlar. Kıbrıs satılmadı. Orada yerinde duruyor. Üstelik Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti orada onuruyla, gururuyla, itibarıyla duruyor.
     Biz iktidar olduk, KKTC Cumhurbaşkanı'nı kırmızı halılarla karşılayan ülkeler oldu. İşte, kurduğumuz bağlarla, Pakistan resmi törenle KKTC Cumhurbaşkanı'nı karşıladı. Peki bizden öncekiler niçin bunu yapamadılar, neden? İşte o itibar meselesidir. Bu itibarı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri olarak, 58, 59, 60. hükümetler olarak hamdolsun bizler kazandırdık. Bu mudur peşkeş çekmek? Asıl milliyetçilik bizim yaptığımızdır.''

ERDOĞAN: YARDIMI, ANAYASA'NIN SOSYAL DEVLET İLKESİ GEREĞİ YAPIYORUZ

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara sosyal yardımların Anayasa'nın sosyal devlet ilkesi gereği yapıldığını belirterek, ''Seçim zamanı yapmadık, yapmıyoruz. Her zaman yaptığımız bir yardımdır. Mevsimi ne zamansa o mevsimde bu yapılır, bundan sonra da yapılacaktır, bunu da böyle biliniz, herkes de bunu böyle bilsin, kimse kalkıp da bunu farklı yerlere çekmesin'' dedi.
     CHP ve MHP'nin, 6 yıldır doğrudan uluslararası yatırımlara karşı çıktıklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye'ye 2007 yılında 22 milyar dolar, 2008 yılında da 14 milyar dolar uluslararası yatırım yapıldığını dile getirdi.
     Başbakan Erdoğan, ''6 yıldır bu MHP, bu CHP yatıyorlar, kalkıyorlar IMF'yi dillerine doluyorlar. Neymiş? 'Borç alan emir alırmış'. Benden önceki bu iktidar 30 milyar dolar IMF'den borç aldı. Bizim iktidarımızda IMF'ye olan borç miktarı 8 milyar dolara düşürüldü. Yani, insafsızca, vicdansızca borç batağına sokan sizsiniz, ama kalkıp Türkiye'nin itibarını zedelerken bize de kalkıp kuru kuruya böyle iftiralar atmak yakışır mı?'' dedi.
     Muhalefet partilerinin, ''Türkiye çok borçlanıyor'' dediklerini de söyleyen Erdoğan, iktidara geldiklerinde kamu net borç stokunun yüzde 78.5 olduğunu, iktidarları döneminde bu rakamın yüzde 35 seviyesine indiğini belirtti.
     Borçlanma faizini de yüzde 63'ten yüzde 13-15 seviyelerine düşürdüklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, enflasyonun da yüzde 30'dan tek haneli rakama indirdiklerini ifade etti.
     Erdoğan, ''Onların bozduğunu biz biz tamir ediyoruz. Onların tahrip ettiğini yeniden yapıyoruz. Onların yıktığını yeniden inşa ediyoruz, ama asla 'milliyetçilik' diyerek istismara yeltenmiyoruz. 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde' demiş Ziya Paşa. Biz milliyetçiliğimizi bu millete hizmet üreterek, eser üreterek ortaya koyuyoruz'' diye konuştu.
     Konuşması vatandaşlar tarafından zaman zaman kesilen Erdoğan, ''Ergenekon''u anlatmasını isteyen bir vatandaşa, ''Ergenekon'un ne olduğunu biliyorsunuz. Benim anlatmama gerek var mı'' karşılığını verdi.
     Başbakan Erdoğan, bazı muhtarların eleştirilmesi üzerine de ''O muhtarları bize bildirin. Bu seçimde de o muhtarları sandığa gömün'' dedi.
     ''Fakir fukaraya, garip gurebaya kömür geliyor mu?'' sorusunu yönelten Erdoğan, ''evet'' yanıtı alması üzerine, ''Bundan rahatsız olanlar da var, ama ben onlara yine sesleniyorum; bu desteği, bu yardımı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye'de, Anayasa'nın sosyal devlet ilkesi gereği yapıyoruz. Seçim zamanı yapmadık, yapmıyoruz, her zaman yaptığımız bir yardımdır, mevsimi ne zamansa o mevsimde bu yapılır, bundan sonra da yapılacaktır, bunu da böyle biliniz, herkes de bunu böyle bilsin, Kimse kalkıp da bunu farklı yerlere çekmesin'' şeklinde konuştu.
     Üniversite öğrencilerine verilen kredinin 45 TL'den 180 TL'ye çıkarıldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Belediyelerimizin burs vermesini bu CHP hazmedemedi, Anayasa Mahkemesine götürdü ve iptal edildi. Çok enteresandır, üniversiteli gençlik CHP'li bir milletvekiline sordu. Adını vermeme gerek yok. ''Dedi ki siz bizim aldığımız bursları neden engellediniz, niye Anayasa Mahkemesine götürdünüz?'. Verdiği cevap ne biliyor musunuz? Çok komik. Dedi ki 'Biz bursun kaldırılması için götürmedik. Bu bursun miktarı az. Bunu çoğaltsınlar diye götürdük. Bunlar şecaat arz ederken sirkatin söyleyenlerden. Bunların durumu bu. Hayatları bu. Bugüne kadar böyle geldiler. Bundan sonra da böyle gidecekler. İşleri iftira üzerine kurulu.
     İşte bu ara açılımlar yapıyorlar biliyorsunuz. Çeşitli açılımlar... Anlatmama gerek var mı? Siz inanıyor musunuz bunlara? Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, ama bu yatsı bu akşamın yatsısı değil ha, 29 Mart yatsısı. Orada gerekli cevabı vereceksiniz.
     Şimdi enteresan olan bir şey... Belediyelerin görevi bellidir. Bu ülkenin Diyanet işleri Başkanlığının da görevi bellidir. Diyanet İşleri Başkanlığı bu işi yapar. Camilerimizin de işi bellidir. Onlar hangi işi yapar bellidir. Ya belediyeler ne zamandan beri bu işlere başladı. Çok enteresan şeyler var. İşte istismar bu. Fakat konuşması bile güzel be. Hele hele onların konuşması çok daha güzel.
     Şimdi biz yerel seçimlere gidiyoruz değil mi? Allah aşkına belediyecilikte şehircilikle ilgili bir tane açılım bunlardan duydunuz mu, işittiniz mi? Bir tane proje, bir plan, bir program var mı ellerinde? Yok. Çünkü dertleri belediyecilik değil. Belediyecilikten de anlamazlar. Bunlar hizmet siyasetini bilmezler. Bunların iftira siyaseti vardır, iftira.
     Bunların bu ülkede doğru dürüst bir dikili ağacı bile yoktur. Araştırın bakın. Söylediğim zaman da kızıyorlar. Bu zihniyette bereket yok. Bu zihniyet İstanbul'u yönetti. Ben onlardan devraldım. İstanbul'u çöp, çukur, susuz bıraktılar. Hava kirliliğiyle, yolsuzlukla bıraktılar.
     Hizmet varsa millet de sana 'buyur göreve' der. Yoksa demez. Dertli olursan, bu millete sevdalı olursan bu millet seni yolda koymaz. Bu millete aşkın varsa, sevdan varsa bu millet seni yolda koymaz. Benim milletim vefalıdır. Benim milletim laf üretmeyi asla sevmez. Yapılanlara çamur atanları da çok iyi bilir, ama biz bunlara takılmıyoruz, takılmayacağız. İşte çarşaf dediler, çarşafa dolandılar.''
     Erdoğan, vatandaşlardan, yanına çağırdığı AK Parti Kırşehir Belediye Başkan Adayı Yaşar Bahçeçi'ye oy vermelerini istedi.
     ''Türkiye'nin özlemi birlik siyasetidir. Milleti bir bütün olarak kucaklama siyasetidir'' diyen Başbakan Erdoğan, mitingi izleyen vatandaşlara ''tek millet'', ''tek bayrak'', ''tek vatan'' ve ''tek devlet'' sloganlarını söyletti.
     Erdoğan, konuşmasının sonunda ''beraber yürüdük biz bu yollarda'' şarkısını alandakilerle söyledi.



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,261 µs