En Sıcak Konular

TİSK DANIŞMA KONSEYİ: HÜKÜMET KRİZİ YÖNETEMEMİŞTİR

10 Şubat 2009 14:55 tsi
TİSK DANIŞMA KONSEYİ: HÜKÜMET KRİZİ YÖNETEMEMİŞTİR Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Danışma Konseyi toplantısının ardından yayınlanan bildiride, ''Hükümet, krizi yönetememiş ve gerekli güven ortamını sağlayamamıştır'' iddialarına yer verildi.

İSTANBUL - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Danışma Konseyi toplantısının ardından yayınlanan bildiride, ''Hükümet, krizi yönetememiş ve gerekli güven ortamını sağlayamamıştır'' iddialarına yer verildi.
     TİSK Danışma Konseyi üyeleri ve bazı iş adamlarının, İstanbul'da toplanarak ''Dünyada ve Türkiye'de Yaşanan ve Etkisini Giderek Artıran Kriz'' konusunu ele aldığı toplantının ardından hazırlanan bildiri, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler tarafından okundu.
     Bildiride, küresel ekonominin bugüne kadar eşi görülmemiş bir güven krizinin etkisi altında olduğu belirtilerek, küresel krizden önce de ciddi sorunlar yaşayan reel sektörün krizin yansımasıyla birlikte hem dış hem de iç pazarlardaki daralma sonucunda ''buhrana sürüklendiği'', bugün ekonominin adeta ''durma noktasına'' geldiği öne sürüldü.
     Ekonomide talebin azalmasının güven bunalımını beslediği, güvenin zayıflamasının iç talebi daha da gerileterek kısır döngünün sürmesine yol açtığı kaydedilen bildiride, şu görüşlere yer verildi:
     ''Bu süreç, ekonominin ve sınai işletmelerin sorunlarını içinden çıkılmaz hale getirmekte ve bazı sektörler açısından adeta kıskaç etkisi yapmaktadır. Ancak hükümet kamuoyuna verdiği birçok olumlu mesaja ve aldığı kısmi tedbirlere rağmen sanayi işletmelerine dönük somut önerilerimizi hala hayata geçirmemiş ve krizi tam karşılayacak paketi ortaya koyamamıştır. Hükümetin yerel seçimlere ve dış politik gelişmelere öncelik vererek sanayi işletmelerinde yaşanan ciddi sorunlara adeta 'kendi çözüm yolunu bul' şeklinde yaklaşması büyük bir hatadır.''
     Bildiride, ''istihdam deposu'' olan sanayi işletmelerinin korunmasına yönelik acil tedbirler planına ihtiyaç bulunduğu ifade edilerek, ''Hükümetten beklentimiz, bütün ülkelerde ardı ardına açıklandığı gibi, kapsamlı bir tedbir paketinin ivedilikle ülkemizde de hayata geçirilmesidir'' denildi.
     Talebi artırmaya, nakit akışı ve likidite sorunlarının çözülmesi ile zordaki işletmelerin sorunlarını çözmeye yönelik tedbirlerin yanı sıra, sosyal tedbirlerin, bu sürecin ve planın en önemli unsurları olması gerektiği vurgulanan bildiride, şunlar kaydedildi:
     ''Biz işletmeyi, işçisi ve işvereniyle bütün olarak algılıyor, üretimi ve istihdamı, ekonomik ve sosyal hayatın temeli sayıyoruz. Birinci öncelik işletmelerin yaşatılması ve istihdamın korunmasıdır.
     İnanıyoruz ki Türkiye'nin lokomotifi olan reel sektör işletmeleri, nasıl geçmişte büyüme performansını dünyada en üst noktalara taşımışlarsa, hükümet gerekli ortamı yarattığı takdirde, günümüzdeki sorunların aşılmasında da başrolu oynayacak ve kriz sonrasında da yine büyümenin ana unsuru olacaktır.''

Bu haber 261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,405 µs