En Sıcak Konular

ERDOĞAN: CHP'NİN AÇILIMINDAN MEMNUNUZ

10 Şubat 2009 15:13 tsi
ERDOĞAN: CHP'NİN AÇILIMINDAN MEMNUNUZ AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin açılımlardan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin açılımlardan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, ''Cumhuriyet Halk Partisi politbürosunun içine kapanmasının, Türkiye'nin hayrına olduğunu asla düşünmüyoruz. Ama AK Parti'ye çeşitli ithamlarda bulunanların, kapatma davası açanların bu söylemleri de değerlendirmeye alması kendileri için öz eleştiri yapması gerekmez mi?'' dedi.
     Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, 29 Martta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Seçime kadar yaklaşık 60 ile gideceğini belirten Erdoğan, diğer illere de genel başkan yardımcıları, bakanlar ve milletvekillerinin gideceğini söyledi.
     ''Son seçimdeki oyumuza bakıp yan gelip yatmıyoruz, koşuyoruz, çalışıyoruz, milletimizle kucaklaşıyoruz'' diyen Erdoğan, ''Bazı muhalefet partileri, seçim sürecini hangi anlayışla geçireceklerine dair, ilk sinyallerini vermeye başladılar. Seçim atmosferini iftiralarla gölgelemek, karalamayla yol almak isteyenler var. Buradan milletime de sesleniyorum: Milletim bunu takdir ediyor zaten, edecek.
     Eğer benim belediye başkanlarımın yaptıkları bir suç varsa, - Türkiye bir hukuk devletidir - Yargıya gidersiniz, suç duyurusunda bulunursunuz. İşte buyur, belediye başkanlarının dokunulmazlığı da yok. Git hemen suç duyurusunda bulun. Niye bulunmuyorsun, neden? Çünkü, yaptığınız işin tutarlı olmayacağını biliyorsunuz da onun için. Hatta hatta, yaptıkları işin ucunun kendilerine dokunacağını biliyorlar da onun için'' dedi.
     Erdoğan, seçim sürecinde demokrasinin çıtasını düşüren bir söylem ve üslup içinde olmayacaklarını belirterek, ''Ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız. Yüzde 34, yüzde 42, yüzde 47. İnanıyorum ki, aziz milletim bu oranların çok daha fevkinde bir AK Parti görecektir, görevlendirecektir'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin, içeride ve dışarıda milletin hem aklını hem de vicdanını temsil eden büyük bir siyaset yürüttüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Türkiye'nin ekseni, yönü bellidir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti modern dünyanın ayrılmaz bir parçasıdır. Bunun üzerinde kimse spekülasyon yapmasın. AB'ye tüm üyelik yolunda tereddütsüz yol almaktadır. Ana muhalefet lideri, Brüksel'de gayet güzel bir açıklama yaptı. 'AB müzakerelerinde tabiki destekleyeceğiz' dediler. İnşallah bu sözlerinin arkasında dururlar. Türkiye, AK Parti'yle eksen değiştiriyor. Bütün bu iftiraları el altında işlemeye çalışanlar, bize akıllarınca diplomasi öğretmeye çalışanlar, önce Türkiye, halkımız ile kendi aralarındaki mesafeyi kapatsınlar.''
     Erdoğan, halkın gönlünde, zihninde, kalbinde, hafızasında yer edinmek, onların hayır dualarını almanın ve memnuniyetlerini kazanmanın kendileri için temel gaye olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Ama ana muhalefetin ve yavru muhalefetin yaptığı gibi aklına geldiği zaman gensoru vermek suretiyle, bizi milletin karşısında kimse kalkıp da sağa, sola düşüremez. Bunlar maalesef gensorunun haysiyetiyle de oynadılar. Gensorunun bir haysiyeti, onuru, kimliği vardı, onu da bozdular. En son gensoruda biliyorsunuz, gensoru üzerinde konuşabilecek bir tane CHP'li bulamadılar. Çok ilginç, şaşırdım, şok oldum. Gensoruyu veren sensin ama Grup adına konuşacak bir tane adam çıkartmıyorsun. Nasıl bir iş bu?''
     Küresel bir finans krizinin içinden geçildiğini, başta ABD ve Avrupa ülkeleri, Japonya ve diğer gelişmiş ülkelerde büyümenin daraldığını, gıda ve emtia fiyatlarının arttığına dikkati çeken Erdoğan, ''Kriz öncesinde, yaklaşık 6 yıl boyunca yaptığımız reformlar, bu krizin Türkiye'ye yansımalarının sınırlı olmasını sağladı. Bizden önceki iktidar döneminde, DSP-MHP-ANAP iktidarı döneminde 16, ondan önce de 5 olmak üzere 21 banka fona devredilmişken, bu dönemde bir tane banka bile fona devredilmedi. Çünkü biz eşeği sağlam kazığa bağladık da onun için'' dedi.
     Erdoğan, çalıştıklarını, koşturduklarını ve dolaştıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Sağolsun Cumhurbaşkanımız da koşturuyor, ben de koşturuyorum, bakan arkadaşlarım da koşturuyor. Bütün iş adamlarımızla beraber fellik fellik dolaşıyoruz. 'Her şey Türkiye için' diyoruz. Yaptığımız bu. Tabii bu dönemin bir farkı daha var; yani Çankaya'nın oturduğu, sadece Hükümetin çalıştığı bir dönem değil. Şimdi Çankaya da koşturuyor, biz de koşturuyoruz. Böyle bir dönemi yaşıyoruz. Onun için bu dönem daha farklı... Tek dikiş gitmiyoruz, çift dikiş gidiyoruz.''

ERDOĞAN: HER DAKİKA SEÇİME HAZIRLIKLI BİR PARTİ OLDUK

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partilerini kurdukları andan itibaren, 14 Ağustos 2001 tarihinden bugüne kadar AK Parti olarak, her an, her saniye, her dakika seçime hazırlıklı bir parti olduklarını belirterek, ''Anadolu'nun, Trakya'nın yollarını seçimden seçime hatırlayan partilerden olmadık'' dedi.
     Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, çok partili hayata fiilen geçilen 1950 yılından 2002 yılına kadar Türkiye'de ortalama hükümet etme süresinin 16 ay olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Hiçbir parlamentonun normal süresinde görevini tamamlayıp seçime gittiğine bu ülke maalesef şahit olmadı. 2002 yılına kadar Türkiye ortalama bu eksik aksak süreçte bu tür hükümetlerle seçim gördü. Hiç şüphesiz bu durum, Türkiye'de uzun süre istikrarı yakalayamadı. Seçim öncesinde tüm programlar, planlar, tedbirler askıya alınıyor, bütün musluklar açılıyor, popülist harcamalar yapılıyordu. Seçim sonrasında da bunları telafi etmek için atılan adımlarla fatura yine halkımıza kesiliyordu. Bu dönemleri yaşadık. Ancak, milletimizin teveccühüyle AK Parti olarak, Türkiye'nin içine girdiği bu kısır döngüyü, bu istikrarsız yapıyı 3 Kasım 2002 seçimleriyle bozduk.''
     ''3 Kasım aslında, adı erken seçimdi ama beceriksiz, başarısız, 'ben bunu 5 yıl götüremeyeceğim' diyen bir hükümetin pes edip gelip millete teslim olmasıydı'' diyen Erdoğan, ''Biz orada ne yaptık? Anahtarları teslim aldık. Anahtarları teslim aldıktan sonra yeni bir süreç başladı. Bu defa da buna dayanamadılar. Dediler ki 'bu iktidar 5 yıla girecek.' Onun için devamlı 'İşte 5 yılı bekleyemeyiz. Ülkede Cumhurbaşkanlığı sorunu var. Şu var, bu var...' Halbuki sorunun tamamı da yine kendilerinden kaynaklanıyordu. Kalktılar her türlü yola başvurdular. Bu ülkede, aklın, ilimin, tecrübenin iflas ettiği bir dönem yaşadık'' dedi.
     Erdoğan, genel seçimleri 5 ay öne alarak erken seçime gittiklerini hatırlatarak, ''Ne oldu? Yüzde 34'le iktidara gelen AK Parti bu defa yüzde 47 ile seçimlerden çıktı. Millet sandıkta, ülkeyi istikrarsızlığa boğmak isteyenlere tokadı attı. Olay budur...'' diye konuştu.
     ''Şimdi ise 22 Temmuz seçimleri öncesinde aynı şekilde, 'seçim ekonomisi, seçim siyaseti uyguluyor' diye bize iftira etme gayreti içine girenler var'' diyen Erdoğan, ''Bunlar çok çirkin şeyler. Kalkıp Türkiye Cumhuriyeti'nin valilisine veya valilerine karalama kampanyası başlatma gayreti içine girenler var. Valilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin valileridir. Eğer burada AK Parti ile bunu ilintili hale getirme gayreti içine giriyorlarsa o zaman 81 ilin 81 valisi de aynen Tunceli valimizin yaptığını yapar'' dedi.
     Valilerin fakire fukaraya ''ayni yardım'' yaptığını bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Biliyorsunuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu nakdi yardım da yapar. Bunu kalkıp YSK'nın açıkladığı bir şeyle ilintili hale getirmek gayreti içine girenler de var. Biz doğru bildiğimizi, iktidar olarak yaptığımız gibi bizim valilerimiz de yasaların kendine verdiği yetkiyi aynen kullanırlar. Ben valimizin bu hassasiyetini takdir ediyorum, tebrik ediyorum.
     Bunlar kömüre de müdahale etmek istemediler mi? Bu iktidar kömürü seçim zamanı mı dağıttı ve seçim zamanı mı valilerine 'kömür dağıtın' dedi?''
     Emaneti taşıyanlar için de seçim süreçlerinin, kendilerini muhasebe etme, milletin aynasında kendilerini ölçüp biçme süreci olduğunu kaydeden Erdoğan, AK Parti olarak, seçimlere bu noktadan baktıklarını ve bakmaya da devam edeceklerini söyledi.

ERDOĞAN: EN İDEALİ NEYSE BİZ ONA KARAR VERECEĞİZ

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerde gelinen noktanın sorulmasını üzerine, ''Merak etmeyin. Gelinen nokta, en ideal olan neyse, biz ona karar vereceğiz'' dedi.
     Erdoğan, grup toplantısından sonra, TBMM'de, AK Parti'li Adana, Diyarbakır, Eskişehir, Şanlıurfa ve Mersin milletvekilleriyle görüştü.
     Başbakan Erdoğan, TBMM'den ayrılırken gazetecilerin sorularını da yanıtladı. ''Siz, 'IMF ile görüşmelerde gelinen noktayı, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e sorun' dediniz. Kendisi Gaziantep'te, ulaşılamıyor. IMF ile görüşmelerde gelinen nokta ne?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Merak etmeyin. Gelinen nokta, en ideal olan neyse, biz ona karar vereceğiz'' dedi.
     ''Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın hastalığı konusunda çok net bilgiler alamıyoruz. Çok fazla spekülasyon yapılıyor. Bize bilgi verir misiniz?'' diye sorulması üzerine Erdoğan, ''verilen bilgilerin ne olduğunu bilemediğini'' söyledi.
     Erdoğan, ''Sayın Bakan, ameliyat olacak mı?'' sorusunu yanıtlarken, teşhislerin yapıldığını, gerekirse Unakıtan'ın ameliyat olacağını ifade etti.
     ''Sayın Bakan, Amerika'ya gitti mi?'' sorusu üzerine de Erdoğan, ''Bugün gidecekti. Şu anda uçmuş olması lazım'' dedi.
     Başka bir soru üzerine de Unakıtan'ın iyi göründüğünü ama Amerika'da tekrar teşhisler yapılacağını belirten Erdoğan, ''Ondan sonra da kendi kararını orada kendileri verecek. Ona göre gerekli adım atılacak'' diye konuştu.

 



Bu haber 292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,255 µs