En Sıcak Konular

TRABZONSPOR SADRİ ŞENER İLE ATAĞA KALKTI

10 Şubat 2009 10:37 tsi
TRABZONSPOR SADRİ ŞENER İLE ATAĞA KALKTI Trabzonspor'da, başkanlığını Sadri Şener'in yaptığı yönetim kurulunun 1 yılı geride kalırken bordo-mavililer başarılı bir dönem yaşadı.

TRABZON - Trabzonspor'da, başkanlığını Sadri Şener'in yaptığı yönetim kurulunun 1 yılı geride kalırken bordo-mavililer başarılı bir dönem yaşadı.
     Geçen sezonun ilk haftasında Sivasspor karşısında 1-0 öndeyken 90. dakikada yaşanan olaylar nedeniyle hükmen mağlubiyet ve 5 maç seyircisiz oynama cezası alan, daha sonra bir üyenin itirazı sonrasında genel kurulun ertelenmesiyle birlikte sıkıntılı bir süreç yaşayan Karadeniz ekibi, yaşadığı bu olumsuzlukları Şener dönemiyle geride bıraktı.
     10 Şubat 2008'de göreve seçilen başkan Sadri Şener ve ekibi, 1 yıllık dönemde kötü gidişe 'dur' derken bordo-mavili takım, son yıllarda şampiyonluk yolundaki en iddialı mücadelesini veriyor.
     Geçen sezon ligin 21. haftası sonunda 28 puanla 7. sırada bulunan Trabzonspor'da göreve gelen başkan Şener ve ekibi, ara transfer döneminin sona ermiş olması nedeniyle herhangi bir takviye yapamadı. Sezon sonuna kadar aynı kadroyla mücadelesini sürdüren bordo-mavililer, ligi 49 puan ile 6. sırada tamamlayarak Avrupa Kupaları'na katılamadı.
     Yaptığı transferlerle yenilenen bir kadroyla bu sezona başlayan Karadeniz ekibi, ligde 19. hafta sonunda topladığı 41 puan ile lider Sivasspor'un averajla gerisinde ikinci sırada yer alarak şampiyonluktaki iddiasını sürdürüyor.
     Trabzonspor, geçen sezonun 19. haftasında 22 puan toplayarak bu sezonun aynı döneminden 19 puan daha az puan elde edebilmişti.
    
     -34 LİG MAÇINDA 18 GALİBİYET-
    
     Trabzonspor, Sadri Şener döneminde 34 lig maçının 18'inde sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.
     Şener'in geçen sezon görevde bulunduğu 13 maçta, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden bordo-mavililer, bu sezon ilk 19 haftada 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.
     Trabzonspor, toplam 34 lig maçında 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.
    
     -135 HAFTA SONRA GELEN LİDERLİK-
    
     Trabzonspor, uzun süren liderlik özlemini de bu sezon sonlandırmayı başardı. Ligin 5. haftasında Antalyaspor'u sahasında 3-2 yenen Karadeniz ekibi, liderlik koltuğuna oturdu.
     En son 2004-2005 sezonunun 7. haftasında 19 puan toplayarak Fenerbahçe ile liderlik koltuğuna çıkan Karadeniz ekibi, 135 hafta sonra liderlik keyfi yaşadı.
     Trabzonspor, 19 haftanın 8'ini ligde lider olarak kapatmayı başardı.

Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,525 µs