En Sıcak Konular

ERDOĞAN: EZBERLERİ BOZAN BİR TÜRKİYE İNŞA EDİYORUZ

8 Şubat 2009 17:17 tsi
ERDOĞAN: EZBERLERİ BOZAN BİR TÜRKİYE İNŞA EDİYORUZ AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Değişimden, dönüşümden yana tavır alan, ezberleri bozan bir Türkiye inşa ediyoruz'' dedi.

KOCAELİ - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Değişimden, dönüşümden yana tavır alan, ezberleri bozan bir Türkiye inşa ediyoruz'' dedi.
     Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi için ilk mitingini Kocaeli'nde yaptı.
     50 civarında ilde miting düzenleyecek olan Başbakan Erdoğan, Kocaeli Perşembepazarı Meydanında vatandaşlara hitap etti.
     Kocaeli'de tarihi bir gün yaşandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Siyasetimiz, demokrasimiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. AK Parti olarak seçim startımızı buradan, Türkiye'nin en gelişmiş en kalkınmış kentlerinden birinden Kocaeli'nde veriyoruz'' diye konuştu.
     Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, 6 yılda çok değiştiğini anlatan Başbakan Erdoğan, ''Biz, Türkiye'yi kapalı kapılar ardına saklanan, içine kapanan bir ülke olmaktan çıkardık, Türkiye'yi dünyaya, dünyayı Türkiye'ye açtık'' dedi.
     Türkiye'nin, artık ekonomisiyle, sanayisi ile, demokrasisi ile dünya liginde üst sıralara tırmandığını kaydeden Erdoğan, bugün artık şehirlerin sadece birbirleri ile yarışmadığını, her bir şehrin, kendi ürettikleri, kendi kültürü ve kendi öz değerleri ile birer marka haline geldiğini anlattı.
     İzmir'in Milano, İstanbul'un Pekin, New York, Antalya'nın diğer Akdeniz ülkeleri ile yarıştığını belirten Erdoğan, pek çok şehrin artık dünya şehri olma yolunda ilerlediğini ifade etti.
     Kısır siyasi tartışmalar içinde olmadıklarını anlatan Erdoğan, vatandaşların diğer siyasi partiler aleyhine tezahüratı üzerine, ''Biz, ne o parti ile ne bu parti ile bir yarış içindeyiz. Biz, dünya ile dünya şehirleri ile yarış içindeyiz. Biz kendi kırdığımız rekorları yenilemenin gayreti içindeyiz'' dedi.
     Vatandaşlardan bir ricada bulunmak istediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde sadece partilerine değil, şehirlerinin geleceğine ve çocukların geleceğini düşünerek oy vermelerini istedi.
     Bu yarışın, Türkiye'nin şehirleri ile dünya şehirleri arasındaki kalkınma yarışı olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bu yarış hizmet yarışıdır. Bu yarış, yerel kalkınmada, şehirleşmede Türkiye'yi lider yapma yarışıdır'' dedi.
     Vatandaşların, oy pusulasına 'evet' mührünü basarken, mutlaka ama mutlaka bunu gözeteceklerini dile getiren Erdoğan, kime evet derlerse desinler, vatandaşların Türkiye'nin kazanmasına 'evet' demelerini istedi.

KAPATMA DAVASI AÇANLAR HERHALDE CHP'Yİ DE GÖRÜYORDUR

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen'in, "Her mahallede Kur'an kursu açılmasına" ilişkin düşünceleriyle ilgili olarak, "(Her mahalleye Kur'an kursu) diyorlar ya. Ama bunlar güzel gelişmeler. Konuşmaları bile güzel. Rozet takmaları bile güzel. Herhalde AK Parti'ye kapatma davasını açanlar bunları da seyrediyordur, izliyordur, değil mi?" diye sordu.
     Kocaeli'nde partisince düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, ilde uygulanan geçmiş şehirleşme modelini eleştirirken, ilin SEKA Park ile farklı bir güzellik elde edildiğini anlattı ve şöyle devam etti:
     "Şimdi ortaya yeni bir durum daha çıktı. Bir zamanlar SEKA'yı kapatıp buraları rant merkezine dönüştürmek isteyen o şahıs, şimdi seçim propagandasında ne diyor? 'SEKA'yı yeniden gazeteler için kağıt üreten fabrikaya dönüştüreceğim' diyor. Böyle bir şeyi zaten yapamazsın, o ayrı bir şey de atı alan Üsküdar'ı geçti. Onu artık yapamazsın, o bitti. O zaman adama sorarlar, '1998'de Özelleştirme İdaresi'ne yazı yazıp buraları villalarla donatmak isteyen, buraları birilerine peşkeş çekmeye çalışan sen değil miydin?
     SEKA Fabrikası'nı bizzat kapatmak isteyen sen değil miydin? Şimdi neden yeniden kalkıp gazetelere kağıt üretmekten bahsediyor. Yoksa belediye kağıt fabrikası mı kuracak? Belediyenin böyle bir görevi mi var? Ama bunlardan her şeyi beklersiniz. Bunlar Sanayi Bakanlığı'nın görevini çalmak istedikleri gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görev alanına girdikleri gibi buraya da girerler, normaldir. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Fakat dert edinmeyin, aslında ben şuna seviniyorum. Hani 'Her mahalleye Kur'an kursu' diyorlar ya. Ama bunlar güzel gelişmeler. Konuşmaları bile güzel."
    
     -29 MART ÖNEMLİ BİR GÜN-
    
     Erdoğan, 29 Mart'ın önemli bir gün olacağını vurgularken, şöyle konuştu:
     "Onların benim halkım 29 Martta sandıkta hesabını görecek. 29 Martta sandıkta. Biliyorsunuz yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Şimdi yatsı, 29 Mart. Şimdi mum yanıyor, ama o gün sönecek hiç merak etmeyin. Tabii hepsine ben soruyorum, ne oldu, hangi dağda kurt öldü? Nasıl oldu da aklınıza geldi? Bu aydınlanmanın, bu uyanışın, bu milleti, milletin taleplerini birden bire hatırlamanın sırrı ne? Ne oldu? Ama bütün bunlara rağmen güzel oldu, güzel. Bunlarda fayda var."
     Konuşmasında Kocaeli ile ilgili yapılanlar ve gelişmelere yer vererek, örneklerle anlatan Erdoğan, "Laf değil iş üretiyoruz, değer üretiyoruz, yeni tesis ve eserler üretiyoruz. Yaptıklarımızla projelerimizle, eserlerimizle konuşuyoruz. Önümüzdeki dönemde Kocaeli çok daha gelişmiş, çok daha yeni hizmetlerle buluşacak" dedi.
     Erdoğan, ayrıca kentte havadan raylar üzerinde ulaşımı sağlayacak "Monoray Projesi"nin de hayata geçirileceğini bildirdi. "Metro, hafif metro bir de bunun dışında monoray sistemleri var ki bu konuda da ön çalışmalar tamamlandı. 23 kilometrelik kısımda Türkiye'nin ilk havadan raylı taşıma sistemini Kocaeli'ne kazandırıyoruz" diyen Erdoğan, konuşmasını 5 yıl önceki Kocaeli'nin, bugünden çok farklı olduğunun altını çizerek tamamladı.

CUMHURU TANIMAYAN CUMHURİYETİ KONUŞAMAZ

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Halkın dilini anlayan, cumhurun dilini anlayan bir anlayışla, 'cumhuriyetçilik nedir', bunun bilincine varan bir anlayışla, bu hizmetleri yapıyoruz'' dedi.
     Erdoğan, Kocaeli Doğu Kışlası Gençlik Parkı'nda düzenlenen toplu açılış ve TOKİ konut anahtar teslim törenine katıldı.
     Başbakan Erdoğan, yoğun yağmur altında yapılan törendeki konuşmasına, ''Bu rahmet deryasının içerisinde sizlerin burada bulunmanız bizleri farklı bir şekilde gururlandırıyor. Bu sizin heyecanınızı, aşkınızı gösteriyor. Sizlerin bütün bu hizmetlerle nasıl bütünleştiğinizi gösteriyor'' diyerek başladı.
     Kocaeli'nin kalkınmanın ve sanayinin şehri olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Tabii güzelliklerinin yanında Kocaeli, ticaretin şehri. Girişimci, mert ve yiğit insanların şehri'' şeklinde konuştu.
     Kocaeli'yi bir dünya markası haline getirdiklerini ve cazibe merkezi durumuna ulaştığını anlatan Erdoğan, 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin yaralarını saramaya çalışırken, iktidara geldiklerini ve ''heyecan, sevda ve aşk ile bir hizmet seferberliğini'' başlattıklarını belirterek, ''Depremde yıkılan, kifayetsiz yöneticilerin elinde ufalanan Kocaeli, artık tarihe karıştı'' diye konuştu. Kocaeli'yi yeniden imar ederek, bayındır hale getirdiklerini ifade eden Erdoğan, başbakan olarak bugün 17. kez ile geldiğini söyledi.
     Kocaeli'deki yatırımların hızla sürdüğünü belirten Erdoğan, ili parlayan ''kutup yıldızı''na benzetti. İlin diğer şehirlere de örnek olduğunu anlatan Erdoğan, belediye başkanının da ''kendinden öncekiler gibi yan gelip yatmadığını, arı gibi çalıştığını'' ifade etti. Belediye başkanının, çok kısa sürede Kocaeli'nin çehresini değiştirdiğini, modern bir şehir inşa ettiğini dile getiren Erdoğan, ''Her gün yeni bir tesisi kazandırmak için canla başla çalıştı. Ben de sürekli bu çalışmaları takip ettim ve hükümet olarak gerekli desteği verdik, veriyoruz, vereceğiz'' diye konuştu.
     Bugün 105 tesisin açılışını yaptıklarını bildiren Erdoğan, bunlar ile birlikte merkezi yönetim olarak da 9 tesisin açılışını daha yaptıklarını kaydetti.
     Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Bir tane çeşme açılışı, bir tane üst geçit açılışı yapmıyoruz. acaba geçmişte bunların kitabında toplu açılış diye bir şey var mıydı? Ama biz tek tek yetişemeyiz. Onun için toplu yapıyoruz. Kocaeli bunu başardı, AK Parti'li belediyeler, AK Parti iktidarı bunu başardı. Kocaeli'nde artık sadece hizmeti esas alan, insan odaklı bir anlayışla hareket eden bir yönetim anlayışı vardır.
     Kocaeli'de artık hizmet siyaseti kökleşmiştir. Bugün 17. kez Kocaeli'deyim... TOKİ tarafından yapılan 2 bin 198 konutun anahtar teslim törenini ve sosyal donatı alanlarının gerçekleştiriyoruz. Kocaeli'ni daha da güçlendirip geliştiriyoruz. Ülkemizde görmek için can attığımız, hasretini çektiğimiz, çalışkanlık, üretkenlik, verimlilik işte bu.
     Bütün bu yatırımlarla beraber bizler, halkın dilini anlayan, cumhurun dilini anlayan bir anlayışla, cumhuriyetçilik nedir, bunun bilincine varan bir anlayışla, bu hizmetleri yapıyoruz. Biz, bu işi lafta yapmıyoruz. Cumhuru tanıyan, cumhuriyeti konuşabilir, cumhuru tanımayan cumhuriyeti konuşamaz. Milletinin dilini, milletinin değerlerini bilen, ona saygı duyan, ona hizmet eden, ona efendi olmayan, hizmetkarı olan, milliyetçilikten bahseder. İşte bunlar biz de var, diğerlerinde lafta var. Aramızdaki fark bu...''
     Günlük sorunları, günlük çözümlerle sadece değil, geleceğin sorunlarını da çözmenin gayreti içinde olduklarını anlatan Başbakan Erdoğan, gelecek ay, Dilovası ile Hersek Burnu arasındaki 3 bin metre uzunluğundaki asma köprünün ihalesinin de yapılacağını bildirdi.
     Başbakan Erdoğan, ilde yapılan eğitim, sağlık ve güvenliğe yönelik yatırımlar hakkında da rakamsal bilgiler vererek, yıllarca bitirilemeyen tesisleri de kendi iktidarlarında tamamlandığını ve hizmete sunulduğunu söyledi.
     Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Kocaeli Belediyesi tarafından yaptırılan 105 tesisin açılışını gerçekleştirdi, TOKİ tarafından yapılan konutların sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Canlı bağlantılar ile tesislerin açılışı gerçekleşirken, vatandaşlar zaman zaman ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Kahrolsun PKK'' şeklinde sloganlar attı.
     Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tören alanında hazır bulunurken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da açılışı yapılan 2 tesisten toplu törene canlı bağlantı ile katıldılar.

 



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,205 µs