En Sıcak Konular

KURTULMUŞ: CHP'Yİ TEBRİK EDİYORUZ

7 Şubat 2009 21:29 tsi
KURTULMUŞ: CHP'Yİ TEBRİK EDİYORUZ Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kur'an kursları konusundaki açılımı için CHP'yi tebrik ettiklerini söyledi.

ESKİŞEHİR - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kur'an kursları konusundaki açılımı için CHP'yi tebrik ettiklerini söyledi.
     Kurtulmuş, partisinin Eskişehir teşkilatınca düzenlenen ''Saadet Türkiye Buluşmaları'' etkinliğindeki konuşmasında, global ekonomik krizin Türkiye'yi henüz etkilemediğini, yaşanan olumsuzlukların ülkenin yapısal problemlerinden kaynaklandığını öne sürdü.
     Kurtulmuş, CHP'nin çarşaftan sonra Kur'an kursu açılımı bulunduğunu anımsatarak, ''Nasıl çarşaflı kardeşlerimize CHP rozet taktığında bu partiyi takdir ettiysek, Kur'an kursları konusundaki açılımı için de CHP'yi tebrik ediyoruz. Bu memlekette dindarlık ve Müslümanlık hiç kimsenin ve siyasi partinin babasının malı değildir'' dedi.
     ''Bu memleketin 75 milyonu Müslümandır. Sonuna kadar Müslümanlık değerlerine saygı göstermek, bunları önemsemek zorundayız'' diyen Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
     ''Ama CHP ve AK Parti Genel Başkanlarına hatırlatmak istiyorum. Şu anda önümüzde 15 yaşın altındaki çocukların Kur'an öğrenmesini engelleyen bir yasa var. CHP, eğer bu konuda samimiyse hemen Meclis'e gitsin ve bu maddenin kaldırılması için yasa tekliflerini versin. Başbakan da (Kur'an kursları ve Camiler açık) diyor. Ancak, Diyanet İşleri Başkanlığı da (1452 Kur'an kursu kapalıdır. Türkiye'de kuran kursu eğitmeni açığı vardır) diyor. Kapalı olan Kur'an kursları açılmalı, eğitmen kadrosu açığının giderilmesi için de Diyanet İşleri Başkanlığına kadro tahsis edilmelidir.''

Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,586 µs