En Sıcak Konular

''BULGAR SADIK''IN ALTINLARININ ARANMASI

7 Şubat 2009 17:58 tsi
''BULGAR SADIK''IN ALTINLARININ ARANMASI Kırklareli'nde milli mücadele dönemi kahramanlarından ''Bulgar Sadık''ın altınlarının tarlasında olduğuna inanan kişi, ikinci kez aldığı izinle kazı çalışmalarını sürdürüyor.

KIRKLARELİ - Kırklareli'nde milli mücadele dönemi kahramanlarından ''Bulgar Sadık''ın altınlarının tarlasında olduğuna inanan kişi, ikinci kez aldığı izinle kazı çalışmalarını sürdürüyor.
     Bulgar Sadık'ın halktan topladığına inanılan 2 ton altını tarlasına gömdüğünü öne süren Abdullah Düzyol, AA muhabirine, Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı izin ile Bulgar Sadık'ın altınlarını bulmak için tarlasında başlattığı çalışmaları, aldığı ikinci bir izinle sürdürdüğünü söyledi.
     Kazı çalışmalarının polis ve müze yetkililerinin kontrolünde devam ettiğini bildiren Düzyol, kazının 37. gününde 20 metre derinliğe ulaştıklarını belirtti.
     Kazıda 3 kişinin çalıştığını ifade eden Abdullah Düzyol, ''Şu ana kadar altına rastlamadık. Zaman zaman kazı sırasında su çıkıyor. Bu nedenle çalışmalarımız yavaş yürüyor. Ancak heyecanımız ve umutlarımız, kazmayı toprağa vurduğumuz ilk günkü gibi sürüyor'' dedi.
     Düzyol, söyle devam etti:
     ''Milli mücadele döneminde Bulgar Sadık'ın tarlama 2 ton altın gömdüğüne inanıyorum. Çünkü 13 yıl önce 102 yaşındayken Kırklareli'ne gelip tarlamda inceleme yaptı. O dönemde Bulgar Sadık'ın altınlarını aradığını herkes biliyordu. On yıl önce tarlamda arama yaptım, ancak bir sonuç çıkmadı. Burada kesin altın olduğunu biliyorum ve inanıyorum. Altınları bulana kadar çalışmalarımız devam edecek. Altınlara ulaştığımızda bir bölümünü SHÇEK'e bağışlayacağım.''
     Çeşitli kaynaklarda, Bulgar Sadık'ın, Milli Mücadele sırasında İzmit ve çevresinde düşmana karşı mücadele ettiği, silah ve mühimmatın cepheye ulaştırılmasında görev aldığı belirtiliyor.

Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,937 µs