En Sıcak Konular

TOLON'UN AVUKATI SEZER: TAHLİYE SEBEBİ SAĞLIK DEĞİL

7 Şubat 2009 16:42 tsi
TOLON'UN AVUKATI SEZER: TAHLİYE SEBEBİ SAĞLIK DEĞİL Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, müvekkili hakkındaki tahliye kararının, esasa ilişkin hukuki gerekçelerle verildiğini belirterek, ''Tahliye sebebi, sağlık sebebine dayalı değildir'' dedi.

İSTANBUL - Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, müvekkili hakkındaki tahliye kararının, esasa ilişkin hukuki gerekçelerle verildiğini belirterek, ''Tahliye sebebi, sağlık sebebine dayalı değildir'' dedi.
     Sezer, emekli Orgeneral Tolon'un tedavi altında bulunduğu GATA Haydarpaşa Hastanesi önünde gazetecilere açıklama yaptı.
     Müvekkili Tolon'un dün gece tahliye edildiğini anımsatan avukat Sezer, şöyle konuştu:
     ''İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülmekte olan davanın dosyasına sunulan bilgi, resmi belge ve deliller ile ortaya çıkarılan gerçekler karşısında, İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesince 6 Şubat 2009 tarihinde müvekkilimiz emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında suç şüphesinin ortadan kalktığı, kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle esasa müteallik (ilişkin) hukuki gerekçelerle tahliye kararı verilmiştir. Tahliye sebebi, sağlık sebebine dayalı değildir.''
     Avukat Sezer, müvekkilinin Adli Tıp Raporu'nda belirtilen tetkik ve müşahedesinin devam ettiğini belirterek, ''Bizim için esas olan mahkemede alınacak beraat kararıdır'' dedi.
     Hastanede tetkiklerin devam ettiğini, sebebi araştırılan konular bulunduğunu ifade eden Sezer, doktorların önümüzdeki günlerde incelemelerini tamamlayacağını söyledi.
     Tolon, bir süre önce, rahatsızlığı nedeniyle, tutuklu bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinden GATA Haydarpaşa Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.
     Bu arada, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un devre arkadaşları olduklarını belirten Çetin Güçerdem ve Nami Ay, Tolon'u ziyaret etti.
     Tolon'un sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu dile getiren Güçerdem, ''Tolon Paşa'yı biraz zayıflamış gördük ama bu tür şeyler kolay değil. Tolon Paşa, tahliye kararını dün saat 22.30-23.00 sıralarında öğrendiğini anlattı'' dedi.

TAHLİYE EDİLEN TOLON HAKKINDA YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 7 aydır tutuklu bulunan ve dün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edilen emekli orgeneral Hurşit Tolon hakkında yurt dışına çıkış yasağı da konuldu.
     Tolon'un avukatı İlkay Sezer tarafından, tahliye talebine ilişkin dilekçe, İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakimince değerlendirildi.
     Mahkeme kararında, tahliye talebine ilişkin dilekçe ve beraberinde sunulan ek belgelere ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcılığının, Tolon'un tutukluluğuna ilişkin görüş bildirdiği kaydedildi.
     Daha önce Tolon'un tutukluluğunun devamına ilişkin aynı mahkeme tarafından verilen karara, ''29 sayfadan oluşan Ergenekon yapılanmasının bölümlerini içeren kitap fotokopisinden oluşan belgenin esas alındığı'' ifade edilen kararda, diğer tutuklama nedenlerinden kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmadığına dair değerlendirme yapıldığı belirtildi.
     Kararda, önceki incelemeden farklı olarak şüphelinin avukatının dilekçesi ile karara esas alınan bu belgenin, daha önce çeşitli basın kuruluşları tarafından haber konusu yapıldığı anımsatıldı.
     Bu belgenin gizliliğinin bulunmadığı, MİT Müsteşarlığınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen yazıda da belgenin 12 Temmuz 2006 tarihinde internette yayımlandığı, ayrıca Aydınlık dergisinin 1 Nisan 2001, Aksiyon dergisinin 12 Mayıs 2001 tarihli sayıları ile 30 Nisan 2001 ve 1 Mayıs 2001'de de Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazılarında haber konusu yapıldığı ifade edilen kararda, söz konusu belgelerden konuya ilgi duyan çevreler ve haber kuruluşları tarafından bilgi sahibi olunduğu bildirildi.
     ''Kamuca bilinen bu belgelerin fotokopisinin şüphelide bulunmasının önceki karardan farklı olarak tek başına suç örgütüne üye olunduğuna dair veya yönetici olduğuna dair bir delil niteliğinde bulunmadığı'' belirtilen kararda, ''Tolon'un telefon görüşmelerinin örgütle bağını gösterecek nitelikte unsurlar içermediği, ayrıca örgütün gerçekleştirdiği iddia olunan eylemlerle şüphelinin bir bağının kurulamadığı gözetildiğinde, Ergenekon belgesiyle ilgili tutuklama nedenine ilişkin gerekçenin, sunulan bu deliller karşısında artık kuvvetli bir delil olarak değerlendirilemeyeceği'' kaydedildi.
     Kararda, şüphelinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmadığı gözetilerek, ''yurt dışına çıkış yasağı konulmak suretiyle tahliyesine'' karar verilmesinin gerektiğine işaret edilerek, ''Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' suçundan Ahmet Hurşit Tolon'un yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildiği vurgulandı.



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,039 µs