En Sıcak Konular

ERDOĞAN: CHP NE ZAMAN GENEL KONGREYE GİTSE AÇILIMA GİDİYOR

7 Şubat 2009 17:55 tsi
ERDOĞAN: CHP NE ZAMAN GENEL KONGREYE GİTSE AÇILIMA GİDİYOR AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ana muhalefet ne zaman genel kongreye gitse, ne zaman seçime gitse hemen aydınlanmaya uğruyor, açılıma gidiyor, toplumun gündemine yaklaşıyor, sosyal devleti hatırlıyor'' dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ana muhalefet ne zaman genel kongreye gitse, ne zaman seçime gitse hemen aydınlanmaya uğruyor, açılıma gidiyor, toplumun gündemine yaklaşıyor, sosyal devleti hatırlıyor'' dedi.
     Erdoğan, ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti'nin ''Tüm Türkiye Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, AK Parti kurulduğunda Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar dolaştığını, ekonomik, siyasi ve sosyal anlamda dar boğazdan geçtiğini belirterek, milletin krizlerden, kaoslardan, belirsizlikten, yamalı bohça gibi koalisyonlardan bezdiğini, yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların çığ gibi büyüdüğünü, sorunların çözülemediğini, çözüm üretilemediğini, geminin su almaya başlayarak hızla dibe doğru gittiğini, ülkenin ulusal ve uluslararası itibarının yara aldığını söyledi.
     Türkiye'yi ak yarınlara kavuşturmak, ak günlerle buluşturmak, aydınlık günlere ulaştırmak için AK Parti'yi kurduklarını dile getiren Erdoğan, ''Milletimize, 'bizatihi kendisi çözüm üretecek' dedik. Çünkü 'bu millet buna muktedirdir' dedik. 'Milletimiz artık kendi sesini yükseltecek, artık herkes susacak, bu millet konuşacak' dedik. O zaman dedik ki 'yeter artık söz de karar da milletindir. AK Parti'yi millet kurmuştur, iktidara da millet taşıyacaktır' dedik'' şeklinde konuştu.
     Partiyi kurduktan sonra Türkiye'yi adım adım, ilçe ilçe, köy köy dolaştıklarını ve her yerde büyük bir coşku, sevgi, özlemle kucaklandıklarını, mahşeri kalabalıklarca karşılandıklarını, milletin hayır duasını aldıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, Türk milletinin, önce 3 Kasım 2002'de, ardından 28 Mart 2004'te ve 22 Temmuz 2007'de, artan bir muhabbetle ''AK Parti'' dediğini kaydetti.
     Erdoğan, Türkiye'nin 780 bin kilometresindeki her bir vatandaşa karşı mahcup olmamanın en büyük gayeleri olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''(Milletimizin başı öne eğilmeyecek, bu parti yüklendiği sorumluluğu hakkıyla taşıyacak, millete hizmette yorgunluk yoktur, olamaz) dedik. 'Milletin emanetine halel getirmeyeceğiz' dedik. Hamd olsun ne dediysek onu yaptık. 'AK Parti, temiz siyasetin adresidir. AK Parti, ilkeli siyasetin adresidir. AK Parti, millet odaklı insan odaklı siyasetin adresidir' dedik, bunu yaptık. AK Parti bizzat milletin partisidir, milletin iktidarıdır. Partimizi kurduğumuz andan, iktidara geldiğimiz andan itibaren bu ilkelerden şaşmadık. Siyasetin kirli ayak oyunlara hiçbir zaman tevessül etmedik. Popülizm bizim siyasetimizde kendisine asla yer bulamadı. Toplumun karşısına her zaman samimiyetimizle, açık yürekliliğimizle çıktık, açık sözlü olduk. Rotamızı milletin rotasından asla ayrı gayrı görmedik. Seçimden seçime vatandaşımızı hatırlayan, seçimden seçime Anadolu yollarına düşen, seçimden seçime halkın hatırını soranlardan olmadık. Ankara'ya mahkum olan bir siyaset anlayışını ülkemizde egemen kılmadık ve 'Ankara'ya mahkum olan siyaset anlayışını ülkemizden kovuyoruz' dedik ve kovduk.
     Biz dünyayı dolaştık. Biz dolaşırken ana muhalefeti de yavru muhalefeti de 'bunlar çok geziyorlar' dediler. Onların anlayışında Ankara'dan dışarı çıkmak yoktu ama biz önce 81 vilayetimizi fellik fellik dolaştık. Ondan sonra da tüm dünyayı dolaştık, çünkü yapmamız gereken, ulaşmamız gereken buydu. Bu millete yakışan buydu. Bizim tarihimizde bu vardı. 'Tarihimizin o şanlarla dolu, zaferlerle dolu yapısını biz ayağa kaldıracağız' dedik, bunu başardık, ayağa kaldırdık. Şimdi de bunun heyecanı içindeyiz, bunu sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.''
     ''Ufukta sandık göründü siyasi partilere bu aralar bir haller oldu. Birdenbire Türkiye'yi hatırladılar, halkı hatırlamaya başladılar'' diye konuşmasını sürdüren Erdoğan, milletin on yıllardır özlemini duyduğu, hasretini çektiği mevzuların bu partilerin gündemine girmeye başladığını söyledi.
     Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının Kur'an kursları olduğunu için semt konaklarında Kur'an eğitimi vermediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Tereciye tere satmanın ne anlamı var. Dürüst olalım, samimi olalım. Bu işin erbabı orası. Efendim 'bir odayı biz bu işe ayardık, müftülüğe müracaat edeceğiz oraya hoca tayin edecek.' Müftünün işi gücü yok elinde bu kadar kadro var, bir de oraya hoca mı tayin edecek? Şu anda devlet olarak Diyanet İşleri Başkanlığı bunun gereğini yapıyor. Sadece oy endişesiyle biraz da buradan oy alırım diye kalkıp da bu tür oyunların içine girilmesinin kimseye kazandıracağı bir şey yok. Benim halkım da gelmiyor zaten. Camilerimiz var bu camilerimizde de bu eğitimler verilebilir. Bakıyorsunuz Kocaeli'nde bir caminin yapılmasına izin verilmeyecek kadar ileri gidiyorlar. Bu CHP zihniyeti İstanbul'un en önemli olan yerlerinden birinde ihtiyacı olan bir yerde camiyi imar planlarından çıkaracak kadar ileri giden bir anlayışın temsilcisi. Daha da ileri gidiyorum bu noktada eğer 'halkın talebidir' diyorsan, orada da halkın talebi var halkın talebinin önüne niçin geçiyorsun?''
     Tüm bu gayretleri, bütün bu girişimlerin amacı ne olursa olsun büyük bir memnuniyetle mutlulukta izlediğini ifade eden Erdoğan, ''Hayırlı olsun diyorum. Ana muhalefetin şu andaki tüm temsilcilerine de teşekkür ediyorum ama sözünüzün arkasında durun. Seçimi kazandınız kazandınız millet sizi izleyecek ama kazanamadınız bunları yapan Ak Parti yönetimlerine estek köstek olmayın. Konu ne olursa olsun diğer partilerin de milletin gündemine dönmesinden, milletin hissiyatına yakınlaşmasından her zaman memnuniyet duyarız'' dedi.

ERDOĞAN: PROVOKASYONLARA YELTENMEYİN

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İsrail'deki bazı sorumsuz çevrelere de seslenmek istiyorum, bunlar hükümet çevreleri, bunlar bazı medya çevreleri. Yalan yanlış haberlerle kasıtlı yönlendirmelerle hakaret içeren yaklaşımlarla lobilerin, medyanın ayak oyunlarıyla Türkiye'nin karşısına dikilmeyin'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, ''Türkiye İsrail ilişkilerine zarar verecek, iki ülkenin karşılıklı menfaatlerine gölge düşürecek provokasyonlara yeltenmeyin. Bu yaklaşımlarınızla da İsrail devletinin de İsrail halkının da menfaatlerine hizmet etmiş olmuyorsunuz'' diye konuştu.
     Erdoğan, ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti'nin ''Tüm Türkiye Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, seçim boyunca tüm Türkiye'de yankılanacak sloganlarının ''İşimiz hizmet, gücümüz millet'' olacağını söyledi.
     Güçlerini milletten aldıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, bu güçle millete hizmet ürettiklerini belirtti. Erdoğan, bundan sonra da ''bu anlayışla bu parolayla güçlerini milletten alarak, hizmet üretmeye devam edeceklerini'' belirterek, şunları kaydetti:
     ''Biz 'barış içinde yarış' diyoruz. Biz seçim yatırımı olsun diye popülizm yapmıyoruz. Seçim yatırımı olsun diye milletimizin mukadderatı ile geleceği ile oynamıyoruz. Avrupa'nın bazı ülkelerinde olduğu gibi başka ülkelerin üyeliklerini tartışmaya açıp ayrımcılık, dışlayıcılık yapan, başka milletler üzerinden iç siyaset yapan bir hareket olmadık. Çevre ülkeler üzerinden iç politika istihbaratı yapan, seçim uğruna başka milletleri tahrif eden, kötüleyen bir yaklaşımın da içinde olmadık. Başka ülkelerin insanlarını, partilerini muhatap alarak hamaset yapan bir hareket de olmadık.''
     Partililere ''Son günlerde İsrail'de siyasi kampanyanın nasıl yürütüldüğünü çok iyi görüyorsunuz'' diye seslenen Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Bir lider diyor ki 'Seçilirsem Hamas'ı yok edeceğim'... Bir lider diyor ki 'Hamas liderleri yok edilmeli', 'İran nükleer programından vazgeçmezse bombalanıp yerle bir edilmesi lazım.' Diğer bir lider diyor ki 'Tokat sert olacak. Gerekirse tekrar Gazze şeridine saldırabiliriz'. Başka bir lider diyor ki 'Bütün düşmanlarımızı imha edeceğiz'. Bu söylenenlerin Gazze'de yaşananların nasıl bir seçim yatırımı olduğunu şimdi gayet iyi anlıyorum. Savaş çığırtkanlığı yapan, vurmayı, yok etmeyi, kan üzerinden, ölüm üzerinden, bir anlayışla siyasi rekabette geçer akçe bir yol kabul etmek bizim kitabımızda yok. Daha fazla öldürmeyi vaad eden bir seçim kampanyası olabilir mi? Bu savaş zihniyeti hangi demokrasiyle bağdaşabilir? Hangi hukuk anlayışıyla tarif edilebilir? Hangi insaniyetle hangi siyasetle izah edilebilir, soruyorum sizlere... Oy uğruna insanların hayatlarıyla onurlarıyla mukadderatıyla oynamak neyle izah edilebilir? Ondan sonra birileri çıkıyor diyor ki 'Kin ve nefret tohumları ekmeyin'... Ülkemizden diyenler var bunu. Bu mu kin ve nefret tohumu ekmek? 'Şiddete, çatışmaya tahrik etmeyin'... Bizim eleştirilerimizde sertlik bulanları aynaya dönüp bakmaya davet ediyorum.''
     Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''İsrail'deki bazı sorumsuz çevrelere de seslenmek istiyorum. Bunlar hükümet çevreleri, bunlar bazı medya çevreleri. Yalan yanlış haberlerle kasıtlı yönlendirmelerle hakaret içeren yaklaşımlarla lobilerin, medyanın ayak oyunlarıyla Türkiye'nin karşısına dikilmeyin... Türkiye-İsrail ilişkilerine zarar verecek, iki ülkenin karşılıklı menfaatlerine gölge düşürecek provokasyonlara yeltenmeyin. Bu yaklaşımlarınızla da İsrail devletinin de İsrail halkının da menfaatlerine hizmet etmiş olmuyorsunuz.

 ERDOĞAN: TUNCELİ'DEKİ YARDIMLARI DİLLERİNE DOLADILAR

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dört gündür Tunceli'de valimizin yaptığı yardımları dillerine doladılar. Televizyonlarda bakıyorsunuz çekimler yapmışlar, bunları yayınlıyorlar. Soruyorum onlara (Siz acaba hiç Tunceli'ye gittiniz mi?)'' dedi.
     Erdoğan, ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen ''AK Parti'nin Tüm Türkiye Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin hiçbir zaman Türkiye'de taklitçilere prim vermediğini söyledi.
     Başbakan Erdoğan, bazı kesimlerin aylardır yaptıkları sosyal yardımları eleştirdiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:
     ''Bu ülkede yoksulluğun sebebi AK Parti değildir. Yoksul üreten, yoksulluk üreten politikaların sahibi AK Parti değildir, olmamıştır. 2002 sonunda iktidara geldi. Ülkenin bütün illerinde, ilçelerinde, köylerinde yoksulluk vardı. Ne dedik '3 Y ile amansız şekilde mücadele edeceğiz'. Niçin 3 Y? Çünkü Türkiye'de yoksulluk vardı, yasaklar vardı, yolsuzluklar vardı. Onun için 3 Y dedik ve mücadelemizi bu şekilde sürdürürken Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Fonu'nu hiç olmadığı bir şekilde harekete geçirdik. Anadolu'nun dört bir yanına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan yardımlar gönderilmeye başlandı. Kimin emrine verildi? Valilerimiz, kaymakamlarımız, muhtarlarımız, belediye başkanlarımız, hepsi bunların içinde yer aldı ve bu sözümüzün arkasında durduk. Akılcı, gerçekçi, ayağı yere basan milletimizin gerçekleriyle örtüşen ekonomi politikaları uyguladık. Yoksullukla makro ölçüde mücadele ederken ihtiyaç sahiplerine doğrudan yardımlar yaptık. Seçim demedik, propaganda demedik, popülizm demedik.''
     Başbakan Erdoğan, bu yardımların seçimden seçime yapılmadığına işaret ederek, şöyle devam etti:
     ''Göreve geldiğimiz andan itibaren tüm yoksul vatandaşlarımıza kömür dağıtımı yapılmıştır, soba dağıtımı yapılmıştır. Okullar açılırken okulda tüm öğrencilere sıralarının üzerine kitapları konularak, bu destekler verilmiştir. Tüm yoksul ailelere valiliklerimiz maaş bağlamıştır. Her ay belli bir maaş veriyor. Yani eğitimde yoksulluk bahane olmasın, dedik. Kredi Yurtlar Kurumu olarak daha önce belli bir miktarda üniversite öğrencine burs verilerken biz 'kredi yurtlar kurumuna kim müracaat ederse etsin ayrım yapılmaksızın hepsine burs vereceğiz' dedik. Kredi verdik, burs verdik. 'Bu AK Parti'lidir, Bu AK Partili değildir' demedik. Ama şimdi hedef saptırıyorlar, niçin? Seçim var... Eeee siz bu ülkede iktidar oldunuz. Siz iktidar olduğunuz zaman bu tür şeyleri niçin yapmadınız? Benim ülkem az önce yine söyledim aynı zamanda sosyal devlet. Bu devlet, sosyal devlet olduğuna göre, sosyal devletin görevi nedir? Fakiri fukarayı bulacak, garip gurabayı bulacak, yoksulu bulacak onlara elini uzatacak. Bunu yüzde yüz başardık mı? Hala başaramadık. Daha da uzanacağız.''
     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, yapılan yardımların Anayasa'nın kendilerine yüklediği bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Medeniyetimizin de bize öğrettiği bir sorumluluk, onu yapmanın gayreti içinde olduk. Dört gündür Tunceli'de valimizin yaptığı yardımları dillerine doladılar. Televizyonlarda bakıyorsunuz çekimler yapmışlar, bunları yayınlıyorlar. Soruyorum onlara 'Siz acaba hiç Tunceli'ye gittiniz mi?' Türkiye'nin 81 vilayetinden bir tanesinin Tunceli olduğunu biliyor musunuz? Böyle bir meseleniz, böyle bir derdiniz oldu mu? Sizin Tunceli'ye merhem olacak, deva olacak bir politikanız oldu mu? Tunceli'de gösterebileceğiniz bir eseriniz var mı? Bunları söyleyin de alkışlayalım sizleri. Bunlar ancak yoksulluk üretebilir. AK Parti ise sizin ürettiğiniz bu yoksullukla mücadele ediyor.''



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,836 µs