En Sıcak Konular

BÖLÜCÜ ÖRGÜT YANDAŞLARI TEKNİK TAKİP SONUCU YAKALANDILAR

7 Şubat 2009 14:28 tsi
BÖLÜCÜ ÖRGÜT YANDAŞLARI TEKNİK TAKİP SONUCU YAKALANDILAR Şırnak'ta Cudi Dağı'nda bulunan terör örgütü PKK üyelerine lojistik destek sağladıkları teknik takip sonucu belirlenen 8'i tutuklu 12 kişi hakkında dava açıldı.

DİYARBAKIR - Şırnak'ta Cudi Dağı'nda bulunan terör örgütü PKK üyelerine lojistik destek sağladıkları teknik takip sonucu belirlenen 8'i tutuklu 12 kişi hakkında dava açıldı.
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların tespiti, terör örgütü üyeleriyle yapılan telefon görüşmeleri ve gerçekleştirilen eylemlerin bilgileri detaylı şekilde anlatıldı.
     İddianamede, terör örgütü üyelerine lojistik destek sağlayan şahısların yakalanması için örgütün Cudi Dağı lojistik sorumlusu ''Karker'' kod adlı Mehmet Raşit Vançin ile örgüt üyelerine malzeme temininde bulunduğu belirtilen sanıklardan A.K'nin kullandığı telefonun mahkeme kararıyla dinlemeye alındığı belirtildi.
     Yapılan dinleme sonucu, örgüt üyesiyle sanıklardan A.K'nin sürekli karşılıklı görüşme yaptığı kaydedilen iddianamede, sanıklardan C.K'nin de 3 defa gittiği Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün sözde silahlı kanadının sorumlusu olan ''Dr. Bahoz Erdal'' kod adlı Fehman Hüseyin ile görüştüğü bildirildi.
     İddianamede, sanık C.K'nın Türkiye'de terör örgütü üyeleriyle yaptığı görüşmede ''Lorin'' şifresi kullandığı, bu şifrenin de ''Dr. Bahoz Erdal'' kod adlı Fehman Hüseyin'in güvenilir işbirlikçilere verdiği parola olduğu anlatıldı.
     Şırnak'ta Eylül 2008'de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne yapılan roketatarlı saldırı ile kent merkezindeki bir dershane önünde ses bombası patlatılması eylemlerini ''Karker'' kod adlı Mehmet Raşit Vançin ile sanıklardan A.K, Ç.K ve A.B'nin gerçekleştirdiği kaydedilen iddianamede, sanıklar ile terör örgütü üyesi Vançin arasında geçen telefon görüşmesinde roketatarlı saldırıya ''Halil amcanın işi'', dershane önünde patlatılan ses bombası eylemine de ''Reşit dayının işi'' şifresinin kullanıldığı ifade edildi.
     İddianamede, terör örgütü PKK'nın Cudi Dağı lojistik sorumlusu Vançin'in Ekim 2008'de Şırnak'ın maden ocakları bölgesinde, güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen örgüt üyesi olduğunun tespit edildiği kaydedildi.
     Terör örgütü üyesi Vançin'in üzerinden 9 bin 600 lira ile görüşmelerin yapıldığı telefon ve örgüte ait makbuz çıktığı, Vançin'in üzerindeki parayla terör örgütü üyelerinin ihtiyaçlarını karşıladığı bildirildi.
     İddianamede, sanıklardan A.K, Ç.K ve A.B hakkında TCK'nın ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'', ''Patlayıcı madde bulundurarak mala zarar vermek'' ve ''Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak'' suçlarından 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 36'şar yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer tutuklu sanıklar M.G, A.A, M.A, H.G ve M.K ile tutuksuz yargılanan Z.B, A.S, Ş.K ve N.K'nin de ''Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.
     Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,361 µs