En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE YOLSUZLUKLAR CENNETİ HALİNE GELMEMELİ

7 Şubat 2009 16:16 tsi
KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE YOLSUZLUKLAR CENNETİ HALİNE GELMEMELİ CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yolsuzluklar cenneti haline gelmemesi, dünyada saydamlığı, erdemi ve hoşgörüyü egemen kılan bir ülke olması gerektiğini belirtti.

İSTANBUL - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yolsuzluklar cenneti haline gelmemesi, dünyada saydamlığı, erdemi ve hoşgörüyü egemen kılan bir ülke olması gerektiğini belirterek, ''Biz bu imajı İstanbul'dan başlatacağız'' dedi.
     Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Seçim Merkezinde kendisine destek için Ankara'dan gelen 40 CHP'li milletvekiliyle bir araya geldi.
     CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in de katıldığı toplantıda konuşan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, seçim çalışmalarına katkıda bulunabilmek ve CHP'nin büyük yarışında Kılıçdaroğlu'na yararlı olabilmek için iki günlük bir program düzenlediklerini söyledi.
     Kemal Kılıçdaroğlu da İstanbul'un aslında bir anlamda Türkiye olduğunu ve Türkiye'nin her yerinden kopup gelmiş insanların burada buluştuğunu belirtti.
     İstanbul'da sevgiyi, dostluğu egemen kılmak istediklerini, vatandaşların sorunlarına sağlıklı kalıcı çözümler üretmeyi amaçladıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, İstanbul'un rantının peşinde olmadıklarını, başkan seçildiği takdirde merkezi hükümete gidip para istemeyeceğini, kaynak yaratacağını söyledi.
     Kılıçdaroğlu, ''Artık biz İstanbul'da 21. yüzyılın girişimci belediyeciliğini yaratacağız. Kendi kaynaklarımızı üreteceğiz. İstanbul'da, ezberleri bozalım. Dürüst yönetimi egemen kılalım. Türkiye bir yolsuzluklar cenneti haline gelmemeli. Türkiye, dünyada saydamlığı, erdemi ve hoşgörüyü egemen kılan bir ülke olmalı. Dünyadaki imajı bu olmalı. Biz bu imajı İstanbul'dan başlatacağız'' diye konuştu.
     Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Anadol, konuşmasında Tahran'dan söz ettiğini hatırlatarak, ''Bu CHP'nin çarşaf açılımına tezat değil mi?'' sorusu üzerine, ''Yerel seçimlerle ilgili bir çalışmaya geldik. Daha sonra sorarsanız, detaylı bir şekilde yanıtlarım, ama burada bütünlüğü bozmak istemiyorum'' dedi.
     Bir gazetecinin, Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği ''Ekrem Tosun kimdir?'' sorusuna Tosun'dan bir açıklama geldiğini hatırlatarak, ''Tosun, Başbakan'ın oğluyla ortaklığını doğruladı. Ama bunun hukuk dışı bir yolu olmadığını söyledi'' sözlerine karşılık, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem Tosun'un ne söyleyip, ne söylemediğinin kendisini ilgilendirmediğini belirterek, şunları kaydetti:
     ''Beni ilgilendiren temel konu şuydu, Başbakan'ın ailesinin, yine kendisine çok yakın bir iş adamıyla yaptığı ortaklıktı. Bu ortaklığı Bilal Necmettin Erdoğan adı görünmesin diye vekaletle birisi imzalıyor. Başbakan'ın oğlu, adını niçin gizleme ihtiyacı içinde olur? Sayın Başbakan herhalde bir gerçeği daha öğrendi. Oğlunun hangi şirkete ortak olduğunu benden öğrenmiş oluyor böylece. Başbakan, 'Tanımıyorum' dedi. Ben de kendisine tanıttım. Eğer Başbakan, ek bilgi de isterse yine kendisine ek bilgi de vermeye hazırım.''
     Kılıçdaroğlu, ''Yani bu polemik artık bitti mi?'' sorusuna karşılık, ''Tosun polemiği bitmedi. Daha bunun devamı gelecek. Söylüyorum ki birileri gece rahat uyumasın. Kör kuruşa tenezzül eden adamlardan hesap soracağız. Bu bir defa kesin...'' dedi.
     ''Dokunulmazlığınızın kaldırılması için Meclis'e dilekçe vermiştiniz, ancak hakkınızda Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu'' diyen bir basın mensubuna Kılıçdaroğlu, ''Ne için?'' diye sordu. Gazetecinin, ''Hükümete karşı, sivil darbe girişimi olarak...'' yanıtını vermesi, partililer arasında gülüşmelere neden olurken Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'na ''Her yönünü bilirdik, bu darbeci yönünü de öğrenmiş olduk'' şeklinde espri yaptı.

''ONLARIN ADALET ANLAYIŞI PIRLANTA ANLAYIŞIDIR''

     CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kadir Topbaş'a ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, onların adalet anlayışı pırlanta anlayışıdır, altın ortaklığı anlayışıdır. Bizim adalet anlayışımız, Hazreti Ömer'in adalet anlayışıdır'' dedi.
     Kılıçdaroğlu, partisinin Bahçelievler'deki seçim bürosunun açılışına katıldı.
     Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'li 39 ilçe belediye başkanı adayı adına ''İstanbul'un rantının rantiyenin değil, İstanbulluların olacağı'' sözünü verdi.
     Kılıçdaroğlu, 29 Mart'ta ''ya dürüstlüğün ve halkın iktidarının ya da yolsuzların ve düzenbazların iktidarının kurulacağını'' ileri sürdü.
     Maddi durumu kötü ailelere her ay 600 YTL yardım sözü verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Başbakan Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ''Parayı nereden bulacaksın?'' diye sorduklarını dile getirerek, ''Ben maliyeciyim. Parayı nereden bulacağımı çok iyi bilirim. Önce sen aradan çekileceksin'' dedi.
     Kılıçdaroğlu, ''AK Parti'nin yoksul insanları kuyruklara sokarak kömür, beyaz eşya dağıtımı yaptığını, bunun insanlık onuruna aykırı olduğunu'' öne sürerek, ''Bizim felsefemiz, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, şeklindedir. Kadir Topbaş'a ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, onların adalet anlayışı pırlanta anlayışıdır, altın ortaklığı anlayışıdır. Bizim adalet anlayışımız, Hazreti Ömer'in adalet anlayışıdır. Devletin işini yaparken devletin mumunu, kendi işini yaparken kendi mumunu yakıyor. Böylece hiçbir zaman devletin hazinesine el uzatmıyor. İşte bizim adalet anlayışımız budur. Bu anlayışı toplumda egemen kılacağız''diye konuştu.
     Seçilmesi durumunda ''her eve bir sigortalı uygulamasını başlatacağını'' vaat eden Kılıçdaroğlu, bu uygulamanın ayırım yapmadan kendisine oy veren ya da vermeyen tüm İstanbullular için geçerli olacağını söyledi.



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,219 µs