En Sıcak Konular

ATALAY: BÜYÜK BİR HASAR YOK

20 Aralık 2007 17:54 tsi
ATALAY: BÜYÜK BİR HASAR YOK Beşir Atalay, bugün 5.7 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Bala ilçesi ve bütün köylerine ulaşıldığını belirterek, ''Elimizdeki bilgilere göre büyük bir hasar yok'' dedi.

BALA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bugün 5.7 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Bala ilçesi ve bütün köylerine ulaşıldığını belirterek, ''Elimizdeki bilgilere göre büyük bir hasar yok'' dedi.
     Bala Kaymakamlığını ziyaret eden Bakan Atalay, Kaymakam Mustafa Kamuran Ballı ve Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz'den, ilçedeki son durumla ilgili bilgi aldı.
     Kaymakamlık çıkışında gazetecilere açıklama yapan Atalay, ''Bayramın birinci günü böyle bir üzücü olay yaşadık ama çok şükür korktuğumuz kadar hasar olmadı'' dedi.
     Bala ilçesi ve bütün köylerine ulaştıklarını, hepsi ile ilgili bilgi aldıklarını ifade eden Atalay, ulaşan bilgilere göre büyük bir hasar olmadığını belirterek, şunları söyledi:
     ''İlçe merkezinde 5-6 evde küçük çapta çatlaklar var. 7 köyümüzde de evlerde değişik boyutlarda çatlaklar var. İki köyümüzde cami minaresi yıkılmış. Diğer köylerimizin bazısında 5-6 ev küçük çaplı hasar görmüş. Depremden sonra başta Kızılay olmak üzere Sivil Savunma ve diğer ilgili ekipler burada. Afet İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri de burada. İhtiyaç duyulduğunda hepsi hizmet vermeye hazır. Bayındırlık ve İskan Bakanımızla birlikte çalışmalarımız koordineli şekilde sürüyor. Vatandaşlarımızın endişe etmesini gerektirecek bir şey yok. Saat 11.48'deki 5.7'lik sarsıntının ardından küçük şiddette artçı sarsıntılar devam ediyor. Uzmanların bildirdiğine göre daha büyük bir deprem beklenmiyor.''
     Bakan Atalay, incelemelerde bulunmak üzere Avşar beldesine hareket etti.

HAFİF ŞİDDETTE 16 AYRI DEPREM DAHA KAYDEDİLDİ

ANKARA - Ankara'nın Bala ilçesinde meydana gelen 5.7'lik depremin ardından, saat 16.30 itibariyle hafif şiddette 16 ayrı deprem daha kaydedildi.
     Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Bala'da bugün saat 11.48'de meydana gelen depremin 5.7 şiddetindeki depremin ardından saat 16.30'a kadar 16 hafif şiddetli deprem daha yaşandı.
     Verilere göre, 5.7'lik depremin ardından saat 11.56'da 4, 12.10'da 3.4, 12.16'da 3.6, 12.21'de 3.2, 12.28'de 3.2, 12.33'de 2.9, 12.39'da 3.4, 12.45'de 3.6, 12.50'de 3.7, 13.11'de 3.5, 14.25'de 3.4, 14.34'de 3.7, 14.45'de 3.1, 14.49'da 3.1, 14.55'de 3.1 ve saat 15.47'de 3.3 şiddetindeki depremler kaydedildi.
     Bu arada, Bala'da, 5.7 şiddetindeki depremden önce saat 09.36'da 4, saat 09.51'de 3.1, saat 10.12'de 2.8, saat 10.27'de 3, saat 10.57'de 3.5 şiddetinde deprem hissedilmişti.
     Bunlarla birlikte bugün Bala'da toplam 22 ayrı yer sarsıntısı kaydedilmiş oldu.

EVİ HASAR GÖRENLERE KİRA YARDIMI

BALA - Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, Ankara'nın Bala ilçesinde bugün meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacağını bildirdi.
     Sırapınar köyünde incelemelerde bulunan Taymaz, köyde yerel imkanlarla yapılan eski binaların hasar gördüğünü, bazılarının da yıkıldığını söyledi.
     Yıkılan binaların 2005 yılında meydana gelen depremde ağır hasar gören yapılar olduğunu bildiren Taymaz, vatandaşların yaşadığı konutların duvarlarında da çatlaklar meydana geldiğini kaydetti.
     Afet İşleri Genel Müdürlüğünden bölgeye gelen bir ekibin hasar tespit çalışmalarına başladığını ve oturulamaz durumda olan evlerden vatandaşların tahliye edileceğini belirten Taymaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak'ın talimatıyla kira yardımı da yapılacağını bildirdi.
     Taymaz, köydeki hasarlı binaların yerine, yakın bir bölgedeki mera alanına konut yapılması için çalışmaların başlatıldığını, bu konutların yaz aylarına doğru tamamlanarak teslim edileceğini söyledi.
     Vatandaşlardan çadır talebi olmadığını aktaran Taymaz, ihtiyaç duyulması halinde çadır yerine tam donanımlı konteynerlerin bölgeye gönderileceğini belirtti.

KIZILAY'DAN BALA'YA 20 ÇADIR, 50 BATTANİYE

ANKARA - Türk Kızılayı, 5,7 şiddetindeki depremin ardından Bala'ya 20 çadır, 50 battaniye, 50 yatak, mutfak malzemesi ve uzman ekip gönderdi.
     Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın Bala ilçesinde 5,7 şiddetinde deprem meydana geldiği hatırlatılarak, Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezinin alarm durumuna geçtiği kaydedildi. Açıklamada, deprem haberinin alınmasının ardından durum ve ihtiyaç tespiti yapması için bölgeye 2 uzman personelin gönderildiği belirtildi.
     Açıklamaya göre, alınan bilgilerin ardından bölgeye 20 çadır, 50 battaniye, 50 yatak, mutfak malzemesi ve uzman ekip gönderildi.




Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,652 µs