En Sıcak Konular

DİYARBAKIR'DAKİ POLİS SERVİS ARACINA SALDIRIYLA İLGİLİ YARGILAMAYA BAŞLANDI

6 Şubat 2009 19:14 tsi
DİYARBAKIR'DAKİ POLİS SERVİS ARACINA SALDIRIYLA İLGİLİ YARGILAMAYA BAŞLANDI Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne düzenlenen ve 4 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin 13 kişinin yargılanmasına başlandı.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne düzenlenen ve 4 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin 13 kişinin yargılanmasına başlandı.
     Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, çok sayıda izleyici bulunması nedeniyle, daha geniş olan 6. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü.
     Duruşmaya, aralarında saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen ve hakkında tutuklama kararı bulunan terör örgütü üyesi ''Reber'' kod adlı Mehmet Şah Yildeniz'in yakınlarının da bulunduğu tutuklu 13 sanıktan 10'u katıldı.
     Sanık avukatlarından Sezgin Tanrıkulu, hazırlanan iddianamenin bazı sanıklara ulaşmadığını öne sürdü.
     Yargılamada, usul yönünden eksiklik olduğunu ileri süren avukat Tanrıkulu, şunları söyledi:
     ''Bu yargılama bu mahkeme tarafından yapılamaz. Müvekkillerimden Refika Nergiz, gözaltında iken ifadesi alınmadan iddianame hazırlandı ve mahkemeye sunuldu. Yargılamanın yapıldığı bu mahkeme de iddianameyi kabul etti. Ayrıca duruşma usulünde, önce sanıklar daha sonra tanık ve müştekiler dinlenir. İlk celsede önce müştekilere söz verilmesi usule aykırıdır. Bu nedenle usul yönünde bir eksiklik olduğu kanaatindeyiz. Mahkeme bu şekilde tarafsızlığını da kaybetmiştir. Reddi hakim talebinde bulunuyoruz.''
     Avukat Tanrıkulu'nun bu talebi üzerine duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, ''Reddi hakim'' talebinin bir üst mahkeme olan 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirilmesine karar verdi. 
    Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, terör örgütü üyesi Mehmet Şah Yildeniz ile saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle sanıklardan M.Y, N.B. ve H.Y. ile terör örgütünün dağ kadrosundan aldıkları talimat doğrultusunda saldırganlara yardım eden sanıklar A.N. ve R.B'nin, ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma'', 5 kamu görevlisini ''kasten öldürme'' ve 25 kamu görevlisini de ''kasten öldürmeye teşebbüs etme'' suçlarından 31'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları isteniyor. 5 sanık hakkında ayrıca ''kamu malına zarar verme'' ve ''tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma'' suçlarından da 6 ile 12'şer yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.
     İddianamede ayrıca çoğu saldırıyı planlayan Yildeniz'in yakınları olan 8 sanığın ''terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme'' suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılması da isteniyor.

Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,223 µs