En Sıcak Konular

AFŞİN ELBİSTAN A TERMİK SANTRALİNDE 4 ÜNİTE İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ

6 Şubat 2009 19:13 tsi
AFŞİN ELBİSTAN A TERMİK SANTRALİNDE 4 ÜNİTE İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ Afşin Elbistan A Termik Santrali, 9 yıl aradan sonra ilk defa 4 ünite ile elektrik üretimine başladı.

KAHRAMANMARAŞ - Afşin Elbistan A Termik Santrali, 9 yıl aradan sonra ilk defa 4 ünite ile elektrik üretimine başladı.
     Santralda 17 Mart 2000 tarihinde, 4. üniteye ait turbo jeneratörünün arızalanması sonucunda, 9 yıldan beri 3 ünite çalışırken, yapılan çalışmalar sonucunda 4. ünitesi de faal hale getirildi.
     Afşin Elbistan A Termik Santrali Müdürü Alper Özcan, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 9 yıllık aradan sonra ilk defa olarak 4 ünite ile elektrik üretimine başlamanın iyi organize olmuş bir ekibin başarısı olduğunu söyledi.
     Yapılan çalışmalar sonucunda ünitenin devreye girmesine katkı sağlayan tüm çalışanlara da teşekkür eden Özcan, şöyle konuştu:
     ''Bugün 4 ünite birden devrede. 17 Mart 2000 tarihinden bu yana 4 ünite toplu olarak çalışmamıştı. Bugün 4 üniteyi birden toplu olarak çalıştırmak bize nasip oldu. Bu tabi tüm arkadaşlarımızın ciddi gayretleri ile gece gündüz devamlı olarak çalışmalarıyla başarı sağlandı. Mühendisinden, temizlikçisine, doktorundan tüm işçi arkadaşlarımızın gayretleri mevcuttur. Enerji üretmek kolay bir hadise değil.
     Küçücük bir ihmal çok büyük arızalara, tehlikelere neden olabilir. Arkadaşlarımız çok ciddi bir gayretin içerisinde oldular. Bizim bu başarımızın nedenlerinden biri de sevgiye bağlı olarak çalışmamızdır. Bu çalışmanın sonucunda da 4 üniteyi aynı anda çalıştırmak bize nasip oldu.''
     Santralde, 4 ünitenin de bir anda çalışmaya başlamasının kendilerini ve tüm çalışanları heyecanlandırdığına işaret eden Özcan, şunları kaydetti:
     ''Biz Ocak ayı için planlanan üretim miktarını aştık. Bundan sonra da üretimde planlananın üzerinde olacağız. Bu çalışmalarımıza en büyük desteği Bakanlığımızdan gördük. Bakanlığımız bize her hususta destek oldu. Geçen yaz aylarında sayın bakanımızın talimatı oldu. Yedek parça sıkıntısında hiç bir eksiğin olmamasını istedi. Her hususta destek vereceklerini belirttiler.
     Genel müdürlüğümüz de bu talimat doğrultusunda bize büyük destek verdi, ekonomik olarak teşvik etti. Bu başarı iyi organize olmuş bir ekibin başarısıdır. Tabi ki biz bir ekibiz, bir enerji ordusuyuz. Şuandaki kritik dönemde önemli bir gayretin, çalışmanın içerisindeyiz. Hedefimiz, devamlı olarak programlananın üzerinde üretim yapmak.
     Özcan, santralin çevre kirliliğine neden olmaması için sürekli olarak faal durumda tutmaya gayret gösterdiklerini, özellikle kirliliği önlemek için filtreleri sürekli olarak devrede tutmaya gayret gösterdiklerini de sözlerine ekledi.
     Toplantıya teknik müdür yardımcıları Muhammet Olgun ve İlyas Polat, idari mali müdür yardımcısı Mevlit Yılmaz, Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Sıddık Sert ve Mali Sekreter Ekrem Doğan ile santralde çalışan çok sayıda mühendis katıldı.

Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,351 µs