En Sıcak Konular

GÖKÇEK'İN MAL VARLIĞI İLE İLGİLİ İDDİALAR

6 Şubat 2009 18:57 tsi
GÖKÇEK'İN MAL VARLIĞI İLE İLGİLİ İDDİALAR MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in, kamuoyuna açıklamadığı biri Turan Güneş Bulvarı'nda, diğeri de Aziziye Mahallesi'nde iki evinin bulunduğunu ileri sürdü.

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in, kamuoyuna açıklamadığı biri Turan Güneş Bulvarı'nda, diğeri de Aziziye Mahallesi'nde iki evinin bulunduğunu ileri sürdü. Vural, ''Biz elimize gelen belgeler istikametinde iddialarımızı söylüyoruz. MHP, doğru bilgilerle siyaset yapar'' dedi.
     TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, Gökçek'in, Samanyolu Televizyonu'nda, mal varlığı ile ilgili yaptığı konuşmanın kaydını, cep telefonuna kopyalayarak, gazetecilere dinletti.
     Gökçek'in televizyondaki yaptığı konuşmada, Ankara'daki gayrimenkulleriyle ilgili olarak ''Oğlumun bir evi var. Bizim Çayyolu'nda kooperatif evimiz var. Pursaklar'da 500 küsur metrekare arsam var. Bunun haricinde de hiçbir şeyim yok'' dediğini ifade eden Vural, gazetecilere, ''20 Ekim 1948 Ankara doğumlu İ. Melih Gökçek adına, 15 Aralık 2008 tarihli Çankaya Belediye Başkanlığı Emlak Gelir Şube Müdürlüğü Emlak Vergisi Beyannamesi Suretini'' gösterdi.
     ''Bu tarihte Ankara'da doğan başka bir İ. Melih Gökçek var mı? Bütün Gökçek'leri çıkarttığımız zaman burada sadece İbrahim Melih Gökçek var'' diyen Vural, beyannameye göre Gökçek'in, Yukarı Dikmen Mahallesi Turan Güneş Bulvarı 26 bin 676 Ada 24 numaralı daireyi, 895 bin 882 liraya satın aldığını iddia etti.
     Bu evin emlak beyannamesinde, adres olarak Aziziye Mahallesi Refik Belendir Sokak'taki başka bir yerin gösterildiğini, bunun da Melih Gökçek adına kayıtlı olduğunu öne süren Vural, şöyle devam etti:
     ''Biz elimize gelen belgeler istikametinde iddialarımızı söylüyoruz. MHP, doğru bilgilerle siyaset yapar. Milliyetçi olmanın gereği budur. Bu bilgiler böyle ortadayken, Sayın Melih Gökçek'in eksik olan bir tek istifa dilekçesidir. Ankaralıları rencide edecek şekilde '2 torba kömür, patates ve soğan dağıtım yapıyorum' diye, bunları kamyonlara yüklüyor. Kendileri ve yandaşları ev sahibi oluyorlar. İmar rantlarını dağıtıyorlar, vatandaşı 2 torba kömüre, soğana, patatese muhtaç bırakıyorlar. Bunun hesabını soracağız. Yok öyle yağma... Ankaralıları patates soğan ve kömür ile kandırdığını ifade edenler, bu dağıtılan imar rantlarının da hesabını verecek. Bu belgeler istikametinde şunu soruyorum ben. Beyan edilen emlağı kimden satın aldınız, parasını ne zaman verdiniz? 2007'de yapılan mal varlığı açıklamasından 2 ay sonra 895 bin liraya bir ev aldığını beyan ediyorum. Satın alınan evin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından geçmiş uygulama imar planı var mı? Bu uygulama imar planı çerçevesinde 400 milyon dolarlık bir rant oluşmuş mu, oluşmamış mı? Sayın Gökçek, kendi adına kayıtlı olduğu gözüken bu yeri kimden almıştır? Bu yerin asıl sahibi kimdir? Bu yerin sahibi, Ankara Büyükşehir Belediyesinde uygulama imar planı tadilatını yapmış mıdır, yapmamış mı?''
     MHP'li Vural, Melih Gökçek'ten, 895 bin liraya aldığı evin gerçek değerini açıklamasını da isteyerek, ''Acaba oğlunun hala işlettiği hangi alışveriş merkezlerinde yerleri vardır? Onları da yakın bir zamanda paylaşacağız. Bunları da açıklasın. Açıklamazsa ben açıklayacağım'' dedi.
     Turan Güneş Bulvarı'ndaki evin, 4 bin 687 lira vergi borcunun da bulunduğunu öne süren Vural, ''Sayın Kemal Unakıtan, acaba Melih Gökçek'e de vatandaşa gönderdiği gibi adam gönderdi mi?'' diye sordu.
     Gökçek'in, belediyeye ait arsalarda nasıl usulsuzluk yaptığını, kimlere peşkeş çekildiğini ve ne kadarlık rant oluşturulduğu konusunda 9 Şubat Pazartesi günü basın toplantısı düzenleyeceğini belirten Vural, açıklamalarını belgeler istikametinde yaptığını yineledi.
     ''Balık baştan kopar, bu hükümetin ve Başbakanın, yolsuzlukla ve imar rantlarıyla mücadele gibi bir amacı da hedefi de yoktur. Melih Gökçek'i de neden aday yaptığı konusu da cevaplandırılması gereken ayrı bir husustur'' diyen Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ''Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, gösterdiğim belgelerin doğru olduğunu iddia ediyorsa, bunları ispat etmelidir. Bunun da muhatabı, belgelerin oluşturulduğu yerdir. Bunu ispatlaması için de Ankara'da başka İbrahim Melih Gökçek'in olduğunu ispatlaması lazım. YSK bilgilerinde başka Melih Gökçek yok. Biz kimsenin helal malının takipçisi değiliz. İnsanlar ev sahibi olabilir. Bunu insanlardan saklamak, kaynağını açıklamak da kamu görevlilerinin görevidir.''
     Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ispatlamaması durumunda kendisinin istifaya davet edildiğini hatırlatan Vural, ''Kendisinin karıştırdığı hatlardan dolayı başkasının istifasını isteyen çok nadir örneklerden birini teşkil ediyor. Önce hesap vermesi gereken kendisidir. Biz de kendisinden hesap soracağız'' dedi.

Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,328 µs