En Sıcak Konular

ÇAĞLAYAN: SIFIR KİLOMETRE BİR TEŞVİK SİSTEMİNİ GETİRİYORUZ

6 Şubat 2009 13:22 tsi
ÇAĞLAYAN: SIFIR KİLOMETRE BİR TEŞVİK SİSTEMİNİ GETİRİYORUZ Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sıfır kilometre bir teşvik sistemini önümüzdeki birkaç gün içinde getireceklerini belirterek, Türkiye'nin bütün illerinin yeni teşvik sistemi içinde yer alacağını ve Türkiye'nin dört bölgeye ayrılacağını bildirdi

BARTIN - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sıfır kilometre bir teşvik sistemini önümüzdeki birkaç gün içinde getireceklerini belirterek, Türkiye'nin bütün illerinin yeni teşvik sistemi içinde yer alacağını ve Türkiye'nin dört bölgeye ayrılacağını bildirdi.
     Bakan Çağlayan, dünyada yaşanmakta olan küresel krizden, artık global bir oyuncu olan Türkiye'nin de etkilendiğini ve etkilenmeye devam edeceğini bildirdi.
     ''Ümit ediyorum ki, 2009'un ilk üç çeyreğinden sonra Türkiye normal sürecine dönmeye başlar'' diyen Çağlayan, Türkiye'nin krizden en az etkilenen ülkeler arasında bulunduğunu, çünkü bankacılık sektöründeki krizi 2001'de yaşadığını söyledi.
     Bu dönemde Türkiye'nin, bankacılık sektörü için 70 milyar dolar ödemek zorunda kaldığını belirten Çağlayan, herkesin bankacılık sektörü krizi nedeniyle 1000'er dolar borçlandığını kaydetti. Çağlayan, ''bugün şükürler olsun bir tek bankanın burnu bile kanamamıştır'' dedi.
     Dünyada birbiri ardısıra açıklanan kriz paketleri nedeniyle zaman zaman eleştiri aldıklarını belirten Çağlayan, şunlar kaydetti:
     ''Bize zaman zaman diyorlar ki (efendim Almanya, İngiltere, Fransa, Amerika paket açıkladı da nerede sizin paketiniz?) Ben aynı şeyi açıklamak zorunda mıyım? Orada bankalar batıyor, bende banka batması söz konusu değil, ben sektörlerin yaşadığı sorunları tartışıyorum.''
     Konuşmasında, sıfır kilometre bir teşvik sistemini önümüzdeki birkaç gün içinde getireceklerini ifade eden Çağlayan, Türkiye'deki bütün illerin yeni teşvik sistemi içinde yer alacağını ve Türkiye'nin de dört bölgeye ayrılacağını anlattı.
     Bu dört bölgenin, teşviklerden yararlanma biçiminin ise farklı olacağını belirten Çağlayan, yeni teşvik sistemiyle, bölgeler arası farklılığı kaldırmayı amaçladıklarını anlattı.
     Hiç desteklenmeyecek sektörleri de bir kenara ayıracaklarını belirten Çağlayan, bu sektörler arasında kapasite fazlalığı bulunan, atıl kalan, rekabet gücü kalmamış sektörlerin yer aldığını ve bu sektörlere kesinlikle teşvik verilmeyeceğini söyledi.
     İl bazında da teşviklerin verileceğini belirten Çağlayan, bu teşviklerle altyapının destekleneceğini kaydetti.
     Önümüzdeki günlerde, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ilgili yeni bir kredinin duyurusunu yapacaklarını söyleyen Çağlayan, KOSGEB'den ihracat yapan küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) sıfır veya çok düşük faizli 1 milyar dolarlık ihracat kredisi kullandıracaklarını açıkladı.
     Bakan Çağlayan, ayrıca, kısa çalışma ödeneği uygulamasının da önümüzdeki hafta gündeme getirileceğini bildirdi.

Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,374 µs