En Sıcak Konular

''SİMSAR OPERASYONU'' DAVASINDA ''GÖREVSİZLİK'' KARARI

6 Şubat 2009 10:27 tsi
''SİMSAR OPERASYONU'' DAVASINDA ''GÖREVSİZLİK'' KARARI ''Simsar'' operasyonu kapsamında, aralarında Futbol Federasyonu eski yöneticisi Recep Özcan ve eski milletvekili Süleyman Bölünmez'in de bulunduğu 23 kişi hakkında açılan dava ile ilgili ''görevsizlik'' kararı verildi.

ANKARA - ''Simsar'' operasyonu kapsamında, aralarında Futbol Federasyonu eski yöneticisi Recep Özcan ve eski milletvekili Süleyman Bölünmez'in de bulunduğu 23 kişi hakkında açılan dava ile ilgili ''görevsizlik'' kararı verildi.
     Davanın açıldığı Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulünün ardından, dosya üzerindeki incelemesini tamamladı.
     Mahkeme, dava dosyasındaki atılı suçlarla bağlantılı olarak cebir ve tehdit unsurları bulunduğuna işaret etti. Bu nedenle ''görevsizlik'' kararı veren mahkeme, dava dosyasının, terör ve organize suçlara ilişkin davalara bakmakla görevli ve yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.
     Kararda, 23 kişi hakkında, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''örgütü yönetmek'', ''rüşvet almak ve vermek suçuna iştirak'', ''nitelikli dolandırıcılık'', ''görevi kötüye kullanmak'' ve ''suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak'' suçlarından dava açıldığı anımsatıldı.
     Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında, ''İddianame kapsamına, sanıklara isnat edilen suçların niteliğine ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve sair suçlardan dava açılmış bulunmasına ve ayrıca haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan bir örgüt faaliyeti çerçevesinde cebir ve tehdit uygulanmak suretiyle suçların işlendiği iddia edilmiş olmasına binaen eylemlerin yargılamasının mahkememizin görev alanı dışında bulunduğu görülmekle görevsizlik kararı verilmiştir'' denildi.
     Sevk maddeleri uyarınca sanıkların yargılamalarının yapılması için dava dosyasının, görevli ve yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.
     Sanık avukatlarından biri Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği ''görevsizlik'' kararına itiraz etti. İtiraza ilişkin kararı, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi verecek.

Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,621 µs