En Sıcak Konular

ERTEKİN: AKİF BEKİ ATV-SABAH İHALESİ İÇİN BENİ ARADI

5 Şubat 2009 17:30 tsi
ERTEKİN: AKİF BEKİ ATV-SABAH İHALESİ İÇİN BENİ ARADI Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıklardan Hayrettin Ertekin, mahkemedeki savunmasında, ATV-Sabah ihalesine girmemesi yönünde baskıya uğradığını ifade etti.

İSTANBUL – Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıklardan Hayrettin Ertekin, mahkemedeki savunmasında, ATV-Sabah ihalesine girmemesi yönünde baskıya uğradığını ifade ederek, bu konuya ilişkin eski Başbakanlık Basın Sözcüsü Akif Beki'nin de kendisini aradığını iddia etti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamanın bugünkü duruşmasında savunmasını sürdüren Ertekin, mahkemenin "Ergenekon şeması" adı verilen şemadaki üzerleri kapalı bazı isimlerin açıklanmaması yönünde karar aldığını hatırlattı.
Bu kişileri kendilerinin de bildiklerini ancak hiçbir zaman açıklamadıklarını kaydeden Ertekin, şöyle konuştu:
"Mağdur edilmelerini istemedik ama buradaki insanlar saygın değiller mi? Burada şemada olmayan insanlar da var. Orada olmadığım halde buradayım. Sayın savcılarımız baştan düşünseydi de böyle saygınlık kriteri ölçer bir dosyayı karşınıza getirmeseydi."
ATV-Sabah ihalesine girmemesi yönünde baskıya uğradığını söyleyen Ertekin, bu konuya ilişkin eski Başbakanlık Basın Sözcüsü Akif Beki'nin de kendisini aradığını iddia etti.
Ticari ilişkilerinden bahseden Ertekin, şöyle devam etti:
"İsrail'den alınmak istenen Heron uçaklarını biz Bulgaristan'da ürettik. Ben bu konuda Sayın bakanla da görüştüm. Hatta bize randevu verdi. Sayın bakan bunu yalanlıyor ama tapelerde var. Bu konuda görüşmeler yaptık. İsrail'e gerek olmadığını, bizim de en iyisini yaptığımızı, İsrail'in verdiği uçaklarla çekilen fotoğrafların aynı zamanda İsrail'deki firmaya gittiğini, bunun sakıncalı olduğunu anlattık. Ancak lobi faaliyetleri nedeniyle yine bu ülkeden uçak kiralandı."


ŞİKE İDDİASI

Ertekin, futbolda şike yaptığının iddia edildiğini de belirterek, eski Ankaragücü teknik direktörü Ünal Karaman'ın, aile dostu olduğunu, Karaman hakkındaki bir telefon konuşmasının da bu şekilde yansıtıldığını, oysa böyle şeylerle alakası olmadığını söyledi.
Dava dosyasında bulunan bir fotoğraftaki kişinin basına Sami Hoştan olarak yansıtıldığını ifade eden Ertekin, yanındaki kişinin Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov olduğunu öne sürdü.
Sedat Peker'i, basından saygın bir iş adamı olarak tanıdığını söyleyen Ertekin, "Sedat Peker'in mafyalığı varsa cezasını çeker. Sedat Peker yardıma ihtiyacı olan kişilere bir sürü yardımda bulunuyor. Bunlardan kimse bahsetmiyor" dedi.
Ertekin, dava dosyasına, Harp Akademilerine giriş kartının konulduğunu ifade ederek, akademide bir konferans verdiğini, kartın da kendisine o nedenle verildiğini anlattı.
Yazdığı bir kitap nedeniyle Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün, Sayıştayda görev yaptığı sırada kendisine bir teşekkür mektubu gönderdiğini söyleyen Ertekin, bu mektubu okuduktan sonra mahkemeye sundu.
Ertekin, "Nasıl bir teröristim ki bu devletin bütün kademeleri teşekkür ediyor. Nasıl bir teröristim ki devlete yüklü miktarda vergi veriyorum" diye konuştu.
İlk eşinin ölümünün ardından, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in başsağlığı mektubu gönderdiğini belirten Ertekin, bu mektubu da mahkemeye verdi.
Ertekin, ilk eşinin cenazesine çok sayıda devlet adamı, iş adamı ve askeri yetkilinin katıldığını anlatarak, "Hangi teröristin cenazesine böyle insanlar gidiyor?" diye sordu.
AK Parti'ye yönelik darbe planlamakla suçlandığını belirten Ertekin, "eski TBMM Başkanı Bülent Arıç'ın 20 yıllık dostu olduğunu, hatta annesinin cenazesini kendi elleriyle kabre indirdiğini" ileri sürerek, cenazeye ilişkin olduğunu öne sürdüğü fotoğrafı mahkeme heyetine verdi.

"EMNİYET İFADESİNE EKLEME İDDİASI" 

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Hayrettin Ertekin, emniyet ifadesine bazı eklemeler yapıldığını öne sürdü.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada emniyette alınan ifadesini kabul eden, ancak ifadeyi okumadan imzaladığını belirten Ertekin, "Bazı yanlışlıklar var. İfadeyi 10 dakika içinde imzalattılar. O gün aynı zamanda hastaydım. Polisler ekleme yapmışlar" dedi.
Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün, "Muzaffer Tekin'i tanıdığını söylediğini" hatırlattığı Ertekin, "O Muzaffer Tekin, bu Muzaffer Tekin değil. Azerbaycan'da iş yapan bir iş adamı" diye konuştu.
Ertekin, Tuncay Güney'i tanımadığını söylemesine karşın ajandasında Güney'e ait telefon numarası bulunduğu hatırlatılınca da "Ajandaya sekreterim not almış. Güney, bizi röportaj için televizyona davet etti. Ben çıkmadım. Bu 10 yıl önceki mesele" dedi.
Ertekin, bazı komutanlarla telefon kayıtlarının olduğu ifade edilince de bu görüşmeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini araması üzerine yaptığını ileri sürdü.
Başbakan Erdoğan'ın, "Bazı emekli generaller televizyona çıkıp, aleyhimde konuşuyormuş" dediğini öne süren Ertekin, kendisinin de bu generalleri arayarak "Sayın Başbakan rahatsız oluyor, lütfen çıkmayın. Bilip bilmeden konuşarak halkı yanlış yönlendiriyorsunuz" dediğini söyledi.
Başbakan Erdoğan'ı çok eskiden tanıdığını savunan Ertekin, telefon konuşmalarında "Kasımpaşalı" diye hitap ettiği kişinin eski bir başkomiser olduğunu ifade etti. Ertekin, "Sayın Başbakan'a zaten Kasımpaşalı demem, beyefendi diye hitap ederim" diye konuştu.
Ertekin, "Veli Küçük'ü sevmem. Nasıl general oldu hiç anlamadım. İllegal işlerle uğraşıyor, gitsin evde otursun" şeklindeki telefon konuşmasını ise kabul etmedi.
Veli Küçük'ü tanımadığını söyleyen Ertekin, "Bu konuşma bana ait değil. Ben nasıl bir paşayı ikaz edebilirim?" şeklinde konuştu.
Emniyet ifadesinde yer alan kendisine Sedat Peker'in resminin gösterildiğine yönelik bilginin doğru olmadığını da öne süren Ertekin, Sedat Peker'i tanımadığını, telefon görüşmelerindeki Sedat Peker'in ise kuyumcu olduğunu söyledi.
Oğlunun davanın sanıklarından olan Sedat Peker'in hayranı olduğunu ifade eden Ertekin, "Oğlum Sedat Peker ile resim çektirmek için izin istedi. Resmi bilgisayarına kaydetmiş. Arkadaşları arasında bunu övünç ve gurur meselesi olarak görüyor. Bu resmi de getireceğim, ama evde tadilat olduğu için bulamadılar" dedi.
Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Ertekin'in bir telefon görüşmesinde "Köksal başkan ile konuştum. O işi halledecek" şeklindeki ifadesini hatırlatarak, "Köksal Şengün'ü tanıyor musunuz?" diye sordu.
Ertekin, bu soruya "Hayır. İşte burada gördüm" yanıtını verdi.
Başkan Şengün'ün, bunun üzerine "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'ü tanıyor musun? Hiç bir arada bulundunuz mu?" diye tekrar sorduğu Ertekin, "Hayır, kesinlikle. Ben o konuşmamda Binbaşı Köksal'dan söz ediyorum. Bir tanıdığımızın ordudan çıkarılması meselesiyle ilgili bir konuşmadır" dedi.
Hayrettin Ertekin, birçok telefon görüşmesinde adı geçen "Nurettin" adlı kişinin MİT İstanbul Bölge Müdürü olduğunu öne sürdü.
Başkan Şengün'ün, bu kişiyle yaptığı bir telefon görüşmesini hatırlatması üzerine de Ertekin, "Polislere küfrediyordu kendisini dinledikleri için. Sanki kendi dinlemiyormuş gibi. Alkol almıştı. Ben de terbiyesizlik ettiğini söyledim" dedi.
MİT'in binasıyla bürosunun Beşiktaş'ta karşı karşıya olduğunu söyleyen Ertekin, "Nurettin" adlı kişiyle arkadaş olduklarını ve her gün telefonla görüştüklerini söyledi.

"ERGENEKON" DAVASINDA DURUŞMA YARINA ERTELENDİ

''Ergenekon'' davasının bugün görülen 48. duruşması sona erdi.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen duruşma, yarın saat 09.30'a ertelendi.


 



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,771 µs