En Sıcak Konular

2007 KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLÜ PROF.DR. SÖZEN'İN

19 Aralık 2007 17:35 tsi
2007 KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLÜ PROF.DR. SÖZEN'İN ''2007 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü''nün ÇEKÜL Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'e verileceği bildirildi.

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlığının ''2007 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü''nün, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'e verileceğini bildirdi.
Bakan Günay, İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türk kültür ve sanatının gelişmesine, yurt ve dünya düzeyinde çalışmalarıyla kültür ve sanatın yüceltilmesine katkıda bulanan kişi, topluluk ve kuruluşları devlet adına ödüllendirme amacı taşıyan ödülün bu yıl Prof. Dr. Metin Sözen'e verileceğini açıkladı.

PROF. DR. METİN SÖZEN KİMDİR

Türkiye'deki doğal, tarihsel ve kültürel mirasın korunması, değerlendirilmesi ve tanıtılması amacıyla yoğun çaba gösteren Prof. Dr. Sözen'in, değişik dillerde yayımlanan ''Anadolu Medreseleri, Selçuklu ve Beylikler Devri'', ''50 Yılın Türk Mimarisi'', ''Sinan, Architect of Ages'' ve ''Bir İmparatorluğun Doğuşu: Topkapı'' gibi pek çok kitabı, ''Anadolu'da Konutun Öyküsü'', ''Sinan'ın Anıları'' ve ''İstanbul'un Kültür Durakları'' gibi birçok belgesel yapımı, makale ve radyo-televizyon programı bulunuyor.
Prof. Dr. Sözen'in, bunun yanı sıra çalışmaları arasında, değişik ölçekte yerleşme birimlerinden Tarihi Kentler Birliğinin kurulmasına, TBMM'ye bağlı Milli Saraylar'ın yeniden yapılanmasına uzanan çizgide gerçekleştirilen çeşitli uygulamaları yer alıyor.
Ulaştığı sonuçlar kısa sürede ulusal ve uluslararası boyutta büyük ilgi gören Prof. Dr. Sözen, bu çalışmalarıyla ''TBMM Başkanlığı Üstün Hizmet Ödülü'', ''Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Onur Ödülü'', ''Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf İnsan Ödülü'', ''Ağa Han Mimarlık Ödülü'' olmak üzere pek çok ödüle layık görüldü. Oluşumuna katkı sağladığı Tarihi Kentler Birliği de, Sözen'in yarım yüzyıl içindeki yoğun emeklerini yaşatmak amacıyla adına ''Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'' oluşturdu.



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,589 µs