En Sıcak Konular

MERKEL: PAPA NAZİLERİN SOYKIRIMINI KESİN BELİRLEMELİ

3 Şubat 2009 23:54 tsi
MERKEL: PAPA NAZİLERİN SOYKIRIMINI KESİN BELİRLEMELİ Almanya Başbakanı Angela Merkel, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus'a sert çağrıda bulunarak, ''Naziler'in Yahudi soykırımını işlediğini kesinkes belirlemeli ve bunu inkar etmenin suç olduğunu bildirmeli'' dedi.

BERLİN - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus'a sert çağrıda bulunarak, ''Naziler'in Yahudi soykırımını işlediğini kesinkes belirlemeli ve bunu inkar etmenin suç olduğunu bildirmeli'' dedi.
     Almanya'da, İngiltere doğumlu Katolik Piskopos Richard Williamson'un ''Naziler'in 6 milyon Yahudi'yi gaz odalarına gönderdiği doğru değildir'' şeklindeki sözünü Vatikan'ın resmen affetmesi, büyük tepkiye neden oldu.
     Alman asıllı Kardinal (Joseph Ratzinger) Papa 16. Benediktus'un, Willamson'un ''aforoz edilme ihtimalini tamamen kaldırarak onu tümüyle aklaması'' şiddetli yankılara neden oldu. Başbakan Angela Merkel bunun üzerine bugün Papa'ya seslendi ve ''Vatikan kesin tutumunu belirlememiştir. Belirlemeli'' dedi. 
     Almanya'da birçok Katolik din adamı Papa'nın Williamson'u affının iptal edilmesi için ciddi baskı yaptı. Ama Benediktus onları dinlemedi.
     Papa Benediktus, yalnız, ''Hitler'in Nazi birliklerinin Yahudi soykırımına girişmesi feci hadisedir'' dedi.
    
     -VATİKAN SÖZCÜSÜ-
    
     Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, ''Papalık makamı Yahudi Soykırımı meselesinde tutumunu açıkça ortaya koymuştur. Piskopos Richard Williamson'un aforozdan kurtarılması Papa'nın Naziler'in soykırımını reddettiği yönünde yorumlanamaz'' diye konuştu.
     Amerikan ''Soykırımdan Hayatta Kalanlar ve Yakınları'' örgütünün başkan yardımcısı Elan Steinberg, Merkel'in Alman asıllı Papa'ya seslenişini ''olağanüstü'' olarak niteledi.
     Papa'nın gençliğinde Almanya'da Adolf Hitler'in Gençlik Bakanı Baldür von Schirach'ın birliklerinde kısa süre görev aldığı biliniyor.

Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,791 µs