En Sıcak Konular

SALİH EL DEEN: ERDOĞAN DAVOS'TA CESUR BİR TAVIR SERGİLEDİ

3 Şubat 2009 23:53 tsi
SALİH EL DEEN: ERDOĞAN DAVOS'TA CESUR BİR TAVIR SERGİLEDİ Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gazi Salih El Deen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta güçlü ve cesur bir tavır sergilediğini söyledi.

ANKARA - Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gazi Salih El Deen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta güçlü ve cesur bir tavır sergilediğini söyledi.
     Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Osman Muhammed Taha'nın rahatsızlanması üzerine, onun yerine basın mensuplarıyla Swiss Otel'de bir araya gelen Salih El Deen, Sudan heyetinin Ankara temaslarına ilişkin bilgi verdi ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
     Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tavrına yönelik bir soru üzerine müsteşar, Sudan'ın gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, Başbakan Erdoğan'a verilen desteği uzaktan hissettiklerini kaydetti. 
    Resmi olarak görüş belirtmek istemediklerini ifade eden Salih El Deen, ancak tüm bölge halklarının desteğinin Erdoğan'ın arkasında olduğunu ve Erdoğan'ı takdir ettiklerini belirtti.
     Erdoğan'ın güçlü ve cesur bir tavır sergilediğini söyleyen müsteşar, cesur ve adaletli bu hareketin Türkiye'nin başını yukarı kaldırdığını ifade etti.
     Salih El Deen, Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan El Beşir'e yönelik soykırım iddiaları ve bu konuda Sudan'ın Türkiye'den beklentilerine yönelik soruyu da cevapladı.
     Sudan'ın bütün dostlarının bu konuyu objektif bir bakış açısıyla ele alması gerektiğini ifade eden müsteşar, bu çerçevede dost ve müttefik iki ülke olarak Türkiye'nin Suriye'yi desteklemesini beklediklerini söyledi.
     Temasları hakkında da bilgi veren Salih El Deen, ziyaretin amacının iki ülke ilişkilerini daha ileriye götürmek olduğunu belirtti.
     Türkiye ile Sudan arasındaki ilişkilerde son yıllarda ciddi bir sıçramanın olduğuna işaret eden müsteşar, ekonomik ve siyasi alanda ilişkilerin gelişmekte olduğunu kaydetti. Salih El Deen, Türk iş adamlarının Sudan'da özellikle tarım ve inşaat alanlarında kendilerini kanıtladıklarını ifade etti.
     İki ülkenin de İKT üyesi olduğunu anımsatan müsteşar, Türkiye'nin Darfur sorunuyla ilgili tutumundan ve bu trajedinin hafifletilmesine verdiği destekten dolayı da memnun olduklarını belirtti.
     TBMM ziyaretine de değinen Salih El Deen, Sudan Dostluk Grubunun TBMM'deki en geniş ve etkin gruplardan biri olduğunu görmenin mutluluk verdiğini kaydetti.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,410 µs