En Sıcak Konular

MHP'NİN İŞSİZLİKLE İLGİLİ ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

3 Şubat 2009 18:25 tsi
MHP'NİN İŞSİZLİKLE İLGİLİ ÖNERGESİ REDDEDİLDİ MHP'nin işsizlikle ilgili Meclis araştırması açılmasına yönelik önergesi TBMM'de reddedildi.

ANKARA - MHP'nin işsizlikle ilgili Meclis araştırması açılmasına yönelik önergesi TBMM'de reddedildi.
     MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, sanal gündemden uzaklaşarak, gerçek konuları konuşmak için böyle bir grup önerisi sunduklarını söyledi.
     Günal, ''Dünya krize karşı önlemler alırken, her gün binlerce kişi işsiz kalırken sanal gündemle vakit kaybetmemeliyiz'' dedi.
     İstihdam yaratmayan büyüme anlayışından vazgeçilmesini isteyen Günal, yapısal önlemlerin biran önce alınması gerektiğini söyledi. Günal, özellikle işsizlik fonunun işleyişinin de gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
     Günal, 2007-2008 yılları arasında bazı değişimlerin yaşandığına, karşılıksız çek ve protestolu senetlerin sürekli arttığına dikkati çekerek, ödenmeyen kredi kartı borçlarının ise 3 misli yükseldiğine işaret etti.
     CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Türkiye'de işsiz sayısının azaltılması için kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini söyledi.
     İşsiz sayısının resmi verilere göre yüzde 11 olarak açıklandığını, ancak bu oranın çok daha yüksek olduğunu savunan Özyürek, ''Geçmişte, büyüme olursa işsizlik azalır deniliyordu. Bir büyüme yaşandı ama işsizlik azalmadı'' dedi.
     Fabrikaların kapandığını, tekstil ve otomotiv sektöründe daralmanın devam ettiğini, tarımda durumun içler acısı olduğunu öne süren Özyürek, bu drama Meclisin seyirci kalmaması gerektiğini ifade etti.
     DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da işsizlikle ilgili konuya dönemsel olarak bakılması gerektiğini belirterek, özellikle 12 Eylül döneminde 2 milyon insanın fişlendiğini, bunun nitelikli işsiz ordusu ortaya çıkardığını savundu.
     Günümüzdeki tablonun daha da korkunç olduğunu, her gün binlerce kişinin işsiz kaldığını belirten Kaplan, bu konunun bütün boyutlarıyla ele alınması gerektiğini bildirdi.
     İşsizlik konusunda, siyasal malzeme yapmadan önerilerini sunduklarını belirten Kaplan, Mecliste bir uzlaşma sağlanması ve Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının yararlı olacağını kaydetti.
     AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas da küresel krizin yansımalarını en aza indirmek için Hükümetin birçok çalışma yaptığını, istihdamdaki yükleri yüzde 25 oranında azalttığını bildirdi.
     Kadın, engelli ve gençlerin çalıştırıldığı iş yeri sayısının 630 bine ulaştığını belirten Kafkas, bu sayısının artacağını vurguladı. Son 6 ayda 30 bin kişiye mesleki eğitim verildiğini anlatan Kafkas, hedefin 100 bin olduğunu söyledi.
     Önergenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kafkas, ancak önergenin talihsiz bir zamana rastladığını, seçim çalışmaları nedeniyle sağlıklı çalışma yapılamayabileceğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından yapılan oylamada önerge reddedildi.
     DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi'nin, şehit ve gazi çocuklarının sınavsız olarak üniversitelere yerleştirilmesini ön gören kanun teklifinin TBMM gündemine alınmasına ilişkin önerisi de reddedildi.

Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,009 µs