En Sıcak Konular

AYAKKABI ÇİN'E DE İSABET ETMEDİ

2 Şubat 2009 22:55 tsi
AYAKKABI ÇİN'E DE İSABET ETMEDİ Çin Başbakanı Ven Jiabao, İngiltere'de bugün Cambridge Üniversitesi'nde konuşurken, ABD'nin önceki başkanı George W. Bush'a yapıldığı gibi ayakkkabı saldırısıyla karşılaştı.

CAMBRIDGE - Çin Başbakanı Ven Jiabao, İngiltere'de bugün Cambridge Üniversitesi'nde konuşurken, ABD'nin önceki başkanı George W. Bush'a yapıldığı gibi ayakkkabı saldırısıyla karşılaştı.
     Ayşakkabı, şans eseri Ven Jiabao'nun kürsününün 1 metre önüne düşerken, pabuç saldırganı polislerce kargatulumba dışarıya çıkarıldı ve üniversite arandı.
     Başkent Londra'nın 80 kilometre kuzeyindeki 800 yıllık Cambridge Üniversitesi'nde dünya ekonomisi üzerine konuşan Jiabao'nun bulunduğu salonun dışında 80 kadar Çin taraftarı ve Çin Komünist Partisi aleyhtarı da gösteri yaptı.
     Irak'a 14 Aralık'ta ''veda ziyaretinde'' bulunan ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'ya görevi devreden Bush'a, Bağdat'ta ayakkabılı saldırı yapılmıştı. Bush, Muntazır Ezzeydi isimli gazetecinin ayakkabı savurmasından ''kürsüde mükemmel eskiv yaparak'' kurtulmuştu.

ÇİN BAŞBAKANI VEN JİABAO'YA SAVRULAN AYAKKABI DA İSABET ETMEDİ

     Çin Başbakanı Ven Jiabao, Cambridge Üniversitesi'nde konuşurken ayakkabı saldırısıyla karşılaşması üzerine konuşmasına yalnızca yarım dakika süreyle ara verdi ve ''İngiliz-Çin dostluğu bozulamaz'' dedi. 
      İsmi açıklanmayan ve ''kamu düzenini bozma suçundan'' tutuklanan saldırgan, ayakkabıyı savurduktan sonra anında yakalanırken, ''Cambridge, bu diktatöre fahişelik yapsın diye mi zorlanacak. Bu kişinin söylediği yalanları nasıl dinlersiniz. Kalkın ayağa karşı çıkın ona'' diye bağırdı.
     Ven Jiabao, hemen toparlanarak, ''Tarihte ulusların barış uyumu zorla bozulamaz. Onun için izin veriniz konuşmayı sürdüreyim'' diye konuştu.
     Başkent Londra'nın 80 kilometre kuzeyindeki 800 yıllık Cambridge Üniversitesi'nde dünya ekonomisi üzerine konuşan Jiabao'nun bulunduğu salonun dışında 80 kadar Çin taraftarı ve Çin Komünist Partisi aleyhtarıyla ''Tibet davası gönüllüsü'' gösteri yaptı.

 



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,021 µs