En Sıcak Konular

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN HAVA AMBULANSI AÇIKLAMASI

2 Şubat 2009 17:09 tsi
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN HAVA AMBULANSI AÇIKLAMASI Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, 112 Acil Hava Ambulans hizmetiyle ilgili haberler yer aldığı ve bu haberlerde belirtilen hususların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

ANKARA - Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 112 Hava Ambulans Hizmeti ihalesinin bütün süreçlerinin mevzuata uygun olarak yürütüldüğü ve tamamlandığı belirtilerek, ''İhale bedeli ile ilgili olarak telaffuz edilen rakamlar ve konunun sunuluşu kamuoyu nezdinde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek niteliktedir. Çünkü yapılan işlem komplike bir hizmet alımı olup, yalın helikopter kiralama işi değildir'' denildi.
     Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, 112 Acil Hava Ambulans hizmetiyle ilgili haberler yer aldığı ve bu haberlerde belirtilen hususların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.
     Açıklamada şunlar kaydedildi:
     ''Söz konusu 112 Hava Ambulans Hizmeti ihalesinin bütün süreçleri mevzuata uygun olarak yürütülmüş ve tamamlanmıştır. İhaleyi alan ortak girişim ihale dokümanında yer alan bütün şartları yerine getirmiştir.
     İhale bedeli ile ilgili olarak telaffuz edilen rakamlar ve konunun sunuluşu kamuoyu nezdinde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek niteliktedir. Çünkü yapılan işlem komplike bir hizmet alımı olup, yalın helikopter kiralama işi değildir.
     Bu hizmet alımı için ödenen fiyata, helikopterle beraber, her helikopter için gerekli sayıda pilot, teknisyen, hekim ve diğer sağlık personelinin bütün ödemeleri, tıbbi donanım ve tüm vakalarda kullanılacak ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri, bakım onarım, akaryakıt, hangar maliyetleri, sivil havacılık ve uluslararası kuruluşlara ait ödemeler, helikopter ile mürettebat ve taşınan hasta/yaralılar ve üçüncü şahıslar için doğabilecek sigorta giderleri ve benzeri bütün işletme giderleri dahildir. Dolayısıyla hizmet bedelinin sadece helikopter fiyatı ile kıyaslanması doğru değildir.
     Konu ile ilgili haberlerde yer alan hususlar hakkında firmaların Kamu İhale kurumuna itirazen şikayet başvuruları bulunmamaktadır.''

PİLOT KIYAK'IN CENAZESİ ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

     Bolu'nun Kıbrıscık ilçesi yakınlarında düşen Ambulans helikopterde hayatını kaybeden emekli Kara Pilot Kıdemli Albay Süleyman Kıyak toprağa verildi.
     Kıyak için Kocatepe Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Kıyak'ın yakınları, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, helikopterin ait olduğu Koçoğlu Havacılık firmasının Genel Müdürü Şükrü Koçoğlu ile Ankara Garnizonunda görevli subay ve astsubaylar katıldı.
     Bakan Yıldırım, cenaze namazından önce Kıyak'ın eşi Aygül ile kızı Dilara Kıyak'a başsağlığı diledi.
     Namazın ardından Kıyak ve sağlık nedenleriyle hayatını kaybeden emekli Albaylar Engin Sül ile Zafer Cüneyt Okay için askeri tören düzenlendi.
     Askeri cenaze araçlarıyla Karşıyaka Mezarlığına götürülen cenazeler, burada toprağa verildi.



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,904 µs