En Sıcak Konular

TOPBAŞ: HEDEFİMİZ HER ALTI AYDA BİR METRO İSTASYONU AÇMAK

2 Şubat 2009 16:16 tsi
TOPBAŞ: HEDEFİMİZ HER ALTI AYDA BİR METRO İSTASYONU AÇMAK İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da Silivri'den Tuzla'ya kadar her yere metroyla ulaşma imkanı sağlayacaklarını belirterek, "Hedefimiz her altı ayda bir metro istasyonu açmak" dedi.

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da Silivri'den Tuzla'ya kadar her yere metroyla ulaşma imkanı sağlayacaklarını belirterek, "Hedefimiz her altı ayda bir metro istasyonu açmak" dedi.
     Kuyumcukent Tapu Teslim Töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, Dubaili bir şirketin yapacağı Levent'teki projeye yönelik Danıştayın yürütmeyi durdurma kararının sorulması üzerine, şunları söyledi:
     "Buradan gelecek olan para, özellikle İstanbul'un ulaşımına harcanacaktı. Bu projeye gelene kadar çok daha proje vardı itiraz edilecek. O zaman duyarlılık göstermeyenler şimdi harekete geçtiler ve farklı tavırlar ortaya koydular. Dünyadaki ekonomik krize baktığımız zaman bizim ne kadar doğru ve haklı bir adım attığımızı ve o para kasamıza girdiğinde İstanbul'un neler kazanacağını, alacağı mesafeyi göremeyenlerin açtığı davalar var. Bu da onlardan biri."
     Belediye olarak kendilerinin de mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Topbaş, "Bu karar, İstanbul'a neler kaybettirir, neler kazandırır bunun takdirini İstanbul halkına bırakıyorum" dedi.
     Söz konusu projeden para alınamamasının Bakırköy-Beylikdüzü arasında yapılması planlanan metro hattının geleceğini nasıl etkileyeceği yönündeki soruya da Topbaş, "Metronun kaynağı ayrı bir şey. Metro ağı yatırımlarımızla ilgili Avrupa Yatırım Bankası'ndan toplam 1 milyar 571 milyon avroluk krediyi aldık. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde metro inşaatı yapmak konusunda kredi bulmakta bir sıkıntımız yok" yanıtını verdi.
     Bir gazetecinin, "Dubai Towers için bir teminat alındı mı?" yönündeki sorusuna "ihalenin gereği olarak bir miktar teminat alındı. Teminatı hala tutuyoruz" karşılığını veren Topbaş, Dubai Towers'ın satış bedeli ve satışa ilişkin teminat miktarının iade edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine, "Satış bedeli Türk parası olarak 1 milyar 156 milyon TL olan çok ciddi bir para bu. Hem cash bir paraydı bu. Kasamıza girseydi alınacak mesafeyi tahmin edebilmek mümkün. Bu durum engellenildi maalesef" dedi.

Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,850 µs