En Sıcak Konular

ZANLININ AMACI 'TANINMAK VE MEŞHUR OLMAK'

19 Aralık 2007 14:04 tsi
ZANLININ AMACI 'TANINMAK VE MEŞHUR OLMAK' Saint Antuan Kilisesinde rahip Adriano Francini'yi bıçakla yaraladığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlı R.B'nin, ''tanınmak ve meşhur olmak'' amacıya olayı gerçekleştirdiğini söylediği öne sürüldü.

İZMİR - İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde, pazar günü Saint Antuan Kilisesinde rahip Adriano Francini'yi bıçakla yaraladığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlı R.B'nin, ''tanınmak ve meşhur olmak'' amacıya olayı gerçekleştirdiğini söylediği öne sürüldü.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 19 yaşındaki zanlı R.B'nin ifadesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüklerine bağlı uzman polisler tarafından yürütülen soruşturmada, zanlı R.B'nin özel ve iş hayatı, aile ve arkadaş çevresinin tüm detaylarıyla araştırıldığı, cep telefonu kayıtlarıyla internette bağlantı kurduğu kişilerin incelendiği bildirildi.
     Balıkesir'de 3 çocuklu bir ailenin oğlu olan R.B'nin, 2000 yılında annesini kaybettiği, liseyi İstanbul'da okuduğu, lisede kavga ettiği bir arkadaşını bıçakladığı, daha sonra okulu yarım bırakarak çeşitli işlerde çalışmaya başladığı belirtildi.
     İstanbul'a giden R.B'nin işsizlikten ve parasızlıktan bunaldığı, ''Türkiye çapında ses getirecek bir eylem yapmak, tanınmak ve meşhur olmak'' amacıyla internetten misyonerlik faaliyeti yapan kiliseleri bulmaya çalıştığı, Bursa, Eskişehir ve İzmir'de bazı kiliselerin adres ve telefonunu aldığı öne sürüldü.
     İfadesinde, kilisede bir süre oturduktan sonra rahip olduğunu anladığı bir kişiyle tanıştığını, misyonerlik faaliyetlerinde bulunup bulunmadıklarını anlamak için Hristiyan olmak istediğini söylediğini anlatan zanlı, rahibin davetiyle ayine katıldığını söyledi.
     Koridorda beklerken rahiple karşılaştığını belirten zanlının ifadesinde, ''Ben de ses getireceğine inandığım eylemimi yapmak için koridorda duran rahibin yanına gittim. Açlıktan, uykusuzluktan ve yorgunluktan bitkin bir haldeydim. Rahibin yanına gelince bir şeyler söyledim. Ne söylediğimi tam olarak bilmiyorum. Cebimden çıkardığım bıçağı karnına soktum. O anda gözüm karardı'' dediği öğrenildi.
     Kiliseden koşarak çıktığını, birkaç sokak sonra gördüğü camiye girdiğini belirten zanlının, cemaatle namaz kıldıktan sonra imama gidip eylemini anlattığını söylediği ifade edildi.
     İmamın da kendisine polise teslim olması gerektiğini ve karakolu tarif ettiğini anlatan zanlının, karakolun yakınında sigara içerken şüphe üzerine yanına gelen polislere, ''rahip bıçakladığını'' söylediğini ifade ettiği belirtildi.

SALDIRIYA UĞRAYAN RAHİP TABURCU OLDU

İZMİR - İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde pazar günü bir kilisede bıçaklanan ve kaldırıldığı Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edilen Saint Antuan Kilisesi rahibi Adriano Francini, taburcu oldu.
     EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Ersin, basının görüntü almasını önlemek amacıyla rahibin sabahın erken saatlerinde taburcu edildiğini belirterek, ''Francini'nin sağlık durumu gayet iyi. Zaten gözlem amacıyla bir gün fazladan hastanede kalmasını istemiştik. Kendi isteğiyle sabahın erken saatlerinde taburcu işlemleri tamamlanarak hastaneden çıkarıldı'' dedi.

RAHİBİ BIÇAKLAYAN ZANLI R.B. TUTUKLANDI
İZMİR - İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde, pazar günü Saint Antuan Kilisesinde rahip Adriano Francini'yi bıçakla yaraladığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlı R.B. tutuklandı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderilen 19 yaşındaki R.B, Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlı R.B, mahkemece tutuklandı.



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,427 µs