En Sıcak Konular

19 Aralık 2007 Türkiye Gündemi

19 Aralık 2007 12:44 tsi
19 Aralık 2007 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de Gündem şu şekilde oluşacak...

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Cumhurbaşkanlığı personeli ile Çankaya Köşkü'nde bayramlaşacak olan Gül, Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindeki bayram kutlama heyetini kabul edecek.
    
     2- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan Brüksel'de...
     - Tüketicinin ve sağlığın korunmasıyla Trans-Avrupa şebekeleri fasılları, Babacan'ın da katılacağı Hükümetlerarası Konferans'la müzakerelere açılıyor.
     - Konferansın ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.
    
     3- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''2007 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü''ne ilişkin İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.
     - Günay, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ni de ziyaret edecek.
    
     4- Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin, 7. Gözden Geçirme çalışmaları kapsamında Ankara'daki temasları izleniyor.
    
     5- Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'a İspanya'nın başkenti Madrid'deki Complutense Üniversitesince fahri doktora verilecek.
     - Pamuk, Madrid'de ''Türk Bakışları'' adlı kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde ''şehir'' konulu bir panelde de konuşacak.
    
     6- Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, İstanbul'da, Çeçen sığınmacıların yaşadığı kampı ziyaret ederek sorunlarını dinleyecek.
    
     7- Eski Türk-İş genel başkanlarından İsmail İnan'ın cenazesi, İstanbul'da Maltepe Merkez Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
    
     8- Tören...Toplantı...
     - Atatürk'ün ''Heyet-i Temsiliye Reisi'' olarak Kayseri'ye gelişinin 88. yıl dönümü, tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
     - Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın, eğitime destek projesi kapsamında Trabzonlu öğrencilere dağıtacağı kitapları, düzenlenen törenle Trabzon Valisi Nuri Okutan'a teslim edecek.
     - Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün, ticari reklam ve ilanlara ilişkin ilkeler ve uygulama esaslarına dair yönetmelik ile ilgili İzmir'de basın toplantısı yapacak.
    
     9- Dünya Bankası-Türkiye...
     - Bankanın Türkiye ile hangi alanlarda işbirliği yaparak finansman sağlayacağını gösteren ''Ülke Ortaklık Stratejisi'' son aşamaya geldi.
     - Bu kapsamda kredilerin daha esnek kullanılmasına dönük iki yeni kredi aracı devreye girecek.
     - Bankanın 2008-2011 yıllarını kapsayan dönemde Türkiye'ye 6,5 milyar dolarlık finansman sağlaması bekleniyor.
    
     10- Alkollü ürün ithalatında çifte belgeye son...
     - Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Kurumu(TAPDK), alkollü içkilerde ithalata uygunluk belgesi istenmesi zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.
     - TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan:
     - ''Burada çifte belge uygulaması vardı. Biz, ithalata uygunluk belgesi istiyorduk, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da kontrol belgesi veriyordu. Konu, AB ile görüşmelerde de sıkıntı yaratıyordu.''
    
     11- Körfez sermayesi için ''kira sertifikası'' önerisi...
     - Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz:
     - ''Daha fazla Körfez sermayesinin Türkiye'ye çekilebilmesi için kira sertifikası dediğimiz enstrümanın ihraç edilmesi lazım.''
    
     12- Yaz aylarının gözde mekanı Ayder, artık kışın da gözde...
     - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda bulunan ve birçok hastalığa iyi geldiği bildirilen kaplıcalar, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da şifa arayan yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başladı.
     - İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu: ''Yazları tamamen dolu geçen Ayder'deki oteller kış aylarında boş olurdu, ancak bu yıl kurban bayramı'nda Ayder'deki oteller önemli doluluk oranına ulaştı''
    
     13- Galatasaray, UEFA Kupası (H) Grubu son maçında Avusturya'nın Avusturya Wien takımı ile Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşacak.
    
     14- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda 9. hafta maçında Efes Pilsen, İtalya'da Armani Jeans Milano takımıyla karşılaşacak.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu'nda 7. maçında Fenerbahçe, İstanbul'da Macaristan'ın Euroleasing Sopron takımıyla puan mücadelesi yapacak.
    
     15- Voleybolda Indesit Erkekler ve Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarında 4. hafta maçları yapılacak.
     - Erkeklerde (D) Grubu'nda Arkasspor, İtalya'da Copra Piacenza takımıyla bayanlarda ise (B) Grubu'nda Fenerbahçe Acıbadem, Rusya'nın Zarechie Odintsovo takımıyla karşılaşıyor.
     - Erkekler Avrupa Konfederasyon Kupası 2. tur rövanş maçında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İtalya'da Roma Volley ile karşı karşıya gelecek.

Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,467 µs