En Sıcak Konular

TÜRK TELEKOM: 87 - PINAR KARŞIYAKA: 81

31 Ocak 2009 17:14 tsi
 TÜRK TELEKOM: 87 - PINAR KARŞIYAKA: 81 Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom, sahasında Pınar Karşıkaya'yı 87-81 yendi.

ANKARA - Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom, sahasında Pınar Karşıkaya'yı 87-81 yendi.
     Karşılaşmaya Bekir'in 3 sayılık basketiyle başlayan Türk Telekom, Dudley ve Asım'ın pota altından iyi kullanmasıyla 2. dakikada 7-2'lik skorla 5 sayılık farka ulaştı. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren Pınar Karşıyaka, rakibine sayı atma şansı tanımazken, bulduğu 7 sayıyla 3. dakika içinde 9-7'lik üstünlüğü yakaladı. Takımların sayı üretmekte zorlandığı bu dakikalarda Mutlu ve Asım ile skor üreten başkent temsilcisi, 7. dakikaya 14-11 önde girdi. Rakibinin uzun oyuncularını iyi savunan Türk Telekom, Mutlu ve Bekir'in dış atışlardan bulduğu basketlerle aradaki farkı açtı ve çeyreği 24-15 üstün bitirdi.
     2. periyota tam saha baskı yaparak başlayan Pınar Karşıyaka, Benton ile etkili olurken, rakibine Blakney ile karşılık veren Türk Telekom, 13. dakikayı da 29-21 üstün geçti. Benton ve Williams'ın basketleriyle oyundan kopmayan rakibi karşısında Serkan ile dış atışlardan, Dudley ile de pota altından skor üreten Türk Telekom, aradaki farkı korudu ve 17. dakikaya 8 sayı farkla (35-27) önde girdi.
     Ribauntlarda rakibine üstünlük sağlayan ve boyalı alandan sayılar üreten Pınar Karşıyaka, savunmasında Serkan'ı durdurmakta zorlanınca, Türk Telekom, devreyi 42-36 üstün tamamladı.
     Maçta ikinci yarıya hücumda çok etkili giren Türk Telekom, Blakney, Bekir ve Wright'ın sayılarıyla 11-2'lik seri yakalayarak 23. dakika içinde farkı 15 sayıya (53-38) çıkardı. Karşılıklı basketlerle geçilen bu bölümde Pınar Karşıyaka, Hakan'ın da skora katkı yapmasıyla farkı biraz olsun azaltsa da 26. dakika 59-49 başkent temsilcisi lehine geçildi. Hakan'ın 3 sayılık basketleriyle oyundan kopmayan rakibi karşısında özellikle Serkan ile etkili olan Türk Telekom, oyunun kontrolünü elinde tuttu ve bu periyotu da 11 sayı farkla 67-56 önde geçti.
     Pınar Karşıyaka, son çeyreğin ilk dakikalarında özellikle Benton ile pota altını çok etkili kullanırken, 8-4'lük seri yakalayarak 33. dakika içinde farkı 7 sayıya kadar indirdi: 71-64
     Wright'ın basketiyle hücumdaki sıkıntısına son veren Türk Telekom, yine bu oyuncunun sayılarıyla oyunun kontrolünü yeniden eline aldı ve 36. dakikayı 79-67 üstün geçti. Hakan ve Valentin ile art arda 3 sayılık basketler bulan Pınar Karşıyaka, yakaladığı 8-0'lık seriyle bitime 2.5 dakika kala 79-75'lik skorla farkı 4 sayıya indirdi. Kalan süre içinde yapılan taktik faulleri Blakney ve Serkan ile sayıya çeviren Türk Telekom, dakika alan tüm oyuncularının sayı attığı karşılaşmadan 87-81 galip ayrıldı.

Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,947 µs