En Sıcak Konular

AHMEDİNEJAD'DAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

31 Ocak 2009 13:33 tsi
AHMEDİNEJAD'DAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Davos'taki oturumda sergilediği tutumdan dolayı teşekkür etti.

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Davos'taki oturumda sergilediği tutumdan dolayı teşekkür etti.
     Ahmedinejad yayımladığı mesajda Erdoğan'a hitaben, ''Cesurca tavrınız, gerçekleri açıkça ifadeniz, Filistin, bölge ve adaletten yana dünya halkları için mutluluk ve heyecan yaratmıştır'' ifadesini kullandı.
     Ahmedinejad mesajında şunları belirtti:
     ''İran halkı, değerli tutumunuzu en samimi kalple selamlıyor, takdirle karşılıyor, sizin ve büyük Türk milletinin başarısı için dua ediyor. Acizane, büyük İran halkının temsilcisi olarak cesurca tutumunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Allah'tan siz, Türk devleti ve milleti için sağlık ve başarılar diliyorum.''
     İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ''Erdoğan'ın, sadece Türk halkının duygularına değil, bölgenin ve dünya halklarının duygularına tercüman olduğunu'' da kaydetti.
     İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Genel Sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti de yayımladığı mesajda Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti. Cenneti, mesajında şunları ifade etti:
     ''Aziz ve muhterem kardeşim Erdoğan, İsrail'in katliamları karşısındaki cesurca ve mertçe tutumunuzdan dolayı kendim ve İran halkı adına teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum. Türk halkının ve tüm Müslümanların sözünü söylediniz. Yiğitçe tutumunuzla Filistin halkını mutlu ettiniz ve bazı Arap liderleri de utandırdınız. Her zaman başınız dik olsun. Başarılar diliyorum.''

İRAN'DA BAŞBAKAN ERDOĞAN'A DESTEK GÖSTERİSİ

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki panelde sergilediği tutum, İran'da düzenlenen gösteriyle kutlandı.
     Üniversite öğrenci birlikleriyle bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilen Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği önünde toplanan grup adına yapılan açıklamada, ''Başbakan Erdoğan'ın, Davos'taki tutumuyla özgürlükten yana tüm insanların duygularına tercüman olduğu'' belirtildi.
     Erdoğan'ın, ''İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Gazze'ye saldırıları savunmasına verdiği cevabın, Gazze halkı için büyük bir zafer olduğu'' kaydedildi.
     Açıklamada, ''Başbakan Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'deki katliamlara tepki göstermesinin Arap liderlerce örnek alınması gerektiği'' de ifade edildi.
     Başbakan Erdoğan'ın ''cesurca tutumuyla zulüm karşısında özgürülüğü savunduğunun'' kaydedildiği açıklamada, ''Bunun, Müslüman milletlerin birliğini göstermesi açısından önemli olduğu'' belirtildi.
     Açıklamada, Erdoğan'a hitaben Türkçe olarak, ''Size dua ediyoruz. Son nefesimize kadar sizin yanınızdayız. İnşallah sesiniz tüm dünyada yankılanır'' ifadesi kullanıldı.



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,687 µs