En Sıcak Konular

BAĞIŞ: LİTERATÜRE DAVOS DURUŞU OLARAK GEÇECEK

31 Ocak 2009 17:23 tsi
BAĞIŞ: LİTERATÜRE DAVOS DURUŞU OLARAK GEÇECEK Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Davos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu tavıra ilişkin olarak, bunun literatüre Davos duruşu olarak geçeceğini belirtti.

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Davos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu tavıra ilişkin olarak, bunun literatüre Davos duruşu olarak geçeceğini belirterek, ''Davos duruşu artık Orta Doğu barış sürecinin hızlandırıcı faktörü olmuştur'' dedi.
     Bağış, ''Ben çok şaşırmadım çünkü 2004 zirvesinde son anda masaya Kıbrıs'la ilgili yeni bir paragraf getirdiklerinde masadan kalkan Tayyip Erdoğan kimse, dün o podyumdan kalkan Tayyip Erdoğan aynı kişi'' dedi.
     Bu konuda Türkiye'nin duruşunun dinle imanla değil, insanlıkla ilgili olduğunu, Türkiye'nin Gürcistan'da, Lübnan'da, Afganistan-Pakistan arasında yaşanan sıkıntılarda da hep sorunların çözümüne katkıda bulunmak için çalıştığını kaydeden Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Davos duruşu artık Orta Doğu barış sürecinin hızlandırıcı faktörü olmuştur. Bütün dünya anlamıştır ki artık bir tercih yapmaları lazım. Ya savaşa destek verecekler, ya barışa destek verecekler. Biz barışa destek verilmesini hızlandıran bir duruş ortaya koyduk. İnanıyorum ki, bundan sonraki süreçte barış çalışmaları hızlanacaktır.''

ATALAY: TÜRKİYE GÜNDEMDE

BURSA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki Gazze konulu paneli terk etmesiyle ilgili olarak, ''Sağ olsun Başbakanımız adeta yeryüzünün infialini, duygusunu orada ifade etmiş oldu. Yeryüzüne tercüman oldu'' dedi.
     Yerel seçimlerle ilgili olarak valiliklerce alınacak önlemlerin değerlendirilmesi ve koordinasyon sağlanması amacıyla düzenlenen Seçim Güvenliği Bölge Toplantıları'nın ilkine katılmak üzere Bursa'ya gelen Bakan Atalay, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
     Bakan Atalay, burada yaptığı konuşmada, dün 15 ilin valisi, jandarma komutanları ve il emniyet müdürleriyle Seçim Güvenliği Bölge Toplantıları kapsamında bir araya geldiklerini belirtti.
     Türkiye'nin 29 Martta çok büyük bir seçime gireceğini ifade eden Atalay, şöyle konuştu:
     ''Demokrasinin en önemli unsuru seçimler 'demokrasinin şöleni' diye anılır. Türkiye büyük bir ülke, nüfusumuz fazla. 3 binin üzerinde belediye başkanı seçilecek. Binlerce belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyesi, muhtarlar, işte hepsinin seçimi var. Bunun organizasyonu Yüksek Seçim Kuruluna ait ama bunun güvenlik boyutu var. Biz de o güvenlik boyutuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz.''

 



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,661 µs