En Sıcak Konular

5 YAŞ ALTI ÖLÜMLERDE HIZLI BİR DÜŞÜŞ VAR

31 Ocak 2009 13:08 tsi
5 YAŞ ALTI ÖLÜMLERDE HIZLI BİR DÜŞÜŞ VAR Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Nazmi Zengin, UNİCEF'in dünya çocuklarının durumu ile ilgili yayınladığı rapordaki 2007 verilerine göre Türkiye'nin 5 yaş altı ölümler açısından dünyada 104. sırada bulunduğunu söyledi.

KONYA - Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Nazmi Zengin, UNİCEF'in dünya çocuklarının durumu ile ilgili yayınladığı rapordaki 2007 verilerine göre Türkiye'nin 5 yaş altı ölümler açısından dünyada 104. sırada bulunduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Zengin, geçen günlerde UNİCEF'in yayınladığı ''Dünya Çocuklarının Durumu 2009'' raporunda Türkiye ile ilgili çarpıcı bilgilerin yer aldığını belirtti.
     Prof. Dr. Zengin, ''Çocuklarımızın yüzde 90'ından fazlasının aşılandığını görmek sevindirici, ancak tetanoz için aşı uygulanan yeni doğanların oranı yüzde 69, 5 yaş altında zatüre olan çocuklarımızın uygun sağlık kuruluşuna götürülme oranı 2000?2007 arasında yüzde 41 olarak tespit edilmiş. Yine aynı yaş grubunda ishal için uygun tedavi olan ağızdan sıvı verilme oranının yüzde 19'larda olması bu alanlarda önemli çabaların sarf edilmesinin gereğine işaret ediyor'' dedi.
    
     -BEBEK ÖLÜMLERİNDE 104. SIRADAYIZ-
    
     Raporda yer alan, Türkiye'de 5 yaş altı bebek ölümleriyle ilgili bilgilere dikkati çeken Prof. Dr. Zengin, şunları kaydetti:
     ''UNİCEF'in dünya çocuklarının durumu ile ilgili yayınladığı rapordaki 2007 verilerine göre 5 yaş altı ölümler açısından dünyada Panama ve Tonga'nın ardından 104. sırada bulunuyoruz. Bu alanda 1990'dan bu yana dünyada en hızlı iyileşmeyi gerçekleştiren üç ülkeden biriyiz. 1990'da her bin bebekten 82'si beş yaşına gelmeden kaybedilirken 2007'de bu oran 23'e düşmüş. Yüzde 72'lik bu azalma sağlık personelimizin özverili çalışmaları, toplumumuzun anne ve çocuk sağlığı alanında bilinçlenmesi ve yoksulluğun azalması sayesinde elde ettiğimiz büyük bir başarıdır. Ancak daha alacağımız çok yol olduğunu da bilmemiz gerekiyor.''

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,320 µs