En Sıcak Konular

PERİNO: TÜRKLER, BİZİMLE KOORDİNASYON İÇİNDE HAREKETE GEÇTİ

18 Aralık 2007 19:50 tsi
PERİNO: TÜRKLER, BİZİMLE KOORDİNASYON İÇİNDE HAREKETE GEÇTİ Perino;PKK'nin Türkiye, ABD ve Irak için tehdit oluşturduğunu belirterek, Türkiye'nin, bu tehdide karşı ABD ile koordinasyon, Iraklılarla da haberleşme içinde harekete geçtiğini söyledi.

WASHINGTON - Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, terör örgütü PKK'nin Türkiye, ABD ve Irak için tehdit oluşturduğunu belirterek, Türkiye'nin, bu tehdide karşı ABD ile koordinasyon, Iraklılarla da haberleşme içinde harekete geçtiğini söyledi.
     Gazetecilerin Irak'ın kuzeyindeki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Perino, birkaç yüz Türk askerinin Irak'ın kuzeyine girdiği yönündeki haberler konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı. The Washington Post gazetesi, bugün yayınlanan haberinde, 150 ile 300 arasında Türk askerinin Irak'ın kuzeyinde, Dohuk'a girdiğini yazdı.
     Perino, "Çelişkili haberler geldiği için, yorumda bulunmadan önce bölgede gerçekte ne olduğunu bekleyip görelim. Bölgeden, girişin he kadar içeriye olduğuna, kaç kişiyi ve kimleri kapsadığına ilişkin daha somut bilgi gelene kadar beklememiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.
     Sözcü Perino, genel olarak Türkiye'den operasyonlarını spesifik hedeflere karşı ve sınırlı tutmasını istediklerini hatırlattı.
     Bölgede Türk ve Iraklı yetkililerle koordinasyon içinde olduklarını anlatan Beyaz Saray sözcüsü Perino, "PKK, Türkiye, Irak ve ABD için bir tehdit. Dolayısıyla onlarla bilgi, istihbarat paylaşıyoruz. Türkler, bu tehdidi yok etmek için bizimle koordinasyon, Iraklılarla da haberleşme içinde harekete geçti" diye konuştu.

WHITMAN: TÜRKİYE'YE İSTİHBARAT DESTEĞİMİZ SÜRECEK

WASHINGTON - ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Bryan Whitman, Washington'un terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye'ye sağladığı istihbarat desteğinin süreceğini bildirdi.
     Whitman, gazetecilere açıklamasında PKK'nın, ABD'nin, Türkiye'nin ve Irak'ın düşmanı olduğunu belirterek ülkesinin, bu terörist tehdide karşı Türkiye'ye istihbarat sağladığını hatırlattı.
     Sözcü Whitman, "ABD, Türkiye'ye kullanabileceği istihbaratı sağlamayı sürdürecek" dedi. Bryan Whitman, ABD'nın ayrıca, PKK sorununun uzun vadede çözümüne destek için Türk ve Irak hükümetleriyle birlikte çalıştığını ve bu konuda ilerleme sağlandığını, ancak daha katedilecek çok yol olduğunu söyledi.



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,685 µs