En Sıcak Konular

WWF'NİN ''DÜNYA SAATİ'' EYLEMİ 28 MARTTA YAPILACAK

30 Ocak 2009 12:54 tsi
WWF'NİN ''DÜNYA SAATİ'' EYLEMİ 28 MARTTA YAPILACAK Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için tüm dünyada düzenlenen ''Dünya Saati-Earth Hour'' eylemi, bu yıl 28 Martta 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

İSTANBUL - Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için tüm dünyada düzenlenen ''Dünya Saati-Earth Hour'' eylemi, bu yıl 28 Martta 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
     ''Dünya Saati-Earth Hour'' eylemi ilk kez 2007 yılının Mart ayında WWF-Avusturalya'nın önderliğinde Sidney'de gerçekleştirildi.
     Eylem, 2008 yılında ise küresel bir kampanyaya dönüştü. Mart ayında belirlenen bir günde ve saatte ışıkları bir saat kapatmaya dayalı olan ''Dünya Saati'' eylemi, küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle yaratabilecek farka işaret ediyor.
     Sadece gereksiz aydınlatmaları söndürerek bile karbon salınımını azaltmanın ve iklim değişikliği için bir şeyler yapmanın mümkün olduğunu küresel bir mesajla anlatan eylem, bu yıl 28 Martta yerel saatle 20.30-21.30 arasında tüm dünyada yapılacak. Eylemle sönecek ışıklar, 2009'da da insanlığın küresel iklim değişikliğine karşı bir şeyler yapmaya niyetli olduğunu tüm karar vericilere göstermiş olacak.
     Eylemin, Türkiye'de gerçekleşmesi için 2 yıldır WWF-Türkiye çalışma yürütüyor. Dünyanın büyük şehirlerinden ''Dünya Saati''ne katılma çağrıları ve taahhütler geliyor. Katılımcılar, aralarında Moskova, Los Angeles, Las Vegas, Londra, Hong Kong, Sidney, Roma, Oslo, Cape Town, Lizbon, Singapur, Toronto, Dubai, Kopenhag ve İstanbul'un da bulunduğu 74 kentten oluşuyor.
     ''Dünya Saati'' eylemine, 28 Mart cumartesi günü saat 20.30'da dünyanın en uzun oteli olan Burj Dubai, Toronto'da bulunan CN kulesi, Sidney Opera binası, Roma'da bulunan İtalya Cumhurbaşkanlığı gibi bir çok tanınmış ve tarihi bina ışıklarını kapatarak katılacak.
     WWF-Türkiye de, ''Dünya Saati''nin Türkiye'de İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antalya gibi bir çok şehirde gerçekleşmesi için destek bekliyor.
     Küresel iklim değişikliğinden büyük oranda etkilenecek olan Türkiye'nin su kaynaklarını, ormanlarını ve tüm doğal zenginliğini korumak için herkese her zamankinden daha fazla sorumluluk düşüyor.
     ''Dünya Saati''eylemine katılmak için ''www.wwf.org.tr'' adlı web sitesinden WWF-Türkiye'ye ulaşmak mümkün.

Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,046 µs