En Sıcak Konular

GS İLE DENİZLİSPOR LİGDE YARIN 36. RANDEVUDA

30 Ocak 2009 15:39 tsi
GS İLE DENİZLİSPOR LİGDE YARIN 36. RANDEVUDA Galatasaray ile Denizlispor, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 36. kez karşı karşıya gelecek.

İSTANBUL - Galatasaray ile Denizlispor, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 36. kez karşı karşıya gelecek.
     İki ekip arasında geride kalan 35 maçın 22'sini Galatasaray galibiyetle kapatırken, 5 maçı Denizlispor kazandı, 8 maç da eşitlikle sona erdi.
     Galatasaray'ın toplamda attığı 64 gole, Denizli ekibi 31 golle karşılık verdi.
     İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 4-1 kazanmıştı.
     Sarı-kırmızılılar, 1983-84 sezonunda Birinci Lig'e yükselen Denizlispor'a deplasmanda yapılan maçlarda galibiyet sayısı bakımından büyük üstünlük kurdu.
     İki takım lig tarihinde şimdiye kadar Denizli'de 17 maça çıkarken, bunlardan 10'unu ''Cim Bom'', 2'sini ''Horozlar'' kazandı, 5 maç da berabere sonuçlandı.
     Galatasaray, deplasmanda rakibine toplam 28 gol atarken, kalesinde ise 16 gol gördü.
     Denizlispor, Galatasaray karşısında ligde 10 maçtır kazanamıyor.
     Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunu ilk yarısındaki maçta Denizli'de 2-1'lik skorla alan yeşil-siyahlılar, daha sonraki 10 maçtan 6'sını yitirdi, 4'ünde berabere kaldı ve galibiyet yüzü göremedi.

SKİBBE, ÜMİT KARAN'A SAHİP ÇIKTI

     Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Turkcell Süper Lig'deki Sivasspor maçında Ümit Karan'ın kırmızı kartla oyundan atılması kararının, hatalı olduğuna inandığını söyledi.
     Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Michael Skibbe, kırmızı kartla oyun dışı kaldığı Sivasspor maçının ardından Ümit Karan'ın kesinlikle hakeme küfür etmediğini söylediğini belirterek, ''Ümit'e verilen kırmızı kartı ve bunun sebebi olan küfürü ben kabul etmiyorum. Kesinlikle Ümit'in değil, yan hakemin hatalı olduğunu düşünüyorum'' dedi.
     Alman çalıştırıcı, cezası nedeniyle kadroya giremeyen Ümit'in eksikliğini Fortis Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor maçında hissettiklerini dile getirerek, ''Son kupa maçımızda yedek kulübemize baktığınız zaman ne kadar çok eksik olduğunu görüyorsunuz. Bir Ümit'e ne kadar çok ihtiyacımız olduğu anlaşılıyor'' diye konuştu.
     Fortis Türkiye Kupası'nda Sivasspor ile yapacakları çeyrek final rövanş maçına değinen Skibbe, Sivas deplasmanında turu geçeceklerine inandığını vurguladı.
     Sivasspor karşısında agresif oynamaları ve gol pozisyonları yaratıp, bunları değerlendirmeleri gerektiğini aktaran Alman teknik adam, şunları söyledi:
     ''Son vuruşlarda başarılı olmamız gerekiyor. Bizim sıkıntımız o. Özellikle o pozisyonlarda daha dikkatli olmamız lazım. Bizim oradaki şansımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Takımımız iyi bir gününde, Sivas'ta da olsa galip gelebilecek güçte. Bizim Sivasspor'a hem lig lideri olarak, hem de kadro kalitesi olarak saygımız var. Ama oradan iyi oynayarak galibiyet çıkaracağımıza eminiz.''
     Yarın deplasmanda Denizlispor ile yapacakları lig maçı için, ''İyi bir konsantrasyonla mücadelemizi verdikten sonra, 3 puanı alıp dönmek istiyoruz'' diyen Skibbe, hedeflerinin sezonu şampiyon olarak tamamlamak olduğunu kaydetti.
     Michael Skibbe, açıklamasında, sakatlığı bulunan oyuncuların son durumları hakkında da bilgi vererek, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Servet ile inşallah hafta sonu Denizlispor maçında beraber olabileceğiz. Nonda için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Lincoln'le bir hafta 10 gün kadar daha zamanımız olacak. Kewell'ı da 3 hafta kadar beklememiz gerekecek. Hasan Şaş'ı unutmamak lazım, topla çalışmalara başlaması bizi sevindirdi. O da bizim için çok önemli. Önümüzdeki hafta kadroya katıldığı zaman, bizim için çok önemli katkı olacak. Linderoth, bir kaç gündür takım idmanına katılıyor. Değişiklik olmazsa Denizlispor maçının kadrosunda görebiliriz.''

POLAT: ÖNEMLİ BİR DÖNEME GİRDİK

     Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, ligde ikinci yarının başlamasıyla birlikte çok önemli bir döneme girdiklerini söyledi.
     Adnan Polat, 1 Şubat Pazar günü piyasaya çıkacak Galatasaray Dergisi'nin yeni sayısında yer alan yazısında, bir yılın emek ve çabasının karşılığının alınacağı bir döneme girdiklerini belirterek, ''Avrupa'da ülkemizi temsil eden tek takım olarak UEFA Kupası kulvarında yürürken, Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda hedefimiz olan şampiyonluk yolunda çok ciddi sınavlarla ikinci yarıya başlıyoruz'' dedi.
     Profesyonel futbol takımının, birçok talihsizlik ve sakatlıklarla boğuştuğu ilk yarının ardından ikinci yarıya başladığını aktaran Polat, ''Yaşadığımız talihsizliklere bir son vermemiz halinde neler yapabileceğini göstermiş olan bir takıma sahibiz. Bu takımın hepimizden daha fazla desteği hak ettiğine inanıyorum. Ligin ikinci yarısında, Ali Sami Yen Stadı'nda boş koltuk görmeyeceğimize inanıyorum'' ifadelerini kullandı.
     Aslantepe'de yapımı devam etmekte olan Türk Telekom Arena'da çalışmaların yoğun bir tempoda sürdüğünü kaydeden ve localar ile VIP koltukların pazarlanması için bir satış ekibinin kurulduğunu aktaran Polat, konuyla ilgili şu bilgiyi verdi:
     ''Mart ayından sonra giderek hızlanan bir tempoyla, Türk Telekom Arena'nın kombine satışlarına başlanacaktır. Amacımız, Eren Talu-Alke-Dubai ortaklığının hedef olarak belirlediği inşaat bitim tarihi olan 29 Ekim 2009 tarihinden itibaren, en kısa zamanda kulüp olarak yapacağımız ilave hazırlıkların ardından, Türkiye'nin en modern stadını 2010 yılı başında açılışa hazır hale getirmektir. Kulübümüz açısından hayati önem taşıyan bütün bu sürecin, tüm dünyanın ekonomik krizde olduğu bir döneme denk gelmesi, talihsizlik olarak görülebilir. Ancak biz Galatasaray'ın gücüne, Galatasaraylıların renklerine ve kulüplerine olan sarsılmaz bağlılığına güveniyoruz. Bu sürecin, artık önü açılmış, ekonomik anlamda rahatlamış ve Türkiye için yepyeni ve daha büyük hedeflere yürümeye hazır bir Galatasaray'ın ortaya çıkmasına yol açacağından kişisel olarak eminim.''
     Polat ayrıca, Galatasaray Kulübü'nü aldıkları yerden daha ileriye götürmek üzere yola çıktıklarına vurgu yaptığı yazısını, ''Galatasaray geleneğinin tarihsel mirası olan ileriye yönelik öncü kulüp olma misyonumuzu sürdürerek, Türk spor tarihinde yeni bir dönem açmaya hazırlanıyoruz. Bu duyguyu sizlerle paylaşmaktan heyecan ve gurur duyuyorum'' diye tamamladı.



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,679 µs