En Sıcak Konular

GÜL: ''GEREKLİ CEVAP VERİLDİ

30 Ocak 2009 15:33 tsi
GÜL: ''GEREKLİ CEVAP VERİLDİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Davos'ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak, ''Bir Türk Başbakanı'na saygısızlık yapılırsa, herhalde o da sineye çekecek değil, bunu kimse beklemesin. O da gerekli cevabı verdi'' dedi.

SAKARYA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Davos'ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak, ''Bir Türk Başbakanı'na saygısızlık yapılırsa, herhalde o da sineye çekecek değil, bunu kimse beklemesin. O da gerekli cevabı verdi'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Sakarya'daki temaslarının ilk durağı olan Sakarya Valiliği'nde Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda Gazze konulu panelde yaşanan gerginliğin hatırlatılıp görüşünün sorulması üzerine, ''Bir Türk Başbakanı'na saygısızlık yapılırsa her halde o da sineye çekecek değil. Bunu hiç kimse beklemez. Bunu görmezlikten gelmesini hiç kimse istemez. O da gerekli cevabı verdi ve gereğini yaptı'' dedi.
     Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın tutumu hakkında eleştiriler yapıldığını ifade ederek, bu konudaki yorumu ile yaşananların Türkiye-İsrail ilişkilerini nasıl etkileyeceğini sorması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, ''Türkiye büyük bir ülke, Türkiye'nin büyüklüğünü herkesin bilmesi gerekir, tanıması gerekir. Türkiye, bölgesinde daima barış, istikrar, güvenlik için uğraşan bir ülke. Bunu da herkes biliyor. Türkiye'nin bu gücünden herkesin faydalanması gerekir. Faydalanmak istemeyen varsa o da kendi bileceği bir iştir'' cevabını verdi.

GÜL, PERES'İN DAVOS AÇIKLAMALARINDAN MEMNUN

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Davos'taki gerginlikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a telefonda yaptığı açıklamalardan memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Sakarya'da il protokol heyetiyle yediği öğle yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in dün Davos'ta yaşanan olayları kişisel ya da ulusal sorun olarak görmediğini söylediğinin hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine, Peres ile Erdoğan'ın dün akşam bir telefon görüşmesi yaptıklarını hatırlattı.
     Başbakan Erdoğan'ın Davos'tan ayrılmadan önce yaptığı basın toplantısındaki sözlerini de anımsatan Gül, ''Tekrar söylemek isterim, Türkiye bu bölgeye dostluk, güven, huzur, istikrar taşımak için uğraşan bir ülke. Bunun için uğraşan herkesle tabii ki işbirliği yapar. Dolayısıyla Türkiye'nin bölgede problemleri hep çözme yönünde gayreti vardır. Bizim bütün arzumuz, Filistinlilerin ve İsraillilerin yan yana yaşayabileceği, ikisinin de bağımsız, kendi devletleri altında güvenlikte yaşayabilecekleri bir ortamın ortaya çıkmasıdır. Ümit ederim ki bu anlayış bütün bölgede hakim olur. Biz bu çerçeve içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Peres'in bu açıklamalarından da tabii ki memnuniyet duyduk. Biz de çok farklı düşünmeyiz.''
     Cumhurbaşkanı Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı Türkiye'ye davet edip etmediğinin sorulması üzerine, telefonla yaptıkları görüşmede Abbas'ı Türkiye'ye davet ettiğini, Abbas'ın da geleceğini söylediğini aktardı.
     Gül, ''Bazen teknik meseleler olabilir. Son anda programlar değişebilir ama şu anki bilgiler öyle'' dedi.
     Bir soru üzerine de Gül, Abbas'ın geliş tarihinin ilk aşamada 7 Şubat olarak planlandığını bildirdi.
     Cumhurbaşkanı Gül, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin soruyu cevaplamadı.
     Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğinden önce, Cuma namazını Orhan Camisi'nde kıldı. Vatandaşların cami giriş ve çıkışında Cumhurbaşkanı Gül'e yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,766 µs