En Sıcak Konular

KARADAYI'NIN 367 BASKISINI KANITLAYAN SES BANDI

29 Ocak 2009 16:19 tsi
KARADAYI'NIN 367 BASKISINI KANITLAYAN SES BANDI Anavatan Partisi eski Genel Başkanı,Erkan Mumcu'nun ve bazı milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclise girmeme sebebiyle ilgili ortaya atılan iddiaları kanıtlar nitelikte bir ses kaydı gündeme bomba gibi düştü.

     Anavatan Partisi  eski Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun ve bazı milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclise girmeme sebebiyle ilgili ortaya atılan iddiaları kanıtlar nitelikte bir ses kaydı gündeme bomba gibi düştü.
     Turktime.com'da yayınlanan,eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydında,367 krizine sebep olan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, Erkan Mumcu ve Anavatanlı milletvekillerinin meclise  girmemesinin sebebi olarak ortaya atılan iddiaları ispatlar nitelikte.Ses kaydında Karadayı,hem Erkan Mumcu'ya hakaret ediyor,hem de Ak Parti'nin seçimlerde başarılı çıkması halinde bu durumu ordunun halletmesi gerektiğini söylüyor.
     İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydının dökümü şöyle: 
     *Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi için 376'yi bulamazlarsa bu iş bitiyor. Mumcu zaten teklifi yapan p....... kendisi. Ben şeye girmek dedim Cumhurbaşkanlığı seçimine. 'Kesinlikle girme' dedim. Girmedi. O olmadı. O girseydi seçiliyordu. Abdullah Gül olmadı gaye oydu. Abdullah Gül olmayınca seçime gidecekti.
     *Fakat bu bana şeyi söyledi. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini istiyorum dedi. Bu dedi sakıncalı Hüseyin bey dedi. Bu p........ yok efendim dedi ısrar etti. Bize hava yapmak için bunu teklif etti AKP'de üzerine atladı. 367'yi bulamazlarsa katakulliye gidiyor.
     *Ben bir iki kişiye daha telefon ettim. 'Sakın girmeyin' diye. İşte bazı bir iki milletvekiline, Halk partiden oraya geçmiş olanlar. Şimdi adam diyor ki; 'efendim bizim başkan' diyor tabi bu teklifi yapan bizim başkan diyor. Mumcu için.
     *Bu diyor gireceğine göre 'yani bizim de kesinlikle girmemiz lazım', işte anladığım kadarıyla girin demiş ki onu açık söylemiyor falan. Eee ‘Gir kardeşim dedim gir şey ver çekimser ver. Gir ve çekimser ver.’ Ondan sonra dedim ki ‘birkaç arkadaşa daha söyle’, düşünecek onu işte ben bir iki eski bakanlardan bir ikisine söyledim onlar da bir iki milletvekiline söyleyecekler bakalım işte.
     *Teşekkür ettim Sabih Kanadoğlu'na, gece konuştuk 45 dakika kadar, ne olacak dedim. 'Valla kötü istikamete gidiyorlar' dedi. 'Ancak' dedi 'bazı şeyler olabilir. Bunlar hatalar yapabilirler' şimdi diyor. Cumhurbaşkanı bunu veto etmeye hakkı yok. Ancak referanduma gönderme durumu var. Referanduma gönderiyorum deyince 120 gün sonra referandum. Fakat şimdi bunlar kanun çıkaracakmış. Bunu söyledim ondan sonra 'biliyorum' dedi bu sıkıntılar var ama bazı şeyler de var.
     * Genelkurmay'ın düşünmesi lazım. Bu işi bir tek şey Silahlı Kuvvetler temizler artık. Eğer şu seçimlerden de başarılı olunmazsa Silahlı Kuvvetler'in bunu halletmesi lazım.
     *Bunlar yani cumhurbaşkanlığına kadar kendi adamlarından biri gelir genel seçimde de böyle ekseriyetle başa geçerlerse bunu asker temizler.

MUMCU: KARADAYI DESTEK UMUDUNU BELİRTTİ

      Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın Demokrat Parti (DP) ile bütünleşme kararını tebrik etmek amacıyla kendisini aradığını belirterek, ''Bu telefon görüşmesinde birleşme kararımızı kutlamış, konuşmanın devamında '367' tezine destek vereceğimizi umduğunu beyan etmiş ve bizden '367 iddiasının hukuksal bir temelinin bulunmadığı bu hususta en doğru çözümün seçimi halkın yapacağı bir anayasa değişikliği olduğu' yanıtını almıştır'' dedi.
     Erkan Mumcu'nun konu hakkında yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:
     "Bugün bazı medya organlarında, emekli Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’ya ait olduğu iddia edilen sözler ve ses kayıtlarında adımın geçtiği bazı iddia ve ifadelere yer verildiğini gördüm.
     Şahsıma yönelik hakaret içeren sözler dolayısıyla gerekli ve mümkün olan tüm hukuk yollarına başvuracağım.
     Anılan ses kayıtlarında İsmail Hakkı Karadayı’nın sözünü ettiği  telefon görüşmesini 2007 – 2008 yıllarında benimle yapılan pek çok gazete ve televizyon röportajlarında kamuoyunun bilgisine sunmuştum. Bugün de emekli genelkurmay başkanı İsmail Hakkı Karadayı’ya atfedilen ses kayıtları kamuoyuna sunduğum bilgilerin gerçekliğinde en küçük bir kuşku olmadığını göstermektedir.
     O gün söylediklerimin delilleri bugün ortaya çıkmaktadır.
     İsmail Hakkı Karadayı ile hayatımda bir kez havalimanı vip salonunda karşılaştım ve eşinin de bulunduğu bu ortamda bir dakikadan bile daha az bir süre içerinde hatır sorma ve nezaket sözlerinden başka bir şey konuşulmamıştır.
     Bunun dışında İsmail Hakkı Karadayı DP ile bütünleşme kararımızı tebrik etmek amacıyla beni aramıştır. Üç dakika kadar süren bu telefon görüşmesinde birleşme kararımızı kutlamış, konuşmanın devamında ‘367’ tezine destek vereceğimizi umduğunu beyan etmiş ve bizden “367 iddiasının hukuksal bir temelinin bulunmadığı bu hususta en doğru çözümün seçimi halkın yapacağı bir anayasa değişikliği olduğu” yanıtını almıştır.
     O konuşmada seçimi halk yapsa da yine AKP’li bir ismin seçilebileceği yönündeki kaygısını ifade etmiş ve benden “demokrasi böyle bir şey halk kimi isterse onu seçsin” yanıtını almıştır.
İsmail Hakkı Karadayı kendisine atfedilen ses kaydı gerçek ise bizim bu tutumumuzu anlayamamış veya içine sindirememiş  olmalı ki hakkımızda hakaretamiz sözler sarfediyor. Her söz sahibinin seviyesini gösterir ve sahibine aittir.
     İki yıldan beri anlattığım şeylerin gerçekliğinin böyle bir kayıtla da ortaya çıkması benim için şaşırtıcı değil. Çünkü gerçeklerin en temel vasfı eninde sonunda açığa ortaya çıkmalarıdır.
Demokratik sürece silahlı kuvvetlerin müdahale etmesini önerecek kadarizan ve insaf çizgisinden çıkmış bir anlayış ile hayatımın bir saniyesinde bile aynı yerde olmadım.
     Cumhurbaşkanlığı seçimleri meselesinde bizim kararımız seçimden iki yıl öncesinden verilmiş ve hükümete, meclise ve tüm kamuoyuna medya organları aracılığıyla duyurulmuştur.
Bunu görmek isteyenler 2005 yılının Haziran ayıdan başlayarak gazete ve televizyonların arşivlerine bakarak aradıkları bilgilere ulaşabilirler.
     O tarihte cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönünde anayasa değişikliği teklif etmiş ve hükümete anayasa değiştirmeyi mümkün kılacak çoğunluk sağlamak konusunda açık taahhütte bulunmuştuk.
     Sayın Başbakan teklifimize sıcak bakmadığı ve görüşme talebimizi reddettiği için önerilerimizi ve taahhüdümüzü sayın Başbakan’a hitaben yazılmış bir mektupla hükümete ve kamuoyuna duyurduk.
2005 Haziran’ından başlayarak cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonrasında cumhurbaşkanını halkın seçmesini düzenleyen anayasa değişikliğine kadar çizgimizde en küçük bir kırılma olmamıştır.
Birinci tur oylamaya katılmayışımıza kendilerince gerekçe uyduranlar, binlerce belgesi on milyonlarca tanığı olan bir gerçeği saptırmaya çalışmaktadır.
     Bugün siyaset dışında olmayı tercih etmiş olmama rağmen siyasette bıraktığım izler ile kavga etmeyi sürdürenler şunu anlamalıdır ki, artık cumhurbaşkanını halkın seçecek olması Türk demokrasi tarihinin en ileri adımlarından biridir. Ve Türkiye bu adımı attıysa Erkan Mumcu’nun onurlu, kararlı duruşunun bunda büyük payı vardır.
     Devrim niteliğindeki bu değişimin sancı doğurması kaçınılmazdır. Bu duruştan hesap sorulması ve tasfiye edilmek istenmesi de siyasetin tabiatındandır.
     Ne pişmanlık duyarım ne de sitem ederim. Kararlarımı vicdanımla verdim ve o vicdan sayesinde dimdik ayaktayım."


 



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,528 µs