En Sıcak Konular

İSTANBUL'DA PTT ŞUBESİNİ SOYMA GİRİŞİMİ: 1 ÖLÜ

29 Ocak 2009 17:57 tsi
İSTANBUL'DA PTT ŞUBESİNİ SOYMA GİRİŞİMİ: 1 ÖLÜ Sultanbeyli'de bir PTT Şubesini soymak isteyenlerle polis arasında çatışma çıktı.

İSTANBUL - Sultanbeyli'de bir PTT Şubesini soymak isteyenlerle polis arasında çatışma çıktı.
     Fatih Mahallesi'nde muhtarlık binası karşısında bulunan PTT Şubesi kimliği belirsiz kişilerce soyulmak istendi. Kimliği ve sayıları belirsiz soyguncular ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sonucu,soygunculardan 1 kişi öldü 1kişi de yaralandı.

GÜLER: ÇATIŞMA EL KAİDE'YE YÖNELİK TAKİP SIRASINDA MEYDANA GELDİ

     İstanbul Valisi Muammer Güler, Sultanbeyli'deki soygun girişimi sırasında çıkan çatışmanın, ''El kaide terör örgütüne yönelik bir takip sırasında'' meydana geldiğini bildirdi.
     Güler, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde basın mensuplarının soruları üzerine, İl Güvenlik Komisyonu toplantısını yaptıkları sırada gelen haber üzerine Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve ilgili müdürlerin olay yerine intikal ettiklerini söyledi.
     Yasa dışı bir örgütün soygun amaçlı girişimde bulunacağı bilgisi alan ekiplerin, bölgede tertibat aldığını kaydeden Güler, çıkan çatışmada 4 kişiden birinin ölü, bir kişinin ise yaralı ele geçirildiğini, kaçan diğer 2 kişinin ise yapılan takip sonucu sağ ele geçirildiğini ifade ederek, olay yerinde araştırmaların devam ettiğini söyledi.
     Basın mensuplarının ''Hangi örgüt?'' sorusuna karşılık Güler, ''El kaide terör örgütüne yönelik bir takip sırasında böyle bir olay meydana geldi'' yanıtını verdi.
     Güler, soygun girişiminde bulunulacağı bilgisi olduğunu ve o bölgede de bir tertibat alındığını yineleyerek, ''Polisimizle karşılaşan örgüt mensupları ateş açmışlar. Polisimizin de karşılık vermesi üzerine bir kişi ölü, bir kişi yaralı, iki kişi de sağ olarak ele geçirilmiştir. Emniyet mensuplarından yaralı yok. Olayın soruşturması şu anda devam ediyor'' dedi.
     Olayın nerede meydana geldiğinin sorulması üzerine Güler, ''Bir PTT şubesindeki soygun girişimi olduğu söyleniyor. Daha önce o bölgede PTT temsilciliklerinde, jandarma ve emniyet bölgesinde bu tip girişimler vardı. Arkadaşlarımızın da bu konuda takipleri vardı'' diye konuştu.
     Vali Güler, Tuzla'da ve Pendik'te araç yakma olaylarının meydana geldiğini anımsatarak, onlarla ilgili soruşturma çalışması yapan bir ekibin, çalıntı otomobil tespiti yapması üzerine içindeki kişileri takibe aldığını kaydetti.
     Takip sırasında meydana gelen trafik kazasında bir polis memurunun şehit olduğunu hatırlatan Güler, ''Yarın onun cenazesi buradan törenle memleketine gönderilecek. Bir arkadaşımız maalesef ağır yaralı. Bu olayla ilgili olarak 3 kişi de yaralandı. Yaralı olan polisimizin yoğun bakımdaki tedavisi sürdürülüyor'' bilgisini verdi.



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,256 µs