En Sıcak Konular

Durgun bir göldür Abant

11 Ağustos 2007 00:40 tsi
Durgun bir göldür Abant Bolu'nun 34 km. güney batısında yer alan Abant, denizden 1328 metre yükseklikte bir tatlısu gölü.

Toprak kaymaları sonucu oluşmuş. 1.28 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. En derin yeri 18 metre. Her yanı ormanlarla kaplı. Hoş kokularıyla çam, köknar, kayın ağaçları ağırlıkta. 6.5 kilometre tutan göl çevresinde tur atmanın keyfi bambaşka. Lezzetli alabalıkların bulunduğu ve olta balıkçılığı zevkinin tanıtıldığı Abant'ın çevresi, bitki ve hayvan türleri açısından oldukça zengin. Donmadığı zamanlarda gölde su bisikleti ve sandalla gezmek olanaklı.

Gölün etrafında oteller ve restorantlar var. İstanbul’a 4 saat uzaklıkta olan Abant, turların günübirlik gezi düzenledikledikleri en kolay parkurlardan biri. Bu yürüyüşlerde sadece gölün çevresi dolaşılıyor. Parkurun yarısına kadar rehberle beraber yürünürken, sucuk ekmekten oluşan öğlen yemeğinden sonra serbest kalınıyor. İsteyenler rehber eşliğinde çevre yaylalara yürüyüş yapabiliyor. Yürüyüşe katılmayanlar ise göl çevresindeki aktivitelerle günü değerlendirebilir. Abant Gölü’nde kızağa, ata ve bisiklete binme imkanı var.

Her mevsim güzeldir Abant
Abant, her mevsim çok güzel ama en çok her yanın karla kaplandığı, gölün buz tuttuğu kış aylarında. Kışın hemen hemen dört ayı her taraf karla örtülüyor ve gölün yüzeyi buzla kaplanıyor. Buz sağlam gibi görünse de üzerinde yürümeyi denememek lazım. Abant’ta günü geçirmenin en keyifli yolu göl çevresinde dolaşmaktır. Dilerseniz faytonla ya da atla da dolaşabilirsiniz. Yol buzluysa kızak da kullanılıyor. İlkbaharla birlikte gölün yüzeyi nilüferlerle dolar. Parlak yüzeye gölü çevreleyen yemyeşil dağların görüntüleri düşer. Gölde ücret karşılığı alabalık ve benekli mercan avlanabiliyor.


 



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,669 µs