En Sıcak Konular

GENSORU ÖNERGESİ GÜNDEME ALINMADI

27 Ocak 2009 21:11 tsi
GENSORU ÖNERGESİ GÜNDEME ALINMADI TBMM Genel Kurulunda, Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında CHP'nin verdiği gensoru önergesi gündeme alınmadı.

ANKARA- TBMM Genel Kurulunda, Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında CHP'nin verdiği gensoru önergesi gündeme alınmadı.

AYDIN: ''PROGRAMLA İLGİLİ FİKRİM ALINMAMIŞTIR"

    TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, TRT'nin son dönemlerdeki yayınlarıyla ilgili hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde söz alan Aydın, eleştirilere yanıt verdi.
     Bakan Aydın, gensorudaki birinci iddianın, Tuncay Güney'in 4 saat boyunca, ana muhalefet partisi ve genel başkanı, iş adamları, eski genelkurmay başkanları gibi birçok kişi ve kurumsal yapı hakkında hakaret ettiği yönünde olduğunu ifade etti. Söz konusu sürenin 4 değil 3 saat 45 dakika olduğunu belirten Bakan Aydın, ''Ama bunu, süre az ise az önemli çok ise çok önemli anlamında söylemiyorum. Yalnızca bir bilgi düzeltmesi'' dedi.
     Adın, "Bir ülkede bir konu bu kadar konuşuluyor, bir zat hakkında bu kadar yayın var, onun sürüp gitmekte olan bir davanın ekseni olduğu iddia ediliyor ve TRT bunu görmezden geliyor. Ben vatandaş olsam, o TRT'nin televizyonunu pencereden atarım. Ondan sonra TRT'yi kim dinler. Bu kadar önemli olacak ve TRT haber vermeyecek, sesini kesecek ve millet de diyecek ki (bizim ne güzel yayın organımız var) Böyle TRT olur mu?" diye konuştu.
     Bakan Aydın, söylediği her cümlenin aksini dinlemeye hazır olduğunu belirterek, "Temel görüşlerimin aksini söyleyen varsa 10 dakikada bakanlığı da milletvekilliğini de siyaseti de anında bırakırım. Benim kişiliğim söz konusu olduğunda hiçbiri önemli değil, umurumda değil" dedi.
     TRT'deki söz konusu programla ilgili kendisine soru sorulmadığını, fikrinin alınmadığını ya da müracaat edilmediğini belirten Aydın, ''İyi ki alınmamış. O zaman suç işlerdim. Eğer yayınlayamazsınız deseydim o zaman TRT'nin özerkliğine, bağımsızlığına müdahale ettiğim için kendimi siyaseten suçlu hissederdim'' şeklinde konuştu.

GENSORU GÜNDEME ALINMADI

     Gensoru önergesinde, TRT 2'de yayınlanan programda Tuncay Güney'in birçok kişiyle, kurumsal yapı hakkında hakaret, iftira, şantaj ve tehditle dolu açıklamalar yaptığı belirtilerek, TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın, ''TRT'nin yayın etiği ve yasaları ihlal eden yayın politikası konusunda suskunluğunu koruyarak sorumluları himaye ve bu siyasi komplonun planlayıcısı konumunda hareket ettiği'' ileri sürülüyordu.

 

 



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,655 µs