En Sıcak Konular

PERİNÇEK, 4 DURUŞMA SÜREN SAVUNMASINI TAMAMLADI

27 Ocak 2009 18:44 tsi
PERİNÇEK, 4 DURUŞMA SÜREN SAVUNMASINI TAMAMLADI ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 4 duruşma süren savunmasını tamamladı.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 4 duruşma süren savunmasını tamamladı.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasına 22 Ocak Perşembe günü başlayan Perinçek, 4 duruşmada yaklaşık 18,5 saat konuştu.
     Perinçek, savunması sırasında yer yer notlarından alıntılar yaparak konuştu. İP Genel Başkanı Perinçek, kendi yazdığı bazı kitapları da mahkeme heyetine sundu.

- "ORTAK BİR İDEOLOJİ YOK"-

    ''Ergenekon'' davası kapsamında savunmasını sürdüren İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, ''Bu deliller ışığında kimse bu örgütü kuramaz'' dedi.
     Perinçek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında, Mehmet Eymür'ün İP hakkındaki beyanlarına değinerek, ''bu beyanlardan partinin kontrgerillaya karşı çalışmalarda bulunduğu ve bunun sonucunda da kontrgerilla dairesinin yasal sınırlarının içine çekilmesinin sağlandığının ortaya çıktığını'' savundu.
     ''Bugün Türk tarihini bitirmek için Ergenekon denilen gladyo ile savaştığımızın kanıtlarıdır'' diyen Perinçek, gladyo ile savaştıkları için davada yer aldıklarını öne sürdü. 

-''ABD İSTEDİ DİYE BU ÖRGÜT KURULAMAZ''-
    
     Perinçek, ''Bu deliller ışığında kimse bu örgütü kuramaz. Böyle bir örgüt yok. ABD istedi diye bu örgüt kurulamaz. Her şeyden önce ortak bir ideoloji yok'' diye konuştu.
     İlhan Selçuk, Kemal Alemdaroğlu ve kendisinin ''örgüt lideri gösterilmesinin hiçbir kanıtı olmayan saçma sapan iddialar'' olduğunu söyleyen Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Buradaki tek örgüt İşçi Partisi'nin örgütüdür. Ben bu insanları örgütlenmedikleri için hep eleştirdim. Tarih bu insanları yargılayacaksa, örgüt kurmadılar diye yargılayacak. 'Bu hayasız akını durdurmak için örgüt kurmadılar, hapislere düştüler' diye yazacak. Hep söyledim bu işler bireysel olmaz, örgütlenmeden olmaz.''
     Doğu Perinçek, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da soruşturmaya karıştırılmaya çalışıldığını'' öne sürdü.
     Perinçek, ''Ortada bir örgüt vardır. Zekeriya Öz, Tuncay Güney, Sami Demirkıran, Mehmet Zekeriya Öztürk ve Osman Yıldırım bir örgüttür. Zekeriya Öztürk altına altığı imzayla iddianamede Türk milletine, TSK'ya ve İP'e karşı tertip örgütlemiştir. Bu örgütü yargılayacak bir makam çıkarsa yargılanacaktır'' diye konuştu.
     ''Örgüt İP gibi olur'' diyen Perinçek, davada İP üyesi sanıklar arasında herhangi bir tartışma ya da anlaşmazlık yaşanmadığına dikkati çekerek, bunun aynı parti örgütünün içinde bulunmaktan kaynaklandığını oysa diğer sanıkların aralarında sorunlar olduğunu söyledi.

 ''BU DAVA AYDINLANMIŞTIR''

     "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, yaklaşık 18,5 saat yaptığı savunmasının sonunda mahkeme heyetine hitaben "Bu dava aydınlanmıştır.Her şey ortaya çıkmıştır. Eninde sonunda doğru karar vereceğinize inanıyorum" dedi.
     Perinçek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında, "Ergenekon" isminin bu davaya kasıtlı olarak verildiğini, Genelkurmay Başkanlığı'nın yazışmalarında bu ismi kullanmadığını ve bunun çok anlamlı olduğunu söyledi.
     Perinçek, "Birileri Atatürkçülük adına örgüt kursa Atatürk terör örgütü mü diyeceğiz? İddianamenin ruhu, daha başlığından kendisini ortaya koymaktadır" diye konuştu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in iddianameyle ilgili yaptığı basın açıklamasına değinen Perinçek, açıklamadan şu sonuçları çıkardığını kaydetti:
     "Başsavcı, bu soruşturmaya sahip çıkmamaktadır. 'Bu soruşturmayı o savcılar yaptı, iddianameyi başsavcı vekili imzaladı, ben imzalamadım' diyor. Yani 'benim onayım yok' diyor. 'Tutukluluğun devamının sorumluluğu bize ait değildir' diyor. 'Bildiğimiz ideolojik terör örgütü değil' diyor. Yani 'terör örgütü suçlaması uydurma' diyor. 'Basındaki yayın ve yorumların çok büyük bir bölümü gerçek dışı' diyor. Ama o yayınların hepsi iddianameye yazılmış. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı 'bu iddianamenin çok büyük bir bölümü gerçek dışıdır' diyor. 'Bilgi kirliliği yaratıldı' diyor. 'Şüphelilerin özel yaşam ve temel hakları ihlal edildi' diyor. Bu suç değil mi? Bunlar iddianame hakkında yapılmış hukuki ve tarihi olağanüstü değerlendirmelerdir. Bu basın açıklaması bizim savunma kanıtımızdır."
Perinçek, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile aralarında yazarların da bulunduğu birçok kişinin bu soruşturmanın arkasında dış güçler olduğunu söylediğini ifade ederek, delillerin de iddianamenin seviyesini ortaya koyduğunu belirtti.
     Emniyetteki ifadesinde Fethullah Gülen ile ilgili kendisine sorular yöneltildiğini ifade eden Perinçek, "F Tipi polisler listesi soruldu bizlere. Bu listeyi biz yazmadık. Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş isim isim Fethullahçıları tespit etmiş, listelemiş ve devlet kurumlarına vermiştir" diye konuştu.
     İddianamede "Fethullahçılık"tan "dini görüş" olarak söz edildiğini, "Fethullahçılık"ın dini görüş değil, tarikat ve cemaat olduğunu kaydeden Perinçek, soruşturmanın "Fethullah Hoca adına yürütüldüğünü" öne sürdü.


-"İP'İN KAPATILMA DAVASI"-

     Bu davanın İP'in kapatma davası haline getirildiğini, her seçimden önce kendisinin hapse atıldığını belirten Perinçek, "Şimdi 29 Mart seçimleri... gene hapisteyim. Buradan gladyonun bir ve iki numarasına sesleniyorum, sevsinler sizin demokrasinizi" dedi.
     Savunmasının sonunda mahkeme heyetine hitaben konuşan Perinçek, bütün samimiyetiyle gerçekleri anlattığını, polis ifadesinde söylediklerinin doğru çıktığını, dürüst davranarak aleyhine olanları da söylediğini kaydetti.
     Perinçek, "Bu dava aydınlanmıştır. Her şey ortaya çıkmıştır. Eninde sonunda doğru karar vereceğinize inanıyorum. Bizim araştırmamız sonucunda siz tertemiz hakimlersiniz. Sanıklar da hakimler hakkında hüküm verirler. Biz sizi aklıyoruz" dedi.
     Hakikatin ortaya çıkarılmasının Türkiye için gerekli olduğunu belirten Perinçek, "Savcılara da güvenmek istiyorum. Hakkımızdaki uydurma yalanları iddianameye yazdınız ama bu gerçekler ortaya çıktıktan sonra, hakikati aramaya iddia makamı da destek olsun" dedi.
     Duruşmaya, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün Perinçek'in emniyet, savcılık ve nöbetçi mahkemede alınan ifadelerini okumasıyla devam edildi.

 



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,555 µs