En Sıcak Konular

ERDOĞAN:YALAN YAZAN GAZETELERİ ALMAYALIM

27 Ocak 2009 16:58 tsi
ERDOĞAN:YALAN YAZAN GAZETELERİ ALMAYALIM Başbakan Erdoğan,aleyhinde haber yapan gazeteleri kastederek,"yalan, yanlış haber yapan gazeteleri almama kampanyası başlatılmasını" istedi.

ANKARA- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "yalan, yanlış haber yapan gazeteleri almama kampanyası başlatılmasını" isteyerek, "Boşuna paranızı niye veriyorsunuz? Zaten yalan, yanlış haber" dedi.
     Partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'e, İsrail-Suriye ilişkilerinde olduğu gibi, talep olursa, Filistin ile olan müzakerelerde yardımcı olabileceklerini söylediklerini bildirdi.
     İzledikleri dış politikaya muhalefetin yönelttiği eleştirilere işaret eden ve cevap veren Erdoğan, "Türkiye, sıkıştırdıkları o dar kalıplardan kurtuldukça, ezberleri bozdukça, düşman değil dost ürettikçe, dünyanın itibarlı bir ülkesi haline geldikçe, bakıyorsunuz rahatsız oluyorlar" diye konuştu.
     Erdoğan, "Sizin dış politika anlayışınız, iktidarda iken olaylar karşısındaki tutumunuz bu olabilir" derken, kendilerinin haksızlık karşısında susmayacaklarını, dünyanın neresinde ve kime karşı olursa olsun, haksızlığa ortak olmayacaklarını bildirdi.
     Bunun, "eksen değişikliği değil, ezberleri bozan, cesur ve güçlü bir dış politika anlayışı" olduğunu ifade eden Erdoğan, "İçeride ve dışarıda gayet sistematik ve koordineli, bizim bu ilkeli tavrımızı çarpıtarak, dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar olduğunu da biliyoruz. Ancak, buna seyirci kalmayız." diyerek şöyle devam etti:
     "Nitekim son Gazze olaylarında, Türk diplomatların görüşme taleplerinin bazı ülkeler tarafından reddedildiği yalanını anında etkisiz hale getirdik.
     Brüksel temaslarımızı çarpıtarak yansıtmaya çalışanların, dezenformasyon girişimlerini de boşa çıkardık. Düşünün, cumhurbaşkanımızın toplantıya dahil edilmediğini, kabul edilmediğini, yemeğe çağrılmadığını yazacak, söyleyecek kadar yalan üretme cüretini gösteren bir medya var. Gerçek başka, bunların yazdıkları, söyledikleri başka. Aynı şeyi bizler için, Brüksel'de yapılan toplantılarda söylediler. 'Siz basına yasaklar getiriyorsunuz' dediler. Hayır, ben basına yasak getirmiyorum. Ama ben burada sivil inisiyatif kullanıyorum. Yalan yanlış haber yapan medyaya karşı, gelin almama kampanyasını yapalım. Boşuna paranızı niye veriyorsunuz? Zaten yalan, yanlış haber.
     Rahmetli İnönü'nün bir lafı vardı: 'Benimle ilgili yapılan haberlere inanmıyorum, ama başkaları ile ilgili yapılan haberlere inanıyorum' diyordu. Medya böyle. Onun için dikkat edeceğiz. Onlar aynı söyleyecek, aynı şeyi yazacaklar ama bizim de duruşumuzu böyle ortaya koymamız lazım. Yazmasınlar yanlış haber."
    
     -ANA MUHALEFETE YAVRU MUHALEFETE-
    
     Erdoğan, Türkiye'nin İsrail ile Filistin arasındaki soruna bakışının ve bölgede barışın sağlanması konusundaki tavrının son derece net olduğunu vurgulayarak, "Ben buradan gerek ana muhalefete gerek yavru muhalefete sesleniyorum" ifadesiyle şöyle devam etti:
     "Benim, 23 Aralıkta Olmert ile burada yaptığım görüşmenin, Filistin'e yönelik operasyon içerikli olduğunu söyleyen bu takıma söylüyorum. Duymadığınızı, bilmediğinizi kendi uydurduğunuz safsatalarla, milleti inandırmaya çalışmayınız. Belki sizin kimliğinizin içerisinde yalan yanlış var. Biz söylediğimizi dosdoğru, dobra söyleriz. Biz, Suriye, İsrail ilişkilerinin 5. raundunu orada görüştük. Kaç kere söyledim ama hala aynı şeyi konuşuyorlar.
     Bütün bunlara rağmen, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının söyledikleri, beyefendileri tatmin etmiyor. Ama kendilerine, kimler hangi haberlere getiriyor? İnler cinlerle mi oynuyor, napıyor, bilemiyorum. Herhalde buralardan bunlara haberler geliyor. Ne görüştünüz diyorlar. Kaç kere söyledim, görüştüğüm bu. Ama alıp, bunu tamamen kaldırıp, 'Filistin, Gazze, buralara yapılacak saldırı için bilgi vermeye geldiler...' Yakından, uzaktan alakası yok. Yalan söylüyorsunuz, doğru konuşmuyorsunuz, dürüst davranmıyorsunuz. İşin gerçeği bu."
     Grup konuşmasında Türkiye'nin yoğun girişimleri sonucunda Gazze'de ateşkes ilan edildiğini anımsatan Erdoğan, ateşkes ilanından sonra yürütülen politika ve kampanyalara değindi. "Bu adımları hazmedenler olduğu gibi hazmedemeyenlerin de bulunduğunu" ifade eden Erdoğan, "Özellikle bazı medya grupları, bizim bu takındığımız tavrı dış politika acemiliği olarak görüyor veya göstermeye çalışıyor. O sana kalsın. Sizin bugüne kadar olan bu dış politika anlayışınızla, Türkiye'nin dışı politikada zerre kadar itibarı kalmamıştır, olmamıştır." diye konuştu.
     Bütün bu gelişmeleri hazmedemeyen çevrelerin, kendilerini engelleme gayreti içerisine girdiklerini dile getiren Erdoğan, "Kusura bakmasınlar, biz ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz. Attığımız adımları da istişaresini yaparak atıyoruz" dedi.

ERDOĞAN: ''TRENDEN İNEN BİR DAHA YETİŞEMEZ''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adaylıkları ile ilgili süreci değerlendirirken, "Arkadaşlar, bu tren çok hızlı gidiyor. Bu trenden inen bir daha buna yetişemez" dedi.
     Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, "3 Kasım seçimlerinin hemen ertesinde 4 Kasım sabahı nasıl bir heyecan içindeysek bütün arkadaşlarımla birlikte bugün aynı heyecanı hissediyoruz. Aynı azim ve kararlıkla yolcuğumuzu sürdürüyoruz" diye konuştu.
     Belediye başkanı aday adaylığı için Türkiye'nin her yerinden on binlerce kişinin başvurduğunu anlatan Erdoğan, "Gönül ister ki hizmete aday olan tüm arkadaşlar görev alabilsin" dedi. Ancak sadece bir kişinin aday gösterilebildiğine dikkati çeken Erdoğan, adaylık dönemde kırgınlık ve dargınlıkların olabildiğini belirterek, bunların siyasette normal şeyler olduğunu ifade etti. Erdoğan, aday olamadığı için başka partilere geçenleri de "(Olduğum zaman, makama getirildiğim zaman her şey çok güzel) ama 'burada bir bayrak değişimi olsun' denildiğinde de eyvah orada kıyametler kopuyor. Bazıları bakıyorsun hemen kulvar değiştiriyor, hop başka bir yere kayıp gidiyor. Bazıları farklı bir yere kayıp gidiyor... Arkadaşlar, bu tren çok hızlı gidiyor. Bu trenden inen bir daha da buna yetişemez. Bunu bilmemiz lazım" diyerek uyardı.
Erdoğan, aday olsun ya da olmasın tüm arkadaşları ve teşkilatından "aday belirleme sürecini bir kenara bırakıp, seçim sürecine yoğunlaşmalarını" beklediğini kaydetti.
Başbakan Erdoğan, il genel meclisi ve belediye meclisleri için ilk dört aday arasında mutlaka bir kadın ve 25-30 yaş grubundan bir gencin bulunacağını söyledi. Kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının da bu seçimlerde görev almalarını isteyen Erdoğan, illerin tespit edeceği adayların Genel Merkezde onaylanacağını hatırlattı.

- "ÇİZMEYLE GEZİLECEK VAROŞ YOK"-

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi, kalkınma ve hizmetin yerelden başladığını belirterek, "Milletim artık hizmet üreten ile çamur üreteni çok iyi biliyor" dedi.
     Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerine değindi. Adaylarını belirlerken, ili tanımayan, o ilden çok uzak kalan insanları aday göstermediklerini belirten Erdoğan, "Biliyorsunuz geçenlerde birisi çıkmış diyor ki (Ben İstanbul'un varoşlarını çizmelerimi giyerek dolaşacağım)." Bir milletvekilinin "Geç kalmış" demesi üzerine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Arkadaşlar tam 16 yıl geç kalmış. Şu hale bakın; İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı atayacaksınız, İstanbul'un bir ucuna koysanız, 'seni şurada bekliyoruz' deseniz, adresi bulamaz. Çizmeyle dolaşacakmış. İstanbul'da çizmeyle dolaşacak yer mi kaldı? O, 1992 yılındaydı. O zaman biz çizmeleri giydik, İstanbul'un o ilçelerini, Bağcılar, Güngören Esenleri, Kartal, Pendik tüm buraları ta Tuzla'ya kadar, ayağımızda çizmelerle dolaştık. Seçim kampanyalarını öyle yaptık. Doğru ama şimdi oralar kalmadı. Şimdi oraların tamamı asfaltlarla döşendi. Artık oralarda da modern şehircilik var beyefendi. Sen herhalde başka yerlerden bahsediyorsun. Ama CHP'li belediyelerin bu tür yerleri olabilir, doğrudur. Ama İstanbul'da böyle bir şey söz konusu değil." 
      



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,363 µs