En Sıcak Konular

DAVOS 2009 ZİRVESİ YARIN BAŞLIYOR

27 Ocak 2009 13:04 tsi
DAVOS 2009 ZİRVESİ YARIN BAŞLIYOR İsviçre'nin Davos kasabasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve ''Davos Zirvesi'' olarak da isimlendirilen 39. Dünya Ekonomi Forumu toplantısı yarın başlıyor,

DAVOS - İsviçre'nin Davos kasabasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve ''Davos Zirvesi'' olarak da isimlendirilen 39. Dünya Ekonomi Forumu toplantısı yarın başlıyor,
     Davos Zirvesi'nde bu yıl, ''Kriz Sonrası Dünyasının Biçimlendirilmesi'' konusu ele alınacak.
     28 Ocak- 1 Şubat 2009 arasında İsviçre'nin Davos kasabasında yapılacak olan ve ''son 40 yılın en önemli ekonomik zirvesi'' olarak nitelendirilen Forumda Türkiye'yi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyet temsil edecek.
     Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da toplantılara katılmaları bekleniyor.
     Ayrıca, Coca Cola Başkanı Muhtar Kent'in yanı sıra çok sayıda Türk işadamı, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de Davos Zirvesi'nde yer alacağı kaydediliyor.
    
     -REKOR DÜZEYDE DEVLET BAŞKANI KATILACAK-
    
     Zirveye katılacak liderlerden bazıları ise şöyle:
     ''Rusya Başbakanı Vladimir Putin, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, İngiltere Başbakanı Gordon Brown, ABD'nin eski Başkanlarından Bill Clinton, Japonya Başbakanı Taro Aso, Almanya Başbakanı Angela Merkel, IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih ve İran Dışişleri Bakanı Manuşehr Muttaki''
     Bu arada, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, IMF Birinci Başkan Yardımcısı Lipsky ile bir görüşme yapması bekleniyor.
    
     -KRİZDEN ÇIKIŞ İÇİN ELE ALINACAK KONULAR-
    
     Mevcut küresel ekonomik krizden nasıl çıkılabileceği ve yeni ekonomik düzenin ne olması gerektiğinin ana konu olarak yer alacağı zirvede, küresel mali sistemin yeniden istikrara kavuşturulması ve ekonomik büyümenin yeniden canlandırılması konusu da ayrıntılı olarak tartışılacak.
     Zirvede, kriz sonrası dünyasının yeni değerleri ve liderlik biçimleri ile bilim, teknoloji ve yenilikçi gelecek dalga ekonomik büyüme modelleri de ele alınacak.

ERDOĞAN TÜRKİYE'NİN GÖRÜŞLERİNİ DÜNYA KAMUOYUNA ANLATACAK

ANKARA-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos'ta gerçekleştirilecek Dünya Ekonomik Forumu Toplantısı'na katılmak üzere yarın İsviçre'ye gidecek.
     Başbakan Erdoğan, toplantılar çerçevesinde başta Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick'in aralarında bulunduğu çok sayıda ülkenin devlet ve hükümet başkan ve kurum yetkilileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
     28-29 Ocak tarihlerinde Davos'ta bulunacak Başbakan Erdoğan, ''Büyük Oyun Yeniden'' (Küresel iktisadi durgunluğa karşın Kafkasların ve Orta Asya'nın stratejik ve ekonomik geleceği yeniden nasıl düzenlenecek) ve ''Gazze: Orta Doğu Barışı İçin Model'' (Gazze'deki kriz ve bunu çevreleyen belirsizlik ve Orta Doğu Barış Süreci'nin bir kez daha elden kaçmasını önlemek için ne yapılabilir?) konulu oturumlara katılacak ve Türkiye'nin görüşlerini dünya kamuoyuna anlatacak.
     İsviçre'nin Davos kasabasında l Şubata kadar devam edecek Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısına 96 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kişi katılacak. 43 devlet ve hükümet başkanı ile 60 bakanın Davos'ta bulunması bekleniyor. Dünyanın önde gelen şirketlerinden yaklaşık bin 400 üst düzey yöneticinin de katılması öngörülen toplantıların bu yılki teması, ''Küresel Kriz Sonrasının Dünyasını Biçimlendirmek'' olarak belirlendi.



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,418 µs