En Sıcak Konular

27 OCAK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

27 Ocak 2009 10:09 tsi
27 OCAK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güven mektubunu sunacak Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Aivars Vovers'i, Japonya Başbakanının Özel Temsilcisi ve Dışişleri eski Bakanı Masahiko Koumura ve beraberindeki heyeti, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki Antalya heyetini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
    
     2- AK Parti, CHP ve MHP Meclis gruplarında son gelişmeler değerlendirilecek.
    
     3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, General Electric Üst Yöneticisi Jeffrey R. Immelt'i, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki Antalya heyetini, TBMM'deki makamında ayrı ayrı kabul edecek.
    
     4- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin genel merkezinde, ''AK Parti Kütüphanesi''nin açılışını yapacak.
     - Erdoğan, ''siyaset kürsüsünde ben de varım'' hitabet yarışmasının finalinde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi dolayısıyla partisinin genel merkezinde düzenlenecek törene katılacak.
    
     5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Nabucco Zirvesine katılacak.
     - Bakan Güler daha sonra Türkiye'ye dönmek üzere Budapeşte'den ayrılacak.
    
     6- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için Davos'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanında açıklama yapacak.
    
     7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara'daki AB büyükelçileri ile Çek Cumhuriyeti büyükelçiliği ikametgahında bir araya geleceği çalışma yemeğinin ardından basın açıklaması yapacak.
    
     8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İran'ın başkenti Tahran'da, ''İran-Türkiye Ticari ve Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesi'' konulu seminerde konuşacak, ikili görüşmelerde bulunacak.
    
     9- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Arnavutluk Tarım, Gıda ve Tüketici Koruma Bakanı Jemin Gjana'nın eş başkanlığında, Türkiye-Arnavutluk Ekonomik, Ticari, Sanayi ve Teknik İşbirliği Karma Komisyonu (KEK) 10. dönem Toplantısı Ankara'da yapılacak.
    
     10- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in, İspanya'nın başkenti Madrid'de, Birleşmiş Milletler'in ''Herkes İçin Gıda Güvenliği Üst Düzey Toplantısı''nda konuşma yapması bekleniyor.
    
     11- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, TRT'nin son dönemlerdeki yayınlarıyla ilgili Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında CHP'nin verdiği gensoru önergesi görüşülecek.
     - ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Birleşik Metal-İş Sendikası yöneticileri ile işten atılan bir grup işçiyi kabul edecek.
    
     12- ''Ergenekon'' davası kapsamında 41'i tutuklu 86 sanığın yargılanmasına, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.
     - Duruşmada, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunmasını sürdürmesi bekleniyor.
    
     13- Siyasi partilerden...
     - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Ankara'daki aday tanıtım toplantısına katılacak.
    
     14- İstanbul'da vefat eden gazeteci-yazar Orhan Duru'nun cenazesi, öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.
    
     15- Solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden Kore gazisi emekli Tuğgeneral Sadettin Rana Aytulun'un cenazesi, Selimiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından İstanbul'da toprağa verilecek.
    
     16- Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak hayatını kaybedenlerden Yasemin Aktaş, Trabzon'un Yomra ilçesinde, Dursun İnan ise Sürmene ilçesinde toprağa verilecek.
    
     17- Toplantı...Tören...
     - Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, tarihi Şanlıurfa Kalesi'yle ilgili hazırlanan ''Kale Eteği Restorasyonu ve Çevre Düzenleme Projesi''yle ilgili basın mensuplarına bilgi verecek.
     - Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısında, Teknosa'nın 2008 sonuçlarını değerlendirecek, 2009 projeksiyon ve hedeflerini açıklayacak.
     - Merrill Lynch Global Varlık Yönetimince hazırlanan ''2009 Yılı Projeksiyonu'' raporu İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.
     - Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında ortak izleme ve yönlendirme toplantısı Gaziantep'te yapılacak.
     - İzmir'de Kuşcenneti Gediz Deltası koruma projesi hakkında bilgi verilecek.
    
     18- Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield:
     - ''Mısır?da Türk iş adamları 60 bin Mısırlıya istihdam sağlıyor.''
     -''Maalesef ülkemizdeki enerji fiyatları, girdi maliyetlerimiz çok yükselmeye başladı. Artık uluslararası platformlarda rekabet edemez duruma geldik.''
    
     19- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final maçlarından 2'si yapılıyor.
     - Günün maçlarında Galatasaray ile Sivasspor karşı karşıya gelirken, Denizlispor, Ankaraspor'u konuk edecek.
    
     20- Basketbol Erkekler Avrupa Kupası 2. Tur (J) Grubu'nda Türk Telekom ilk maçında Hırvatistan'ın KK Zadar takımıyla Ankara'da karşılaşacak.
    
     21- Basketbol FIBA Erkekler Eurochallenge Kupası maçında, Galatasaray Cafe Crown, İtalya'nın Virtus Bologna Fiore takımıyla Caferağa Spor Salonu'nda mücadele edecek.
    
     22- Basketbol FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Polonya'nın Lotos PKO BP takımıyla oynayacak.
    
     23- Voleybol Teledünya Bayanlar Türkiye Kupası yarı final ilk maçında, Fenerbahçe Acıbadem ile Türk Telekom karşılaşacak.
    
     24- Uluslararası Ege Kupası 16 Yaş Altı (B) Gençler Futbol Turnuvası, İzmir ve Manisa'da yapılacak 4 maçla devam ediyor.
     - Türkiye (A) Grubu'nda Belarus ile karşılaşacak.

Bu haber 238 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,392 µs