En Sıcak Konular

İst.B.Belediyespor 2 - 0 Fenerbahçe

10 Ağustos 2007 23:50 tsi
İst.B.Belediyespor 2 - 0 Fenerbahçe Fenerbahçe, 5 sezondur süregelen ilk hafta sendromunu yenemedi ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısından 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe, 2007-08 sezonunun açılış maçında ligin yeni ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında alacağı iyi bir sonuçla, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında 15 Ağustos Çarşamba günü Belçika'nın FC Anderlecht takımı ile yapacağı maça da moralli çıkmak isteyen Fenerbahçe sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılarak 2007-08 sezonuna kötü başladı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a galibiyeti getiren goller; 19.dakikada Kerim Zengin ve 27.dakikad Murat'tan geldi.

YENİ TRANSFERLER KULÜBEDE

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü futbolcusu Brezilyalı Roberto Carlos, Fenerbahçe formasıyla ilk lig maçına çıktı. Sarı-lacivertli ekibin yeni sezon için kadrosuna dahil ettiği 7 futbolcudan yalnızca Carlos, ilk 11'de yer aldı. Yeni transferlerden Ali, İlhan, Colin Kazım ve Gökhan yedekler arasında yer bulurken, Vederson ve Yasin 18 kişilik kadroya alınmadı. Öte yandan Almanya'da oynanan Süper Kupa finalinde Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla deviren Fenerbahçe'de Lugano, Appiah, Alex gibi yıldızlar İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında forma giyemedi

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısına, Beşiktaş ile yaptığı Süper Kupa maçının ilk 11 kişilik kadrosundan tek değişiklikle çıktı. Sakat olan Alex'in yerine Tümer ilk 11'de yer aldı. Fenerbahçe'nin kadrosunda, takıma geçen hafta katıldığı için hazır olmayan Lugano ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Appiah da yer almadı.

KAPTAN ALEX İLK MAÇTA YOK

Fenerbahçe'nin yeni kaptanı Alex de Souza, takımının ilk lig maçında sahada yer almadı. Brezilyalı yıldız, sakatlığı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında forma giyemezken, ikinci kaptan Semih de sakatlığı nedeniyle kadroya giremedi. İki futbolcunun yokluğunda, Fenerbahçe'de sahaya kaptan olarak Önder çıktı.

ALEX'İN YERİNE TÜMER SAHADA

Avusturya'da yapılan sezon başı kampına "pubis" sakatlığı yüzünden katılamayan ve Brezilya'da fizyoterapist eşliğinde çalışmalar yapan sambacı, Almanya'nın Köln kentinde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Kupa finalinde ilk kez sahaya çıkmıştı. Ancak Brezilyalı yıldız, bu maçta zorlamadan dolayı sol üst adelesinden sakatlandı ve bu yüzden de hafta boyunca yapılan hiçbir takım çalışmasına katılmadı. Bugün yapılan son kontroller sonrası ise Alex'in İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında oynamayacağı kesinleşti. Alex'in yerine bu maçta Tümer Metin forma giydi. 

ESKİ FENERLİDEN F.BAHÇE'YE GOL

Yeni kadrosuyla ligde yine şampiyonluğu hedefleyen sarı-lacivertliler maça oldukça tutuk başladı. Brezilyalı yıldız Alex'in yokluğunda organize olmakta zorlanan ve hücumda pozisyon üretmekte zorlanan Fenerbahçe oyunu kanatlara yayarak R.Carlos ve Uğur Boral'ın sol taraftaki etkinliğinden yararlanmak istedi. İleri uçta Kezman ve Deivid'e orta sahadan yeterince destek verilmemesi Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Fenerbahçeli taraftarların gol beklentilerini boşa çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalesine gol için yüklenen Fenerbahçe'ye eski bir Fenerbahçeli'nin bir süprizi vardı. Karşılaşmanın 19.dakikasında gelişen atakta Kerim Zengin'in topu Fenerbahçe filelerine göndermesi Olimpiyat Stadı'nda buz gibi bir hava yarattı. Bu gol aynı zamanda 2007-08 sezonunun ilk golü olurken, topu ağlara yollayan ismin sezon başı Fenerbahçe'den İstanbul BŞB'ye kiralık giden Kerim Zengin'in atması ilginç bir tesadüf oldu.

Kalesinde şok bir gol gören Fenerbahçe, beraberlik golü için İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalesine yüklendiği dakikalarda, Murat'ın attığı kafa golüyle kalesindeki ikinci golü gördü. İlk yarının son dakikalarında baskısını artıran Fenerbahçe'nin beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve soyunma odasına avantajlı giden taraf İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldu.

YENİ TRANSFERLER SAHNEDE!..

İlk yarıya oranla ikinci yarıya daha etkili başlayan Fenerbahçe, orta sahadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor hakimiyetini kıramadı. Atakları orta sahadan hucüm hattına taşıyacak bir futbolcunun eksikliğini çeken Fenerbahçe teknik direktörü Arthur Zco karşılaşmanın 56.dakikasında oyuna müdahale ederek iki oyuncu birden değiştirdi. Uğur Boral'ın yerine Ali Bilgin, Deniz Barış'ın yerine İlhan Parlak'ı oyuna alan Zico, bu değişikliklerle ilk yarıda aksayan hucüm hattına destek vermek istedi.

İlhan Parlak ve Uğur Boral'ın oyuna girmesiyle daha fazla adamla hucüm etmeye başlayan Fenerbahçe, Tümer'in de ikinci yarıda oyuna ağırlığını koymasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalesinde tehlikeli ataklar geliştirdi ancak aradaki farkı azaltacak indirecek gol bir türlü gelmedi. Arthur Zico karşılaşmanın son 20 dakikalık bölümünde hazırlık maçları ve Süper Kupa'da Beşiktaş'a karşı gösterdiği performansla beğeni toplayan Brezilyalı Deivid'i oyundan alarak büyük umutlarla transfer edilen Colin Kazım Richards'ı oyuna aldı. Arthur Zico'nun yaptığı bütün değişikliklere rağmen hucümda etkili organizasyonlar geliştirmekte zorlanan Fenerbahçe, 5 sezondur süregelen ilk hafta sendromunu yenemedi ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısından 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Kaynak: Sporx



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,032 µs