En Sıcak Konular

ZİGANA DAĞI'NDAKİ ÇIĞDA ÖLEN DAĞCILAR İÇİN TÖREN

26 Ocak 2009 13:15 tsi
ZİGANA DAĞI'NDAKİ ÇIĞDA ÖLEN DAĞCILAR İÇİN TÖREN Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak hayatını kaybeden 8 kişi için Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi.

TRABZON - Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak hayatını kaybeden 8 kişi için Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi.
     Tören alanına, çığ altında kalarak yaşamlarını yitiren Erhan Terzi, Hüseyin Karaosmanoğlu, Davut Akdeniz, Burçak Sevim, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Dursun İnan'ın cenazeleri getirildi.
     Olayda ölen Hüsniye Sarıbıyık'ın cenazesi Kahramanmaraş, Hasan Ali İsaoğlu'nun cenazesi ise ailesinin isteği üzerine Trabzon'un Arsin ilçesine götürüldüğü için tören alanına getirilmedi.
     Törene, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, AK Parti Trabzon milletvekilleri Kemalettin Göktaş, Safiye Seymenoğlu, Cevdet Erdöl, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, ölenlerin yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı.
     Cenazelerin ambulanslarla tören alanına getirilmesi sırasında, ölenlerin yakınları ağıtlar yakarak gözyaşı döktüler.
     Tören alanına gelen Devlet Bakanı Murat Başesğioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ve diğer yetkililer, ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilediler.
     Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, burada yaptığı konuşmada, çığ altında kalarak yaşamlarını yitirenler arasında öğrenci yetiştirmiş öğretmen, bilim adamı, binlerce kişiyi tedavi etmiş doktorlar bulunduğunu belirterek, çok büyük üzüntü yaşadığını söyledi.
     Hayatlarını kaybedenlerin özgürlüğün sınırlarını zorlayan çok cesur insanlar olduğunu ifade eden Başesgioğlu, ''Türkiye olarak Trabzon'un acısını paylaşıyoruz. Değerli evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Yakınlarının ve Trabzon halkının başısağolsun'' dedi.
     Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, yaşanan acının paylaşılarak azaltılabileceğini belirterek, ''Zigana Dağı'na çığ düştü ama içimiz yandı. Ölenlere rahmet, ailelerine başsağlıgı diliyorum'' diye konuştu.
     Özak, silahlı kuvvetler, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin olaya anında müdahale ettiğini, olay yerine iki helikopterin intikal ettiğini ve daha sonra yapılan çalışmada iki kişinin sağ olarak kurtarıldığını söyledi.
     Özak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cenaze törenine Bakanlar Kurulu dolayısıyla katılamadığını, ölenlerin yakınlarına ve Trabzon halkına başsağlığı dileklerini gönderdiğini söyledi.
     Tören'den sonra cenazeler toprağa verileceği yerlere götürüldü.

Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,596 µs